Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81766
View
1708
Reply

Perbelanjaan Keperluan Isirumah Yang Semakin Bertambah - Cara Nak Berjimat?

  [Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2011 09:27 PM | Show all posts
aku senyap sebab aku takut TER riak..
NURMIMIE Post at 20-5-2011 21:21


aku jadik takut nak post...kang tak pasal2 benang org kene solex....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:28 PM | Show all posts
aku nyer handbag, sambonia.. mak aku beli masa aku nak gi graduation 18 tahun dulu2.. tuh pun ma ...
NURMIMIE Post at 20-5-2011 21:23



  sembonia kira mahal la juga bagi ai yg tak kaya ni.....

  akak ke sana sinun dgn bag bawa brg baby tu jek....multipurpose gitu......
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:28 PM | Show all posts
owh thanks... saja nak tahu korang beli baju2 branded yg diskaun ni kat mana.. sebab ada certain2 shoping centre yg baju2 dia low quality.. dah la mahal, 50 sepasang.. tapi shoping centre yg ada nama laaa

ramai yg rekemen sogo nampkanya... tapi aku lemah betol tempat2 yg jem ni..


kalau sudi, boleh tak bagi info bulan berapakah Sogo, Parkson, dan KLCC ada grand sales... sebab kalau nak tanya kat salesgirl tu, confirm jawapannya "tak tentulah kak"  


thank u
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:32 PM | Show all posts
setahun 2 kali je??.. je tuh mcm tak bersalah lah pulak..  

aku tak pernah beli handbag.. : ...
NURMIMIE Post at 20-5-2011 21:02


Hihi.. Henbeg ni mmg minat or hobi aku la kirenyer..
Tp, semenjak kawin ader anak ni kire aku cut off la minat aku tu..
Ikotkn hati, mau tiap2 bln aku beli.. Tu yg aku avoid tgk online henbag ni..
Sesilap blh trjebak...
Kire aku jimat la jugakkn? ;)
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:34 PM | Show all posts
sembonia kira mahal la juga bagi ai yg tak kaya ni.....

  akak ke sana sinun dgn bag bawa ...
tenteramsuci Post at 20-5-2011 21:28


ai pun tak kaya gak.. kalau tak, tak ada lah mak ai dok bayar ansur2..

aku tak pernah beli handbag sebab aku neh jenis sempoi pakai wallet jah.. masuk kat poket jean belakang senang!!..

handbag aku yang lain, bebeh aku yang belikan.. dan ada gak kawan2 bebeh aku kalau gi oversea dorang belikan handbag as oleh2.. setiap kali aku dapat handbag tuh, mesti aku cakap kat bebeh aku.. 'musti kawan2 u ingat i tak ada handbag kan.."

ntah apa pula motif cerita hand bag kat benang KEPERLUAN isi rumah neh??

aku kalau nak jimat senang saja, JANGAN suruh bebeh aku beli barang.. dia kalau membeli, tak pernah tengok harga barang.. soh beli telur, dia gi bantai beli yang omega2 tuh.. kan ke dah rm5++ untuk 10 bijik..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:37 PM | Show all posts
aku pulak, setelah 3 tahun setengah tak beli handbag, barulah aku berjaya beli utk bulan ni..

so far aku suka carlorino... beli kat jusco masa member's day ada diskaun 15%... sekali tengok kat parkson, 20% diskaun... dan tak jadi ahli pon ada diskaun... ala, ruginyaaa




p/s
ofismet aku baru pergi sogo sales kelmarin.. office attire jenama Padini dpt diskaun sampai 30 ringgit sehelai... dia cakap murah kalau harga mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:38 PM | Show all posts
owh thanks... saja nak tahu korang beli baju2 branded yg diskaun ni kat mana.. sebab ada certain2 sh ...
wanitajelita Post at 20-5-2011 21:28



    petua kalau nak shopping kat SOGO,pegi awal pagi.. elok2 sampai sana kul 10.00 am, parking pun banyak
bila dah buka terus masuk, masa tu org lum ramai lagik
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:38 PM | Show all posts
aku nyer handbag, sambonia.. mak aku beli masa aku nak gi graduation 18 tahun dulu2.. tuh pun ma ...
NURMIMIE Post at 20-5-2011 21:23


Sure u syg giler ngn beg tu kn?
Sentimental value...yg aku psan, latest design skang ni dh keluar yg dulu2 nyer design kn..
Beg hntran kawin pon aku still simpan n pkai mimi.. Slagi blh pkai, aku akan pkai..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 09:39 PM | Show all posts
kat SOGO bila SALE
EBoutique Post at 20-5-2011 21:10
Sogo? macam manalah ropanya, tak pernah sampai
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:40 PM | Show all posts
Sogo? macam manalah ropanya, tak pernah sampai
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 21:39

You kat mana dear?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 09:41 PM | Show all posts
itu yg aku senyap jek mik...aku handbag pun tadak...
tenteramsuci Post at 20-5-2011 21:11
beg tangan ada kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:44 PM | Show all posts
beg tangan ada kot
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 21:41



    ada...ada 6...sampai tak cukup tangan.....

but serious...takde....kalau ada pun cuma satu2nya.....yg besar gedabak....mahal la bg ai dan branded (aku tak riak k)....tu pun en somi beli masa dia gi oc dulu2.....jarang sgt guna.....malu...mcm tak layak jek aku guna.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:46 PM | Show all posts
ai pun tak kaya gak.. kalau tak, tak ada lah mak ai dok bayar ansur2..  

aku tak pernah bel ...
NURMIMIE Post at 20-5-2011 21:34

Untung la u mimi.. If me, i sgt2 suker org kasi hadiah henbeg..

