Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
81035
View
1708
Reply

Perbelanjaan Keperluan Isirumah Yang Semakin Bertambah - Cara Nak Berjimat?

  [Copy link]

Author: cmf_blingblings       Show all posts   Read mode

Post time 20-5-2011 04:56 PM | Show all posts
Reply 29# cmf_blingblings

kaka duduk Langkawi ye.. penah pegi sekali.. ayam mahal kan.. tapi barang lain sumer bebas cukai.. kaka boleh meniaga la.. kalau kaka sebulan sekali sopping barang runcit kat seberang pulau bawa balik takleh jimat ke?
kita tatau, jadi nak tau la ni.. kot2 leh jimat ke..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 04:58 PM | Show all posts
Reply 27# cloudy_83

LIKE!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 04:59 PM | Show all posts
The first step: kebetulan est dan hubby satu jalan ke tempat keje..akan jumpe tempat keje hubby dulu ...
estrellas Post at 20-5-2011 16:56
kakak blings pakai company car, minyak dan maintenance co bayar..keta kaka blings suami guna, kita cuma ada satu keta, dah habis bayar, tak nak tukar baru pasal maintenance terjaga, tak banyak masalah.. jimat banyak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:00 PM | Show all posts
aku cukup sukalah beg free gift ni....bukan semua org ada
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 16:56



    tp kan kaka, ramai yg dok perli2 taw...esp sebab apple takder benda brand di badan yg leh tonjol status apple skrg...yg ada pun kasut charles and keith (tp pakai bila time raya or function formal jer)
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:00 PM | Show all posts
save 1K tu dah kira besar apple, ada org habis bulan tinggal sen aja..aku naik lemas bila ada org dt ...
cmf_blingblings Post at 20-5-2011 16:47



   

abis bulan tinggal sen kire orait ler tuh.. ade owang yg tinggal bulu dada jer taw.. itu pon kalu boleh cukur n jual.. pasti ku promote lam mudah.my
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 05:01 PM | Show all posts
Reply  cmf_blingblings

kaka duduk Langkawi ye.. penah pegi sekali.. ayam mahal kan.. tapi barang ...
cloudy_83 Post at 20-5-2011 16:56


nak angkut naik bot tu bukan mudah dek oi, aku ni pulak mabuk laut, kalau masa ombak besar mmg kalah org mengandung sulung.. sekarang ni kaka blings tgh tebas-tebas tanah nak buat sikit projek, investment utk masa tua..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:02 PM | Show all posts
salam,
cam ne cara saya berjmat yer.
alhamdullilah sejak mengandung ni, nafsu nak membeli amatlah kurang. kekadang tu nak pergi kedai pun malas. so laki saya ler yg amik alih kerja2 ku ni. heheheh ( dengan kata lain, tak yah guna duit saya, jimat tu! hahaha)
tudung kain baju yg opismate jual kat sini pun, saya tak heran. belek2 je sambil sengih.
cuba kurangkan bergaul dengan kekawan yg hantu gadjet ni, bahaya woi! nanti tiap kali kuar gadget baru apatah ko pun sama nak beli sekali!

dengan cara ini setiap bulan saya dapatkan savekan duit lebih kurang RM900 sebulan. Minta2 lah kekal sampai bila2. Jgn lps bersalin nanti balik perangai asal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 05:03 PM | Show all posts
abis bulan tinggal sen kire orait ler tuh.. ade owang yg tinggal bulu dada jer taw.. i ...
ajis_kg Post at 20-5-2011 17:00
ajis, mungkin lepas keta kau abis bayar tak adalah penat sgt kot..apa lagi bakat yg ko ada?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:04 PM | Show all posts
Reply 4# wanitajelita


awak bangun kul berapa nak masak bekal pergi kerja tu? dan bekal apa awak selalu masak wj?
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:04 PM | Show all posts
Reply 43# cmf_blingblings


    bestnya dah abis bayar kete...  est dgn hubby masih struggle lagik bayar kereta tuh....but kitorang dah janji....once dah abiss..kitorang tak nak tukar kereta dah ...pakai and maintain aje kereta yang ade nih ... tak banyak buat perangai pon kereta nih ..so jaga aje elok2..i guess nih pon salah satu cara utk berjimat jugakk..kami nih baru nak bertatihhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 05:05 PM | Show all posts
salam,
cam ne cara saya berjmat yer.
alhamdullilah sejak mengandung ni, nafsu nak membeli amatlah ...
kenari2101 Post at 20-5-2011 17:02
alhamdulillah, tapi lepas dapat anak mmg selalunya lari sikit pasal perbelanjaan anak mmg tinggi sekarang ni. Awal-awal lagi jgnlah bagi anak pakai baju jenama luar negara dah le
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:06 PM | Show all posts
Reply  wanitajelita


awak bangun kul berapa nak masak bekal pergi kerja tu? dan bekal apa awak  ...
Rindianiey Post at 20-5-2011 17:04



    walau pon bukan tanya saya...nak jawab jugak..saya pon bawak bekal..biasanya saya masak waktu malam ...then letak dalam tupperware..esok pagi saya panaskan balik dalam microwave...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:08 PM | Show all posts
Reply 14# koko2


Petpet dekat mydin berapa erk utk size L? tgh survey lau petpet murah dr drypers, nak tukar ke petpet
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:09 PM | Show all posts
tumpang baca...teringat time susah masa dulu2....skrg nie takdelah senang pun...but better lah dari dulu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 05:13 PM | Show all posts
tumpang baca...teringat time susah masa dulu2....skrg nie takdelah senang pun...but better lah dari  ...
midori888 Post at 20-5-2011 17:09
ialah dulu-dulu aku pun survey gak harga susu tepung dan diapers ni...masa anak kecil...sekarang anak besar kos lain le pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:18 PM | Show all posts
aku bawak bekal pi keja dulu..penah bekalkan laki,aku n anak skali bekal pi keja..sudahnya tau apa jadi??pakat gain weight hahahahahhahahahahahahaa...camno tu...kekekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:18 PM | Show all posts
Reply 52# estrellas


Masak malam terus siap2 letak dlm tupperware pastu simpan lam peti ais ke?? pagi2 bangun terus panaskan? Mcm tu ke? kalau memasak boleh menjimatkan byk duit saya nak gigih ikut juga style ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:20 PM | Show all posts
Reply 56# lonelyme


Oklah tu.. dari saya ni sampai nak kena minum weight gain sal nak gemuk.. beli appeton weight gain mahal2 yang naik cuma 2kg aja hehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2011 05:22 PM | Show all posts
Org yang rajin buat bekal ni kakak aku, dia akan buat nasi goreng ke kalau untuk balik rumah mak yang memakan masa perjalanan dalam 2 jam setengah, bila anak-anak dia lapar kita org berhenti bawah pokok, park baik punya, berkelah.. masa tu kak blings study lagi ahh..
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:23 PM | Show all posts
kak bling2,

tak reti nak bagi tips pasal jimat keperluan dapur lagi.. tapi nak share la...

selalunya bila i kuar gi midvalley ke shopping complexes ker, and balik nak lewat2 malam kan... i singgah bakery shop or Jusco sebab around 9pm macam tu diorang akan jual makanan diorang 30% off (jusco) or bakery (buy 1 free 1)... boleh beli & buat breakfast esok or makan malam...

macam sushi kat jusco tu pun... dah 9pm macam tu depa akan bagi diskaun 30%... kira jimat jugak la kot kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074897s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list