Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
14290
View
43
Reply

dulu kawan rapat, skrg dah xbertegur

[Copy link]

Author: asteruk       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-6-2011 04:19 PM | Show all posts |Read mode
aku pun taktau camne nak cite pasal masalah aku ni. senang cite camni la. aku study kat sebuah universiti tempatan.. aku ada sorang classmate ni. laki. aku pun laki. kitorang mmg rapat giler la dulu. mula2 tu tak rapat tau. dia yg approach cam nak rapat ngan aku then aku on je la. tak rase pun nak jadikan dia tu kawan rapat ke pe. dah lame2 kitorang jadi makin rapat dan rapat. terlalu byk kenangan indah yg kitorang buat sama2. nak cite kat sini pun susah la. sbb terlampau banyak. kitorang byk spend time dua org je. gi makan 2 org, kat library pun 2 org, sume pun buat 2 org je...

aku dgn dia mmg agak berbeza dari segi genre.. maksud aku dia ni jenis yg minat tgk bola sume.. aku ni lak mane nak minat tgk bola2 ni.. tapi kitorang still leh rapat.. tu yg uniknya hubungan kitorang ni.. senang cite kalau dalam 1000 pasangan cuma ada satu je yg cam kitorang.. kitorang dua2 jenis pendiam.. cuma dia jenis yg pendiam tapi friendly la.. jumpa org bertegur.. aku lak mmg karakter pendiam hampir 24 jam.. mmg dah camni sejak kecik..

sampai la hampir 2 semester lebih kitorang berkawan rapat (terlalu rapat tau sampai aku taktau nak ckp cmne).. dia ada buat aku sakit hati.. tak payah la aku cite ape.. cume padan la jugak sbb aku ni pun jenis yg cepat sentap.. pastu lepas kejadian tu dia ada mintak maaf klu dia ada buat apa2 salah.. agak lawak la gak bile pikir balik sbb dia kejar aku then aku lari mcm dlm filem  maybe kesalahan tu dia buat tanpa dia sedari dah menyinggung aku.. tapi time tu aku mmg tak layan dia langsung sbb aku dah set dlm kepala otak aku yg aku tak nak kawan dia sampai bila2.. time tu mmg tgh marah gile la..

lepas tu dia ada gak cuba mcm senyum kat aku.. then pernah gak sms aku.. mcm2 gak la percubaan.. aku perasan.. tapi sygnya mase tu perasaan dendam dan benci tu masih belum terhapus.. aku tak layan dia..

2 bulan lepas kejadian.. hidup aku betul2 hilang arah.. aku kawan ngan sorang classmate ni yg aku tak masuk langsung.. tp aku kawan jek sbb aku nak lupakan segala kenagan aku dgn dia.. dia jelah sorang kawan yg betul2 memahami aku biarpun kadang2 tu menyakitkan hati aku tanpa dia sedari.. tp tu sume biasa la.. dlm sebuah hubungan mesti ada pasang surutnya kan?

then aku decide utk sms dia ckp aku mtk maaf..then dia ckp dia tak kisah dan dah lama lupakan pasal benda tu..then ada a few times aku sms dia dan jumpa dia..tapi tak dia tak semesra dulu..maybe salah aku gak sbb maybe it takes time utk kitorang betul2 baik cam dulu kan? aku letih dan aku decide utk menghindari dia semula..

then persahabatan kitorang sampai skrg ni mcm ni la.. ada gak la dia tegur2 aku.. tapi aku rasa cara dia tegur tu tak cam dulu.. tapi aku ni ego tau.. ego aku lebih besar dari kepala aku.. lantak la org nak ckp apa.. sbb kalau korang fikir mesti la dia tegur tu sbb dia nak baik balik dgn aku slowly kan?

tapi bila aku fikir2 balik.. asal mase aku nak baik ngan dia dulu dia cam buat endah tak endah? nak jual mahal? nah... biar aku jual mahal balik!!!!!!!!!!

