Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81681
View
1708
Reply

Perbelanjaan Keperluan Isirumah Yang Semakin Bertambah - Cara Nak Berjimat?

  [Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2011 08:31 PM | Show all posts
aku tengok rata-rata org kerja pejabat di bandar-bandar mesti pakai kain baju mahal, beg kasut jenam ...
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 16:38

Huhu.. Nk jwb yg ini.. Bkn nk riak ek.. Ni realiti
Aku suker brjenama coz tahan lamer.. Sesambil cekonon reward myself lps pnt bkerja..
Setaun aku beli henbeg maximum 2 jer.. Mmg abes ribu riban..
Tp, jgn x tau.. Aku still pkai lgi yg 8 thn lps.. :p
Org dok igt aku beli baru, pdhal aku rotet yg lama jer
S compare to kwn aku, hnbeg dier ader 5 biji sthn.. Tp, harga sama ngn hnbeg aku yg 2 biji tu..
So, samer je la kn tahap pembazirannyer ... ;)
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 08:54 PM | Show all posts
Huhu.. Nk jwb yg ini.. Bkn nk riak ek.. Ni realiti
Aku suker brjenama coz tahan lamer.. Sesamb ...
nurryn Post at 20-5-2011 20:31


ramai org pakai barang2 branded beli time sale je kot.


tak ramai yg beli hari biasa. kalau beli pon satu atau dua barang..


buktinya, jusco, sogo tu berderu org masa sales...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 08:57 PM | Show all posts
Reply 121# nurryn


erk sama lah kita nurryn....handbag setahun cuma beli 2 jer....baju kerja & kasut kerja beli 6 bulan skali....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 08:58 PM | Show all posts
Adoiiii...memang terer tol kaum pompuan berjimat yea.....

Dalam banyak-banyak komen. ...
fcoy Post at 20-5-2011 18:41



    aku ingat lelaki yg heboh nak berpoligami ni should be terlebih mampu... kaya... rupa2nya bini2 pon disuruhnya berjimat... siap suruh kerja lagi tuh, sebab nak support family punya pasal... siannya
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 08:58 PM | Show all posts
saya pulak jenis pakai kasut sepasang je... saya beli kasut yang mahal dan berjenama, sepasang je, dah pakai sampai lusuh baru beli baru.. rasa dan seingat saya kasut yg saya pakai ke opis sekarang saya beli masa raya tahun lepas.. tapi masih elok...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 08:58 PM | Show all posts
pergh lama betul tak berforum. bz kalah PM ler pulak.  baru jer dpt beri my alja kena banned.  kena marathon lah bacer thread kuda dlm sejam ni kang.

akak park dulu kat sini ok!
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:00 PM | Show all posts
Reply 111# fcoy

3 kotak sehari??

ko neh isap rokok kah bunuh diri ka??
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:00 PM | Show all posts
Reply  nurryn


erk sama lah kita nurryn....handbag setahun cuma beli 2 jer....baju kerja & kas ...
midori888 Post at 20-5-2011 20:57



    nak tanya sikit, korang2 yg shoping waktu sales/setahun dua kali ni selalu beli baju dan office attire time sales kat mana ek?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:02 PM | Show all posts
Reply  nurryn


erk sama lah kita nurryn....handbag setahun cuma beli 2 jer....baju kerja & kas ...
midori888 Post at 20-5-2011 20:57


setahun 2 kali je??.. je tuh mcm tak bersalah lah pulak..

aku tak pernah beli handbag..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:07 PM | Show all posts
Reply 128# wanitajelita


shopping malls kat KL nie byk yg manjang sales jer sepanjang tahun....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:10 PM | Show all posts
nak tanya sikit, korang2 yg shoping waktu sales/setahun dua kali ni selalu beli baju dan o ...
wanitajelita Post at 20-5-2011 21:00



    kat SOGO bila SALE
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:10 PM | Show all posts
Reply 129# NURMIMIE


haha...terbiasa ngan perkataan "jer" tu....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:11 PM | Show all posts
setahun 2 kali je??.. je tuh mcm tak bersalah lah pulak..  

