Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46140
View
354
Reply

Sape yang Lebih Kerap Mengalah Bila ada Perselisihan Faham dgn Suami/Isteri?

  [Copy link]

Author: ParinAmat       Show all posts   Read mode

Post time 13-6-2011 09:41 AM | Show all posts
I tengok kes lah..kalau apa yg isteri buat tu salah..I takkan mengalah..tapi kalau tidak melibatkan nyawa dan memang salah I.....I mengalah jelah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 10:26 AM | Show all posts
Reply  cmf_iddine


    sebab dia sakit la dia tau ko takkan buli dia hihi..
ParinAmat Post at 13-6-2011 09:30



    tak lah teruk sangat high bp dia tu...give and take je lah...hidup mesti ceria, try to minimize problem
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 12:04 PM | Show all posts
Reply  gticute


    adeh siap lempar barang? mesti penah baling pape kat somi dulu ni hihi..
ParinAmat Post at 13-6-2011 09:26



    masa tu saya belum kawin. muda2 dah pegang jawatan kat sebuah glc. tak famous mana pun syarikat tu.saya jadi garang coz ramai staf yg berusia ambil endah tak endah jer arahan saya. saya sangat muda, pun kurang pengalaman handle staf n panas baran pulak tu. so menjerit, campak fail, jadi habuan lah bila staf tak buat apa yg saya mintak. cengil orang kedah kata. bila saya jadi macam tu, garang, staf ikut jer arahan, pada masa yg sama saya tahu diorang tak suka. masa tu saya fikir keja jer, other matters tak penting.lama2 saya berubah.boleh dikatakan banyak berubah bila saya masuk gomen.senyum jer manjang.he...he...dah pandai kontrol emosi.

Lempar barang pada hubby?!!! tak pernah la.mengamuk marah pernah la. lempar barang takde.hempuk barang bila nak marah ader. hampir2 nak pecahkan cermin keta pun ade. setakat hanset tu, biasa la. panas baran la katakan lama. but as time goes by, degree kepanasan semakin berkurang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 02:35 PM | Show all posts
Reply 52# wawin


    hihi, sama pangai mcm aku la hubby mu itteww
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 02:37 PM | Show all posts
Reply 53# no~yean


    mebi dia nak gi hatyai or phuket ko.. cuba ko tanya dia balik..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 02:50 PM | Show all posts
Reply 62# cmf_iddine


    semoga hubby cepat sembuh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 02:51 PM | Show all posts
Reply 63# gticute


    as we grow older, we become much wiser..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 03:27 PM | Show all posts
Aku tak suka pujuk wife aku.....so apa yang aku buat kalau gaduh, aku offer perdamaian. kadang2 aku kira 1 sampai 10.....sambil cakap " nak kawan ke tak ni?" Tapi kadang2 kalau dia merajuk lebih...kena laa aku pujuk. Fedup aku kalau gaduh lama-lama ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 03:35 PM | Show all posts
Aku tak suka pujuk wife aku.....so apa yang aku buat kalau gaduh, aku offer perdamaian. kadang2 aku  ...
kopokleko Post at 13-6-2011 15:27


org lelaki rugi merajuk lama2 tau hihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 03:37 PM | Show all posts
Reply 69# ParinAmat

Tu la pasal......biar mengalah asal jangan kerugian
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 03:40 PM | Show all posts
Suami saya sebab dia lebih penyabar, sama macam ayah dia jugak, sama mcm abah saya jugak. kesimpulannya suami lah..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 03:51 PM | Show all posts
Setakat yang aku perasan suami yg byk mengalah sekarang nih..
Tak mcm dulu2,aku sering mengalah walaupun bukan salah aku..
Sebab aku dah bosan sangat asyik2 gaduh..
Pekara kecil pun leh jd besar bila emosi menguasai diri..

Macam baru2 nih..
Masa kat kpg suami,aku tetiba gatal jari nak belek album2 lama..
Belek punya belek sekali aku terjumpa picha ex gf hubby..
AKu try control angin..
Kalau ex dia yg lain aku tak heran sgt,tp ex gf dia yg nan sorang nih mmg buat jantung aku berapi..
rasa nak fly kick je hubby time tu...

Tapi..ada le dlm 15 minit cam tu lepas aku jd bisu,sbb aku mogok takmo cakap ngan dier..
dia boleh datang n pujuk2 aku..
sbb aku malas nak panjangkan rajuk,lgpun kat umah mertua aku maafkan aje..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 04:05 PM | Show all posts
klu merajuk trus balik kg,,,,.....,,,,
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 04:32 PM | Show all posts
kadang2 aku tertanya2 jugak kenapa aku selalu pilih untuk mengalah padahal aku ni pandai jugak kalau bercakap. Nak kata aku takut, tak jugak. Yang aku tau aku selalu mengelak dari bertekak pasal benda2 yang boleh bawak bergaduh. Dan lagi satu mungkin sebab aku ni kalau dah marah, perkataan2 yang keluar dari mulut aku ni memang tak sedap didengar. Penuh dengan pencarutan, dan kadang2 aku boleh cakap benda yang boleh buat orang rasa dia kerdil sangat. Sebab tu lah aku selalu pilih diam tiap kali bergaduh. Tapi masalahnya bila dah terlalu lama diam, benda2 tu berkumpul bertahun2 sampai sampai satu tahap aku dah tak kisah dah. Biarlah panjang muncung sampai ke Tibet pun, kalau aku dah "in couldn't care less" mode, lantak kaulah nak buat apa.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 04:38 PM | Show all posts
i dah mogok 2 minggu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-6-2011 05:08 PM | Show all posts
Reply 71# naszrain


    salah seorang kena ada sifat berlawanan, barulah ada attraction gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 05:17 PM | Show all posts
Reply 76# ParinAmat


   
salah seorang kena ada sifat berlawanan

betul parin.....mcm put dri zaman bercinta dlu dpt rasa yg kami nie x sependapat...kami nie umor jauh beza...opkos la taste pn banyak beza.....mcm dia old-fasion skit....put plak more to up to date kekdahnya
bab fasyen memasyen nie dia mmg out...but put yg akan uruskan dia pya penampilan yg bersesuain....kadng bile pemikiran dia terlalu tua..membuatkan cara dia lagi tua dri usia......bile jadi gitu...dia wat plak put mcm budak2   2 yg kadng2 bole jadi perang donia 2
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 05:19 PM | Show all posts
bila ada selisih faham, selalunyer suamiku ler yg lebih mengalah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2011 06:24 PM | Show all posts
cam ne nak vote?? tak reti..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-6-2011 09:04 AM | Show all posts
Reply 77# puteri_impian


    puteri ni bini latest abg jem ke hihi..
kawin ngan org berumur banyak ni cabaran gak sebenarnya.. nak synchronizekan pemikiran dan tindakan supaya tak jauh terbelakang/terkedepan..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085012s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list