Haa... Mmg.. Ckp psal hsbn shopping, mmg la diorg main amik jer.. Xder nk tgk2 harga dulu..
My hubby pon samer.. If me, i akan compare yg mna murah or on offer..
Cam telur, i amik jer telur tesco tu.. Biler goreng, jdi telur goreng jugak..
Pencuci pinggan pon, xder la nk amik axion ke aper.. Amik yg on promo like harimau ker..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:46 PM | Show all posts
Hihi.. Henbeg ni mmg minat or hobi aku la kirenyer..
Tp, semenjak kawin ader anak ni kire aku c ...
nurryn Post at 20-5-2011 21:32


tak pe lah.. what is kerja for?.. dah kerja penat, musti lah kena ada ruang nak spend suka suki mak bapak kita..

bagi aku, kalau tak terdesak, mmg tak perlu lah berjimat.. tapi, jangan sampai membazir sudey..

aku nasib baik jah bukan jenis kuat makan.. dan bukan jenis teruja pada apa2 barang.. aku tak ada apa yang aku minat over2.. tak ada apa yang boleh buat aku lupa diri gitu.. cuma sekarang neh gila ke coklat pula.. dlu2 tinggal kat pulau coklat tuh, idak nya aku nak terliur tengok coklat.. sekarang neh, stock coklat mesti nak ada.. harap2 angat2 taik ayam jah lah neh..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 09:51 PM | Show all posts
You kat mana dear?
EBoutique Post at 20-5-2011 21:40
akk kat pulau dik, jauh sesangat, kalau turun KL aku main kat Bukit Bintang, Damansara, Ampang, LCCT dan KLIA..so macam mana ank nak jumpa SOGO tu, kalau gi Silk Street ushar arah ke Sogo tapi laki aku kata jom belah, dia lapaq...pelau aku..nak naik LRT pun aku tak tahu, agaknya macam KL Express je kot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 09:56 PM | Show all posts
ada...ada 6...sampai tak cukup tangan.....

but serious...takde....kalau ada pun cuma  ...
tenteramsuci Post at 20-5-2011 21:44
brand beg tgn setakat kak blings tu kira utk org susah lagi tau, bukan macam yg EN awak beli tu...sesungguhnya laki akk tak pernah belikan akk sebarang beg, anyway kalau dia kata teringin nak belikan beg aku mesti naik cuak wei, takut dia umpan pasai nak nikah lagi, takpun buang tebiat
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:57 PM | Show all posts
Aku nk tanyer, those yg ader maid, camner korg nk tune diorg ni jdi penjimat yer?
Dier x kuar duit sendiri sdp la main bazir je sumer benda...
Agak2 melampau x if kiter soh dier beli brg2 keperluan dier sebdiri cam sabun, syampu, pad, deodaran.. Etc?
Camner korg kontrol portion lauk yg diorg msk supaya x mmbazir?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:57 PM | Show all posts
dah tak ambil kat klinik... aku beli kat farmasi je.
Reply 68# shahilashaari


    nak betul2 murah... gi hospital kerajaan la... walaupun boleh tapau ubat mak, takut nanti ubat mak tak cukup ... kadang2 dos lain

tapi kena tahan queue panjang la
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 09:58 PM | Show all posts
Errr...korang ni mesti gaji mahal2 kan?  Gerun aku bace tahap pembelian korang.   Aku baru je koje n baru nak blajar wat bujet taun lepas.  
Petrol: RM150
Bil: RM150
Kete: RM 600
Umah: RM600
Personal: RM200
Makan: RM 150
Saving: RM1k
Sekarang ni aku makan kat tempat koje je pastu kat umah da tak makan dah.  Bagi korang bulan pose nanti better masak sendri ke beli jek sebab orang cakap time bulan posela yang paling kopak duitnye.

p/s: Sebab periuk nasik pon aku lom beli lagi nih.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 09:59 PM | Show all posts
tak pe lah.. what is kerja for?.. dah kerja penat, musti lah kena ada ruang nak spend suka suki  ...
NURMIMIE Post at 20-5-2011 21:46
aku ni kaki makan masalahnya, mmglah selalu dpt mlkn free pasal kerja, lama-lama jadi ketagih nak dinner kat sana sinun, dulu aku mmg rajin gak masak tp semenjak jadi single mom ni ghairah masak hilang sama sekali..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096672s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list