skrg ni hidup aku cam tak tentu arah... makan tak lalu.. dekat 2 3 hari tak makan nasi.. sbb aku betul2 merindui dia dan semua kenangan indah kitorang bersama.. setiap kali aku tgk dia dgn org lain.. aku dpt rasakan yg di hati dia cuma ada aku.. tapi dia terpaksa buat cmtu sbb dia nak hilangkan kpedihan hati dia setiap kali tgk aku.. apatah lagi bila aku ni jenis yg ego.. kalau dulu di mata aku masih ada perasaan sayang kat dia... tapi skrg cuma ada perasaan benci..

tapi jauh dlm hati aku aku masih sayangkan dia sgt2.. dan sampai skrg setiap kali aku tgk dia terasa mcm baru semalam segala kenagan indah aku dgn dia.. buat pengethuan korang ni last sem kitorang.. pasni dah sem terakhir.. sem last mmg jarang gile dpt jumpe dah.. apa aku patut buat skrg? aku tak nak terus dibayangi masa lalu aku..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 05:10 PM | Show all posts
aik lain mcm baik korang ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 10:47 PM | Show all posts
mcm kapel lak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-6-2011 01:29 AM | Show all posts
entah la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2011 08:48 AM | Show all posts
Mcm Gay je bunyi'nya~
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2011 09:18 AM | Show all posts
Berbaik la balik....  cam budak kecik jer ( padahal aku pun sama cam ko..) tak boleh hlgkan perasaan dendam sbb simpan lama sgt... huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2011 05:25 PM | Show all posts
aku pon cm ko jugak..tp beza aku ni pompn...
bukan gay or lesbian...asal la ramai salah sangka yek bile situasi mcm ni...padahal xde rase cinte ke hapa....lol....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2011 03:30 AM | Show all posts
Post Last Edit by arriana at 18-6-2011 03:33

aik lain macam lak...mcm couple jee....lelaki same lelaki nak sentap dan simpan lak dalam hati,mcm perpuan je....senang je kalau nak jernihkan kembali persahabatan kau ni,dan kau masih saya ikatan persahabatan kau ni....x kiralah siapa yang salah kau atau dia.... kau rendahkan ego,pi minta maaf dengan dia degan seikhlas2 hati dan cakap lah kat dia ape2 yang boleh membuatkan hatinya lembut dan terima kau sbagai sahabat dia mcm dulu....yang lain lak terpulang pade dia nak terima atau tidak...disebelah kau seatle , kau mengaku kesalahan kau dan minta maaf dari hati yang ikhlas...Buang keegoan jauh2 sbb bila dah habis studi mybe x kan dapat bjumpa dgn dia dah,biarlah kenagan waktu studi kau dgn kawan kau meninggal kenangan manis dan dgn kawan2 lain pun....kau berdoa lah moga2 persahabatan kau kembali seperti dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2011 10:15 AM | Show all posts
Haha, aku pun terfikir 'mamat ni gay ke?' Sorry la kalau aku salah faham. Hehe

Biasanya, kalau dah berkawan baik lepas tu hubungan tu makin lama makin renggang, memang susah sangat nak rapat semula walaupun bermacam-macam cara dibuatnya. Aku dulu pun ada kawan baik yang aku sayang sangat-sangat lepas tu aku ada gaduh dengan dia. Aku ni pun ego macam susah nak maafkan orang. Waktu tu, perasaan simpati macam tak wujud langsung kat dalam diri aku. Sekarang, bila tengok orang tu dah dapat kawan baik yang baru, aku rasa cemburu dengan dia. Dan sejak dia dah tak rapat dengan aku, aku dapat rasa hidup dia lebih gembira. Aku pulak makin lama macam makin derita, susah nak dapat kawan. Kawan aku pulak makin lama jauhkan diri dari aku atas sebab yang aku sendiri tak tau. Setiap malam, aku nangis sebab memikirkan apa salah aku sampai aku jadi macam ni. Mungkin perangai kita sama kot, kita ni introvert (jenis yang tak suka campur orang tapi bila dah dapat kawan, kita rasa bahagia sangat). Sekarang ni, aku rasa baik aku teruskan hidup seorang diri tanpa kawan baik di sisi. Sebab, padahnya macam ni lah nanti. Sekurang-kurangnya family masih ada. Kalau nak berkawan, tak payahlah rapat sangat nanti diri terseksa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2011 11:31 AM | Show all posts
Meh aku sahkan ko nih memang gay

ko kata x leh describe mcm mana rapat ko ngan dia..cer citer pelan2..ada pegang tangan..cium2..raba2...love bite ada x?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 06:57 PM | Show all posts
Kalau kelakuan kawan ko tak berkenan dihati, jauh kan je la diri. Takyah la nak drama lelebih macam ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2011 12:53 AM | Show all posts
Aku rasa kau patut serahkan segalanya pada Allah S.W.T sebab hanya Dia yang menentukan segalanya..Cuma ingat satu perkara,masa tak akan memulihkan hati yang terluka..Baik teman,saudara,kekasih mahupun keluarga..

