Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9025
View
102
Reply

Wanita .. berapa BMI korang?

[Copy link]

Author: aurorae       Show all posts   Read mode

Post time 17-5-2011 06:24 PM | Show all posts
BMI saye 18.7

baru tau ari nie. normal rupenye..
slalue ingat tak normal coz kurus sampai rasa tulang temulang
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 06:38 PM | Show all posts
BMI 20..
ok lah..sdg elok..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 07:11 PM | Show all posts
Reply 10# aurorae


    hish..takdelah smp mcm patung...tu dah kurus kering sgt....sedang2 jer...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 07:16 PM | Show all posts
Reply 20# arwien


arwien...ko lebih kurang cam kwn aku yg guna machine tu.....umur dia dah 40+ jd 25....gumbira giler dia...haha...btw dia lelaki lah....
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 08:41 AM | Show all posts
BMI aii 24..kira dh nk gemuk gak tu huhu...tp rs cam dh kurus jek ni hahah...

tkpe2..caiyok2 lps ni nk kuruskan bdn sikit..tp betulla apa yg TT ckp tu..anak2 aii kecik2 lg..kalo nk pi jog pepagi..anak tido la,,tkde sape nk jaga..

kalo nk jog ptg2..blik keje dh kul 5..nk urus2 anak2..nk mandikan baby  boy ku lg, nk msk, ngemas umah lg...tk kn nk jog kul 8mlm? wawawawa...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 08:49 AM | Show all posts
Reply 18# my-alja


   
sesapa dah baca buku secret by rhonda , mungkin paham kot....


baca dah...

tapi tak pernah practice untuk berat badan

i rasa buku tu boleh tahan 'berat' gak... i dapat tau pasal buku ni pun pasal tengok rancangan Oprah...her book club

yang ni i kalah nafsu la kak alja... nasib baik i'm blessed with my dad's height
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 12:14 PM | Show all posts
alhamdulilah...bmi sy 21.9 which is normal....sy penah terbaca dlm pokcik gugel, ader org kat oberses bjaya turunkan berat badan dia dl masa 6 bulan dgn mengamalkan diet makan coklat...tp dia mkn coklat semata yer...pendek kata pagi, tghari, ptg, mlm dia mkn coklat saja....hmm klu sy xdele sanggup kot nak menelan coklat semata...tp sesapa yg nak torai tu sila ler huhuhu  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 01:12 PM | Show all posts
jaza punya BMI = 21.8 - NORMAL..... berat ideal....
tetapi masih ada org ckp berisi skit......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2011 01:19 PM | Show all posts
Aku dapat kenal pasti masalah utama aku iaitu tidak ada keazaman yang kuat untuk kurangkan berat.  Tak konsisten nak exercise.  Bagi macam-macam alasan untuk tidak buat.  Sebab tu aku kena cari exercise yg aku memang boleh buat dan takde alasan untuk tak buat.

Hari ni aku cuba cara baru.  Aku harap aku dapat buat  terus menerus dalam seminggu.  Pertama aku park kereta 200 meter dari ofis, jadi aku kena menapak pergi dan balik ke situ.  Pastu aku berjaya menuruni 130 mata anak tangga.  Aku masih tak boleh naik  anak tangga tu.  Lif melambai2 di sebelah.  Cukupla untuk minggu ni.

Aku akan update samada berjaya/tidak dlm seminggu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2011 01:25 PM | Show all posts
hihi... kalau makanan tu betul cara.. makan sekor ayam dalam masa sehari dua tu takde hal p ...
eniliana Post at 17-5-2011 16:02



    juara berat badan tu sapa tak ingat ... pernah baca dia kena makan  berat2,  tapi mesti menten exercise.  Lepas bersara je, terus gemuk.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2011 01:40 PM | Show all posts
Aku pernah gi jogging kat tasik, semua anak2  nak ikut.  Sampai2 je ada yg lapar nak makan dulu, ada yg merajuk tak nak bergerak, nak itu ini dapatlah 10 minit je yg betul2 jogging nya.  