aku tak pernah beli handbag.. : ...
NURMIMIE Post at 20-5-2011 21:02


itu yg aku senyap jek mik...aku handbag pun tadak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 09:11 PM | Show all posts
Huhu.. Nk jwb yg ini.. Bkn nk riak ek.. Ni realiti
Aku suker brjenama coz tahan lamer.. Sesamb ...
nurryn Post at 20-5-2011 20:31
Aku ada beg Polo yang dah berumur 10 tahun, masih boleh pakai tp aku simpan ja, aku beli masa sales, harganya empat ratus, lepas disc raya ..aku bayar 280.00, mak ai berbaloilah pakai, kdg2 aku cakap kat beg tu bila kau nak koyak ....aku ni jenis yg kerja luar suka beli beg yg galas di belakang, lagi satu beg Hilly, dah 8 tahun, elok lagi, so kekadang investment utk benda yg penting ni berbaloi gak,..tp itulah aku tak pernah beli beg ribu riban, aku spend pi holiday lagi baik..aku org kampung tak yah pakai mahal2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 09:17 PM | Show all posts
saya pulak jenis pakai kasut sepasang je... saya beli kasut yang mahal dan berjenama, sepasang je, d ...
EBoutique Post at 20-5-2011 20:58
aku rasa aku dah banyak membazir pasal kasut tapi sejak dua tahun yg lalu aku pakai satu kasut je ke pejabat,,,nak ke majlis formal ke apa satu ke dua tapi dah kaki tu tak membesar jd umur kasutpun dah tua, tak rosak langsung..ingat tu nak turunkan kat anak aku tp apa nak buat umur 13, saiz 7 ..mak saiz 5. Bagi kat cucu ahh
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:19 PM | Show all posts
nak tanya sikit, korang2 yg shoping waktu sales/setahun dua kali ni selalu beli baju dan o ...
wanitajelita Post at 20-5-2011 21:00

Aku suker beli time sales... At least ader diskaun kn.. Merata2 aku beli.. Klcc, midval, sogo.. If kena time otstesen ke jb, aku msk spore.. Sales kt sna mmg murah compare kt cni.. Pnh sini less 20%, kt sana dh 70%.. huhu..
Tu la kelemahan aku yg nk kena perbaiki.. Suker sgt membeli, tp mmg aku pkai laa smpai puas..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:21 PM | Show all posts
aku rasa aku dah banyak membazir pasal kasut tapi sejak dua tahun yg lalu aku pakai satu kasut je ke ...
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 21:17



    penah beli beberapa pasang kasut sebab masa terjumpa kasut tu sangat comel dan harga berpatutan, tapi tak pakai pun kasut tu, masih ada dalam kotak sampai sekarang... kan rugi.... sebab tu baik tak payah beli
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:21 PM | Show all posts
itu yg aku senyap jek mik...aku handbag pun tadak...
tenteramsuci Post at 20-5-2011 21:11


aku senyap sebab aku takut TER riak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:23 PM | Show all posts
Aku ada beg Polo yang dah berumur 10 tahun, masih boleh pakai tp aku simpan ja, aku beli masa sales, ...
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 21:11


aku nyer handbag, sambonia.. mak aku beli masa aku nak gi graduation 18 tahun dulu2.. tuh pun mak aku kata dia bayar ansur2 ngan makcik aku.. .. bag tuh masih ok noks.. ari tuh aku ceramah kat PLKN, aku pakei, masih chantek pula..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:25 PM | Show all posts
tapi kalau handbag saya cepat bosan.. kejap kejap nak tukar.. so tak leh yg beli mahal sgt
paling mahal pun RM 150.00 jerk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080394s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list