Tapi,kitalah yang akan memulihkan hati yang terluka..Dengan perbuatan dan perkataan kita..Ego tue perlu ada tapi jangan terlalu dibuai perasaan,nanti merana diri pulak..Kan dah hilang sorang kawan rapat?Apa perasaan kau??Sedih kan??

Nak dikenang balik pun tak ada gunanya,start balik dari awal..Bina semula persahabatan korang tue..Ingat ukhuwah fillah abadan abada..
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2011 12:58 AM | Show all posts
Reply 1# asteruk

Persahabatan yang indah memang baik untuk jiwa..Usah pedulikan kata orang pada kita..Kerana di sebalik persahabatan itu,hanya kita,dia dan Allah yang tahu niat sebenar terjalinnya ukhuwah itu..Ingatlah apabila dua pemuda bertemu,bersaudara dan berpisah kerana Allah S.W.T...Mereka itulah yang diredhai-Nya..

Usah bimbang kata-kata orang..Mungkin mereka belum mengerti rasanya bersahabat seperti itu..Dan saat yang paling merentap jiwa adalah apabila kita dikhabarkan pemergian mereka tanpa sempat memohon kemaafan..Kau masih beruntung..Ingat,kau masih boleh berusaha dan kembalikan ukhuwah yang pernah terjalin dahulu..Semoga berjaya hendaknya..Aminnn..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2011 12:40 PM | Show all posts
aku pun taktau camne nak cite pasal masalah aku ni. senang cite camni la. aku study kat sebuah unive ...
asteruk Post at 15-6-2011 16:19



    dah mcm pasangan kekasih plak dah wakakakakakakaa aku gelak abis.K aku pun penah ade hubungan mcm ni dulu,jenis hubungan mcm ni biasenye utk sesama pompuan jerk lalaki jarang mcm ni sbb lelaki suka berkawan secara berkumpulan lebih dari 2.
hubungan mcm ni susah beb,kita akan rasa jeles bila nampak dia ngn kawan lain,jadi biarkan aje ko carilah kawan lain tapi jgn rapat sangat sampai korg kemana2 asik nk be2 jerk.nak kawan biar ngn semua org kita x serabut kepala
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 03:30 PM | Show all posts
hahaha..ko nieyh lean macam la..ad jugak owang smpai thap cam 2 an..
haha..
sian ko..
ko ciom r dyer.. =)
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 02:49 PM | Show all posts
lahhhhhh...macan lah x boleh jumpa....
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2011 02:58 PM | Show all posts
ada hikmah apa yang berlaku,hari ini mungkin tak nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 05:30 AM | Show all posts
yang seorang mat lembut yg seorg lagi mat keras kah?
Reply

Use magic Report

Post time 29-7-2011 06:44 AM | Show all posts
owwhh nak cuba baik balik yer.. senang je, try buat aktiviti bersama2... cthnya kadang2 ko sms aaaa dia ajak gi makan ke. ajak gi beli brg2 makanan ke. ajak study ke... memula mmg la janggal. tapi mesti akan ada 1 perkara yg buat korg rasa korg rasa serasi bersama.. nak carik moment tu yg susah sket, but worth trying.

aku pun ramai je kawan yg dulu rapat giler dan pastu tak bertegur sapa atas sebab2 tertentu. suatu masa dulu aku tak heran, siap sombong2 lg cakap depan dorg yg kalo aku ilang dorg, aku leh carik ramai lg kawan baru. and now aku regret becoz they were the best ever friend yg aku ada. ada kawan baru pun x sebest dorg...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2011 08:19 PM | Show all posts
ntahla..cube ingatkan die ape yg korang da lalui bersama>
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092811s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list