Antara ujian masa nak jogging ni, baru nak mula dah hujan renyai.  Anak2 mengekor bak keretapi. Masa tu kereta melambai2 jemput aku masuk.    Tp sebab bukannya senang nak turun jogging, jadi aku redahkan jugak dalam hujan tu.  Seronok jugak, berselut2 kasut aku anak-beranak.  Balik rumah terus operasi basuh kasut.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 01:44 PM | Show all posts
Reply 29# aurorae


    maybe aurorae ni jenis badan yg senang naik tapi susah nak turun kot...

kalu ai ni lak yg jenis senang naik dan senang turun.....
dulu2 ai kurus sgt2.... maybe sbb ada semput kot...
makan berselera tapi tak naik2... bila usia dah cecah 30++...
skit2 berat naik...naik..naik... (maybe masa tu tgh senang hati)
hmpir2 cecah 59kg..... mmg nmpak semua naik..
dan sluar dan baju kebaya tak leh masuk dah...
masa tu trus masuk slimming class.... 15 sesi...
makan berjaga... dan jogging...
tapi berat makin naik...(sbb teruja nak kurus sgt kot)....

dlm setahun gak la... nak maintain balik... selang seli..
exersice dan diet malam...
malam tak ambik nasi... cuma buah2an dan sayur2an...selama 6 bulan to 8 bulan..
siang makan nasi skit dgn sayuran dan buah2an serta sarapan roti skit dan susu...

masa tu mmg cam frust sbb tak nmpak turun pun...
tapi bila maintain makan dan exersice lama2 baru nmpak kurang skit....
skrng ni masih jaga makan dan exersice tu.....
slimming class pun pegi walau tak nmpak kesan sgt...
air kena cukup 3 liter sehari... sbb nak seimbangkan dgn exersice yg kuarkan peluh tu..
kalau cukup air perut lawas senang nak jaga pemakanan...

mula2 mmg azab sbb byk dugaan...
lama2 dah biasa.. so dah ok la skrng ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 01:59 PM | Show all posts
BMI chinta 22.4...alhamdulillah....
ramai yg ckp body shape chinta cantik...
hope dpt maintain la....

p/s: tgh usaha nak cecah bmi 21.2~
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 02:17 PM | Show all posts
korang leh try calculate waist to hip ratio n body fat calculator
jd korang leh tau body shape korang ok or tak....
n leh tau body fat korang....
baru lengkap calculation BMI sbb kkdg BMI kita ok..tp body shape tak ok...

try this http://www.bmi-calculator.net/wa ... atio-calculator.php
n this http://www.bmi-calculator.net/bo ... -fat-calculator.php
n check result korang camne...
good luck~

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 03:05 PM | Show all posts
sy tgk TT ni mmg cemerlang bab pemakanan..
klau x keberatan cuba tukar waktu mkn malam tu ke pukul 7 mlam...

bab exercise ni TT pi swim ke..dpt 3 kali seminggu selama sejam setiap sesi....
klau jogging tu mungkin badan terhentak2 bila lari, bdan peluh n panas...mungkin hilang mood (mcm saya)
bila swim badan berpeluh dah mmg tenaga di kerah tp dlm masa yg sama sejuk je...
swim dlm pukul 5 ptg sampai 6.lepas swim kita akan rasa sgt2 lapar...siap2 bersihkan diri...mkn pukul 7...
nak tido pon senang dan cepat nyenyak...selamat berjaya TT!!
BMI sy 19.22 tinggi 153cm berat 45kg...klau naik 48kg badan saya dah x sedap dah...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 03:33 PM | Show all posts
maceh mod bg tacang~~~
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 04:12 PM | Show all posts
da kire tadi (ekceli dik kula ngan kioh yang kirekan)...iols dapat  20.5
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 04:16 PM | Show all posts
Reply  aurorae


    maybe aurorae ni jenis badan yg senang naik tapi susah nak turun kot...

...
Jaza2008 Post at 18-5-2011 13:44



Pernah jugalah berhempas pulas tak makan nasi berbulan-bulan, masuk gim tapi kesannya ketara, turun berkilo-kilo..sekarang ni dah naik sikit, maintain tak nak kurus sebab yang kurus dulu muka bukan perut, ponggong dan peha...dalam badan yg masih terasa bulatpun org masih tegur, cakap kurus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2011 09:33 PM | Show all posts
Reply  aurorae


    maybe aurorae ni jenis badan yg senang naik tapi susah nak turun kot...

...
Jaza2008 Post at 18-5-2011 13:44


6 - 8 bulan tu yg tak makan nasik ke?   Masuk bulan ke berapa berat badan Jaza mula turun?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2011 09:37 PM | Show all posts
sy tgk TT ni mmg cemerlang bab pemakanan..
klau x keberatan cuba tukar waktu mkn malam tu ke pukul  ...
makita Post at 18-5-2011 15:05



    oh tidak mungkin berenang dengan keadaan badan  macam ni.  Dahlah kolam renang penuh dengan orang yg kukenal kat ofis dan sekolah anak2 ... malu.  Biarlah diaorang kenal aku dengan pakaian lengkap buat masa ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086524s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list