Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22928
View
369
Reply

Soal Jodoh : Mak tak terima menantu askar [MERGED]

  [Copy link]

Author: eymazaki       Show all posts   Read mode

Post time 21-6-2011 09:14 AM | Show all posts
Reply 29# myralolx92


    Tuan tanah ni kira provider tuk family.. Ade kat thread lama sheols;)
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:25 AM | Show all posts
pening tgok avvy TT.
bagi la dorng jmpe dlu,mne la tau die suke plk kt abg askar tu.manusia ni mmng ssh nk ramal sebenrnye.yg penting usaha, doa n tawakal ok..good luck bebeh
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 09:45 AM | Show all posts
Reply 31# nuryakmal


    u mean die yg support family la?thats why la mk die xbg die kawin kot.bukan sbb askar
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 10:58 AM | Show all posts
TT slow talk gan mak lek lok..tya mak nape dia x bole trima abg askar sbgi menantu...msti ade sbb kn...cam parents aiolss mmg pantang kalo bermenantukan pak polis
sbb ape aku pn x tau.....tpi setakat nie dlm famly xde yg kawen gan polis
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 11:37 AM | Show all posts
senang jer masalah nie.... kumbang bukan seekor...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 11:45 AM | Show all posts
yg nak kawen ni awok.. bukan mak awok..

dah dapat cucu nanti ok ler tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 11:45 AM | Show all posts
cobe ko carik boipren polis, kot mak ko vole terima...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 11:45 AM | Show all posts
yg benar,

abg polis kachak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 11:49 AM | Show all posts
biar bf jumpa mak TT dulu.. kemudian slow talk bebaik.. mana tau Insya Allah boleh lembut hati yg penting pandai amik hati mak TT tu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:30 PM | Show all posts
bf uols tu pegawai ke llp?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:30 PM | Show all posts
Post Last Edit by Hana at 21-6-2011 12:33

nak jadi bini askar kena berdikrari ala ala tak berlaki ajer rasanya.
askar nie selalu takder. pergi kursus. cuti terikat jadual. bla..bla..bla..bla..bla..

mak ko risau ler kat ko nanti.
masa single2 nie, takder laki takper lagi. ko boleh jaga diri.
tapi, masa ko ngandung..kot2 ko mabuk teruk..MAKK ko jugekk kena tolong2. pergi hantar checkup..bla..bla..bla.. laki ko takder. takleh balik or tgh kursus. kalau ko jenis tak mabuk takper.
masa ko nak bersalin, MAKK ko jugek kena tolong2. laki ko takder. takleh balik or tgh kursus.

nak jadi bini askar nie, nak kena KUAT BERDIKRARI. takleh lembik2. takleh bergantungan mcm bini2 lain yang mana..nak gi checkup..laki temankan.. nak jalan sana sini masa pregnant, laki temankan & pegangkan henbag.. mcm2 la.

masa laki ada takper.
takut laki ko takder or tak available ajer..

ala..mak mana nak tengok anak dia susahh..kena buat sorang2 diri segala2 nya sorang2 diri.. susah tau

yang benar,
bini askar..
tinggal bersama dgn mertua sebab mertua jaga anak.
laki selalu takder. PJJ. pastu hari sabtu pun keje.
kalau gi kursus, aku rasa lemah longai..sebab dah confirm takleh mintak cuti sesuka hati..pastu tak pasti lagi hari weekend boleh jumpa ke tak. sebabnya aku nie malas sket nak jaga anak. nasib baik ada mertua.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:32 PM | Show all posts
Reply 31# nuryakmal


    yang nak wat rumah tuh eh?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:34 PM | Show all posts
Reply  eymazaki

Jadinya awak harus yakinkan Mak awak yg boypren awak ni boleh menjaga awak
nuryakmal Post at 21-6-2011 08:40



    hihihihi..kalau kawen dgn askar..ayat yang aku bold nie, tak boleh dipakai tau... sebab askar selalu takder...
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:35 PM | Show all posts
Reply 42# md_nana


    Yezzaaaaaa.. Banyak lg thread tt
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:37 PM | Show all posts
Reply 44# nuryakmal


    insaf i....
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:44 PM | Show all posts
Reply 43# Hana


    Boleh Kak hana.. Boypren tt pegawai pr tentera..dok setempat jahKalau kena transfer pun sheols pun boleh jln2 bukak mate
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:51 PM | Show all posts
Salam TT...

