Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
22932
View
369
Reply

Soal Jodoh : Mak tak terima menantu askar [MERGED]

  [Copy link]

Author: eymazaki    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 13-9-2011 05:27 PM | Show all posts
ماچم سڠل ساج توان رومه ني
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 07:54 PM | Show all posts
saya pon xtahu nk mula camana..lps dh bermuka2 surat kat benang ni saya duk cite mslh ni...bile  ...
eymazaki Post at 13-9-2011 12:54


wow.

mum knows best eh?

patut la mak ko tak suka dia.

good. she's got good maternal instinct for her girl.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 09:17 PM | Show all posts
memang confirm suami orang ke?

kalau confirm, then undur diri saja lah.. ternyata lelaki tu bukan calon yang baik pun...

u tak perlu malu pun dik... bukan salah u...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-9-2011 10:47 PM | Show all posts
saya tgh sedih lg...tp ramai yg perli2..ingat leh luah kat sini..rupanya lg bertambah sedih bile bukak tred ni,..
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 02:57 AM | Show all posts
Sabarlah dik... dah nama pun forum, people say whatever they wanted to say... kdg2 yg memerli tu ada nasihat yg dia nk bg kita nampak, ada yg sekadar  seronok2 memerli...

Famili dah tau ke psl lelaki penipu tu?

Kalau rasa kat sini menambah luka... why not benti dulu forum ni dan amik masa utk tenangkan diri.. dah okey sikit nanti blh dtg balik ye dear....
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 01:02 PM | Show all posts
cerita lah kat sini ....
mesti ramai yg nak taw ....

belajar utk menjadi tabah ... tak semua org bernasib baik macam cerita2 drama / movie happy ending story ...
    Jesse_Mccartney Post at 13-9-2011 16:40


masa kemaruk bercinta, tak guna ler pulak konsep mcm nie - "tak semua orang bernasib baik" .. orang2 bagi nasihat pun tak dengar. nak dengar nasihat yang best2, nak dengar nasihat yang telinga nak dengar.. nak dengar nasihat dari orang yang kawen tanpa restu tapi, bahagia.. bla..bla..bla..bla..

masa jatuh terduduk kena hempap tangga, baru nak guna konsep - tak semua orang bernasib baik. Ceh.

tu la. instinct orang tua selalu betul.
tak payah ler nak bandingkan diri dgn orang2 yang "bernasib baik - kawen tanpa restu tapi, bahagia" mana tahu, nasib kita kurang bernasib baik.

nasib baik jugak TT oklah sket.. nak dapatkan restu jugak walaupun susah.
kalau ikut rasa hati yang membara tu..kot2 kawen jugak kat sempadan demi CINTA YANG MAHA AGUNG..bila dah nikah..dah bunting pelamin, BARU dapat tahu diri tu bini no.2....
ITU too late la.. dah jadi bini..saborrrrrrrrrrrrrrr & rehdooooooooooo ajek lahh..
kalau ngadu kat orang pun, tarak guna.. nasik dah hangit. teruskan ajek la..

Dah kawen.. too late lah. dapat tahu ke.. baru nak pikir masak2 ke.. too late..too late for everything.
kawen dgn orang yang tak tepat adalah penjara hidup. nak mintak cerai? hahahaha..kalau beranilah. misti pikir 100000x jugak. malu kat orang lagi. pastu tak confident kat diri, boleh ke jadi MJ? penat kenduri lagi tak abis lagi.

ini pendapat mmg tak bagus dibaca utk orang2 sakan maut bercinta & orang putus cinta, tapi, bagus utk masa depan seorg anak dara.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 01:09 PM | Show all posts
Sabarlah dik... dah nama pun forum, people say whatever they wanted to say... kdg2 yg memerli tu ada ...
diema Post at 14-9-2011 02:57



memerli & bagi pendapat adalah 2 perkara berbeza tau.
kalau tak suka dengar, terus label "memerli"
tapi, kalau suka dengar, terus label "pendapat"

Nasib seseorang perempuan selepas berkawen adalah amat penting. itu aku nak cakap.

kalau adalah orang nak perli2 pun (aku tak rasa aku perli..aku suka nak ckp - tu la..lenkali dgr cakap ibu - perli ke tu? ) sekurangnya, dlm real life, TT tak jadi bini no.2 kpd orang yang sengkek. itu perkara paling utama & penting.
kalau nasib kena jadi bini no.2 pun, biar ler kat orang2 pangkat besor.. general ke..panglima ke.. sekurangnya nafkah anak dah lepas. itu yang penting tu kalau dah kawen.
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2011 04:45 PM | Show all posts
Reply 366# Hana


    i loikeeee... sesuai jadi peringatan untuk aku yang anak dara neh...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2011 06:12 PM | Show all posts
Reply 366# Hana

OH.EM.GEE akakkkkkkkkk!!!!! sungguh berdas2 peluru akak bagi kat orang2 kemaruk tengah bercinta ni!
nak minta izin print screen bagi my cousin sorang ni baca boleh tak? kitorang dah bagi nasihat fikir
panjang2 takyah kawin dengan lelaki umur 31 tapi takde stable job (dia ni cikgu) pun taknak dengar..
mak dia dah nangis2 tak bagi TAPI tetap juga dia nak proceed sebab lelaki tu bertanggung jawab kononnya....
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2019 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa kesudahannya sekarang ni?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076241s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list