Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81074
View
1708
Reply

Perbelanjaan Keperluan Isirumah Yang Semakin Bertambah - Cara Nak Berjimat?

  [Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2011 06:00 PM | Show all posts
kaka.. sekarang sampah2 kat rumah leh tukar duit..
cloudy tengok macik2 cleaner kat opis rajin jua ...
cloudy_83 Post at 20-5-2011 16:04



    tolong listkan nama2 tempat yang ko jual tu.. termasuk jual spare parts kete.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:01 PM | Show all posts
nasi kerabu rm3.50 tambah telur masin 0.50 sen dan tambah sotong basah 3 ketul rm4.50. sot ...
cmf_iddine Post at 20-5-2011 17:54
sotong mmg mahal sikit, lainlah kau datang ke rumah aku time musim, sekilo RM6.00, kdg2 RM4.00, naik juling mengunyah sotong
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:03 PM | Show all posts
kaka bling..haku dulu blaja kat l'kawi...kira murah lg masa tu..cuma cab mahal la...tp kete murah ka ...
pu3_krizalid Post at 20-5-2011 17:59


cuti-cuti pun penting walaupun nak berjimat kan, nak tau pm, aku kasi lokasi yang murah RM70.00 ke bawah sebilik semalam.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:03 PM | Show all posts
tumpang baca...teringat time susah masa dulu2....skrg nie takdelah senang pun...but better lah dari  ...
midori888 Post at 20-5-2011 17:09



    dilarang riak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:03 PM | Show all posts
aku rasa diorang yg kerja kat bandar2 tu sumer beli baju branded time sales.
wanitajelita Post at 20-5-2011 17:55



    memang beli masa sales. klu baju harga rm100 sales 70% jadi rm30. busuk2 pun rm50.bila dah habis sales baju tu dia mark up balik harga lama. memang jimat. mcm kasut bonia masa bukan sales dlm rm200+. masa sales rm60 pun dapat. cuma mungkin design atau warna je lah limited. saya tak beli kasut atau beg new arrival. buat apa nak membazir. tahun depan dia boleh turun 20 ke 50%.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:05 PM | Show all posts
aku rasa diorang yg kerja kat bandar2 tu sumer beli baju branded time sales.
wanitajelita Post at 20-5-2011 17:55
tapi yg masa sales ni ada ke saiz? selalu bila balik Pg masa sales, berpeluh nak dapat yg padan, selalunya yg warna dah pudar, bekas tapak tangan minyak org ke ada bekas gincu, agaknya aku sampai masa pengabisan stok
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:07 PM | Show all posts
Reply 76# cmf_iddine


    ko pon buatlah jugak... duit lebih boleh simpan utk kegunaan anak2 bila dah besar...


aku pon simpan duit lebih utk anak aku... sebab aku nak anak aku hidup senang spt lahir atas kepuk beras
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:08 PM | Show all posts
memang beli masa sales. klu baju harga rm100 sales 70% jadi rm30. busuk2 pun rm50.bila dah ...
cmf_iddine Post at 20-5-2011 18:03
sesetengah benda ni kalau kita pakai masa mana pun relevan macam kasut kulit , beg, t.shirt dan jeans..ada juga kalu kita pakai yg nampak buruk..org tengok atas bawah, kain baju pasanglah kot yg jenis keluar bermusim
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:09 PM | Show all posts
Reply 77# cmf_blingblings


ntah la yek. nk pi island hopping....
plan nk amik dgn AB motel. katanya naik kat jetty teluk baru. kat mana tuh?

ooo...langkawi parade yerk...
jab2 nk recall.... dr pantai chenang belah kiri?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:09 PM | Show all posts
Post Last Edit by Hana at 20-5-2011 18:11
kalau kau buka kedai atau gerai makan laris ni, nampak mmg sedap!
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 17:59



    kalau jual kat aku, misti laku...sebab aku suka membeli makanan. (maaflah ye.. ter- Riak sket..)

makanan utk makan ler. nasi + lauk2.
kalau kerepek2 tu kureng sketlah.. kek2 pun kureng.