Tak perlu bukak thread baru utk sambung masalah sama ni...  Update di thread yg dah sedia ada tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2011 01:22 PM | Show all posts
aku cadangkan ko kawin jeks..
bakal mak mertua ko tu baik tak ngan ko?jangan nanti dia pun layan ko acuh tak acuh jeks..adieqchomelz Post at 21-6-2011 09:09

kenai ust idrus tu..sy ni rjin jugek le dgr crmh
yala,mmg ayah yg jd wali,tp ayah sy dh tua sgt,tlinga pon xdgr,ayah mmg xde amik brt lg ttg ni sume,pe2 pon rujuk kat mak,mmg restu mak pnting sgt,awk bc yg sy apply kat kaknury,mak sy xrestu akk ke-2 kawin,smpi skrg sy tgk hdup deorg ssh je,abg ipar makin xde job,akk pulak yg kena tnggung serba serbi..tp yela,mmg ptut sbb abg ipar tu mmg keje biasa,sndiri,sblm kawin pon keje xmentu,tp bf sy,dh keje ttp kn..:cf:
kat mak sy,mmg sy xboleh nk ckp dia lebih dr segi hrta,tp dr segi agama mmg bgus sgt dh,bab solat dia yg sllu ingtkn sy,xcukup bgus ke tu awak?blk kg msti dia p msjid,dgr crmah...

tu la,ikot cdngn awk tu,mmg sy nk kawin je,ikut dia dia nk dtg n lgsung trus lps ry ni...tp sy xmungkin wat gitu,sbb keje knduri ni bkn blh wat akad nikah semata...tu yg sy jd tkut..sbb mak jg yg nk kene urus segala bagai...

bakal mak mertua,insyaAllah ok..so far,lum jmpa berdepan lg,setakat call n video call tu penahle..mak dia sporting,lgpon mak dia dh xde sape2..ank2 sume dh kawin,tinggl bf sy je lg...

btw,tq sudi respon..bole pkai jg byk dr respon awk tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2011 01:25 PM | Show all posts
pening tgok avvy TT.
bagi la dorng jmpe dlu,mne la tau die suke plk kt abg askar tu.manusi ...
nazareth Post at 21-6-2011 09:25


hehe..xyah tgk avvy tu..nnt pengsan pulak

act,satu ari tu dh penah 'terserempak'kn mak dgn dia..dat taim la sy menangis x berlagu,mak sy bolayan dia,lgsung xpandang,jeling lagi ada la sian sgt dia,terpinga2 jek...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-6-2011 01:29 PM | Show all posts
TT slow talk gan mak lek lok..tya mak nape dia x bole trima abg askar sbgi menantu...msti ade sbb kn ...
puteri_impian Post at 21-6-2011 10:58


sy br citer kat mak ttg hbngn kami ni skali je..tu pon terketaq satu badan..ayat saya.."mak,ema dh ada kwn,org ****h...",mak sy tanya,"keja apa?"..sy jawab "askar"...

trus dia bebel......................berbakul2..antranya,nnt pindah sana sini,nnt pencen awal nk makan apa,sapa nk tanggung fmly...see..sy juz cite 2 ayat,mak sy mentah2 tolak lps tau pe job dia   adakah sy blh trima reason dia???  sy xmau jd anak derhaka tp...apa kurangnya keje askar tu..ramai jek pompuan kat mlysia ni yg kawin askar kn,selamat je beranak pinak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088133s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list