Wanita jelita, ko tanak buat bisness mangkuk tingkat or menu orang pantang?
even business mangkuk tingkat yang skrg pun terhad orang buat menu delivery orang pantang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:13 PM | Show all posts
kalau jual kat aku, misti laku...sebab aku suka membeli makanan.  (maaflah ye.. ter- Ria ...
Hana Post at 20-5-2011 18:09

actually bagus suggestion ni, kat area bandar mesti rancak
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:13 PM | Show all posts
tapi yg masa sales ni ada ke saiz? selalu bila balik Pg masa sales, berpeluh nak dapat yg padan, sel ...
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 18:05



    ko pergi lah grand sales PARKSON sekarang.


seluar jeans lady like - 32.90

seluar voir - 38.90

t-shirt diesel - 29.90


semua barang2 tu 70% dan 50%. yg 20%-10% aku tak tengok langsung pon.. mahal


tapi fesyen memanglah tak up to date.. dan ada jeans lady like yg berbulu...nama pon GRAND SALE - clearance stock barang2 lama sebenarnya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:14 PM | Show all posts
Reply  cmf_blingblings


ntah la yek. nk pi island hopping....
plan nk amik dgn AB motel. katan ...
afja Post at 20-5-2011 18:09
Oh Island hopping, tak yah, AB motel mmg ada package sendiri samada dia pick up dari beach dia atau kn ambil boat dari Teluk Baru, ini yg nak pergi sendirilah, AB motel punya murah RM25.00 je seorg, kalu ramai ambil sebiji boat, boleh share 10 org
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:15 PM | Show all posts
Reply  cmf_iddine


    ko pon buatlah jugak... duit lebih boleh simpan utk kegunaan anak2 bila  ...
wanitajelita Post at 20-5-2011 18:07



    maid aku sibuk klu dia nak masak kena bangun pukul 5 pagi. hari dia senang bangun awal mmg masak lauk bekal utk aku. hari dia terlambat bangun pukul 6.00 pagi aku beli kat luar je lah lauk lunch. anak aku 3 org sekolah pagi mmg dia tak menang tangan lah. aku lak bangun pagi sibuk nak breast feed si kecik tu lagi mana nak sempat ke dapur.
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:15 PM | Show all posts
Reply 90# Hana


aii ada lg kat opis ke?
or dh sampai rumah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:16 PM | Show all posts
Reply  cmf_blingblings


ntah la yek. nk pi island hopping....
plan nk amik dgn AB motel. katan ...
afja Post at 20-5-2011 18:09
dari pantai chenang ambil kiri jumpa junction yg ada hotel kalor pink, aseania, ada tanda jalan Kuah, kalau ambil kanan pun boleh jumpa airport terus aja ikut jalan besar jgn belok2 lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:17 PM | Show all posts
Reply 93# cmf_blingblings


ku dok bella vista hotel (ok ke hotel tu)

kena tanya derang la pick up kat mana ekk.
senang citer....

thanks yaa...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:17 PM | Show all posts
kalau jual kat aku, misti laku...sebab aku suka membeli makanan.  (maaflah ye.. ter- Ria ...
Hana Post at 20-5-2011 18:09



    tak nak lah buat bisnes makan2 ni... remeh.. lagipon aku bukan pandai masak pon, harap presentation je cantik, tapi rasa, termasamlah.. termasinlah..


aku dlm plan nak buat bisnes online ni... yg sesuai dgn situation aku la... hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 06:18 PM | Show all posts
Reply 96# cmf_blingblings


dr bella vista hotel?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 06:19 PM | Show all posts
ko pergi lah grand sales PARKSON sekarang.


seluar jeans lady like - 32.90

seluar  ...
wanitajelita Post at 20-5-2011 18:13
tempat aku tak ada parkson, jeans lady like tu aku dah tak pakai dekat 15 tahun dah, sebab setiap kali aku masuk supermarket dah tak jual...agaknya cuma kat parkson kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097283s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list