Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
438227
View
1799
Reply

Panggilan Telefon Misteri

   Close [Copy link]

Author: cik_es       Show all posts   Read mode

Post time 10-11-2011 02:42 PM | Show all posts
as salam cik es...
cerita yang sangat bagus..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-11-2011 12:50 PM | Show all posts
Salam,,

Akak ni dah lama tak masuk dan comment kat forum cari ni dah dekat setahun lebih...sbb ad ...
Anden Post at 7-11-2011 00:49


untuk jawab persoalan ni, sila jenguk Panggilan Telefon Misteri Part 2 kak
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2011 02:52 PM | Show all posts
Teringat pula kisah kawan sekerja yg suka buat kerja sampai 12 tgh malam...satu malam dia dpt sms "Saya sedang memerhatikan anda." Seram siot. Pastu dia tengok nombor sms tu adalah nombor rumah bukan henpon.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2011 02:52 PM | Show all posts
perghh..tamat jugak...memang best..bagi org yg dh berkeluarga...nak luangkan masa membaca memang susah..tapi..cerita ni memang menarik hati..cari masa jugak utk habiskan...
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2011 02:58 AM | Show all posts
the best thread ever! sy dah jadi peminat cik_es! suke dgn cara penulisan cik_es! semoga cepat sembuh. walaupun hanya melalui penulisan, dpt sy rase keikhlasan hati cik_es merungkai misteri ni. sy rase kisah ni benar walapun ade jugak yg mempertikaikan kebenaran cerita ni. teruskan menulis, anda berbakat!
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2011 03:13 AM | Show all posts
biasanya org takut kalau ade kaitan dengan bende2 mistik nih, apetah lg kalau melibatkan yg berbeza bangsa/agama. sbb ade kawan sy penah alami bende mcm ni. tp melalui gambar. dia tidur katil double decker, dia kat katil bawah. selalu tejatuh gambar lame, dah kuning2, lusuh. ade gambar rumah kayu. dia buang, tp gambar tu still jatuh, tp dengan sedikit perubahan dekat rumah tu. tiap kali jatuh mesti ade perubahan kt rumah tu. kawan dia yg duduk kat katil atas tu mmg gelabah habis, takut. share katil dgn org lain. tp kwn sy ni jenis hati kering, dia excited nak tau. mcm2 lah jadi, ade yg gambar tu ade name dia kt blkg, siap tulis dgn ink merah (atau darah, xtau lah), kira gambar tu mmg tuju kat dia. last gambar dia dapat, pintu rumah tu dah sedikit terbukak dan nampak cam ade bayang org tepi pintu tu. tapi, disebabkan roommate dia semua dah ketakutan yg amat, pergi consult dengan ustaz, then, diorang kena pindah bilik. dan bende tu semua stop. bila student baru masuk bilik tu xde pulak kena macam tu. kira benda tu hanya nak communicate dgn dia. tp dia xdelah semangat nk menjejaki bende tu semua. mmd tabik lah pada cik_es sbb berani. cuba kita bayangkn kat tempat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2011 03:15 AM | Show all posts
dia boleh rase mcm satu perasan bila tengok gambar tu, mcm perasan sedih. dia rase mcm benda tu nak mintak tlg. mcm dia terperangkap. dia nak tolong tapi roommate semua takut.
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2011 10:22 AM | Show all posts
cerita yg sngt2 menarik....tak sabar nak baca yg part 2 lak....
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2011 11:16 AM | Show all posts
assalamualaikum..

mybe dah tlewat nk ucap tahniah..tp still nk ckp gak..toet2 merakamkan ucapan tahniah pd cik_es sebab berjaya wat toet2 seronok bace kisah nenek kamsia ni..at first xtaw pun..tp lepak kat board mane ntah, dorg sebok2 sebut psl nenek kamsia..igtkan ala2 nenek lampir tu..

skali bile da bace, mmg rase xrugi la bace semua ni..tmbh2 plak gaya bahasa cik_es sgtla baik..trase same2 alami keadaan tu..smpai toet2 pon terfeeling kat abg danny gak..ekekeke..tp pape pown, kamsia sgt2 cik_es..suke sgt cite ni..

p/s : bernasib baik dpt taw psl nenek kamsia ni time cite da abes..klu x, toet2 pown ikot    same meroyan sbb xthn menunggu waktu nk bace sambungan..ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2011 03:55 PM | Show all posts
Abis pun ..aku suka.
Best giler cerita tt nie
Aku pun sedih gak kat nenek .

I think dari awal dpt rasakan hubungan tt n danny
Kalau ada jodoh x kemana
Insyallah
All the best to tt
Im enjoying reading your story
Reply

Use magic Report

Post time 28-12-2011 05:08 PM | Show all posts
Dah diberi betis,nak peha pula. Bukankah lebih elok berusaha untuk dapatkan RP 2, tak susah mana pun rasanya. Pergi ke board borak ke,lawak ke, kumpul kredit dulu,usaha tangga kejayaan. Tak boleh jugak kalau nak harap org sentiasa suap



heheheh saya dah berusaha dah cik_es
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2012 11:18 AM | Show all posts
gila seram citer ko ni TT.. aku amek masa 2 hari utk khatam Part I..
dan terima kasih sebab kau dah membuatkan aku jadi paranoid dgn bunyi telefon..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2012 01:48 PM | Show all posts
Terima kasih sebab masih jenguk rumah pertama sy ni dan harap luangkan masa pulak untuk jenguk rumah kedua sy di link ini di bawah. Selamat Mengembara ya

link ke rumah kedua : http://mforum.cari.com.my/viewth ... &extra=page%3D1
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 04:49 PM | Show all posts
Syukur abis jgk membaca thread cik es nie..seronok bce tp harap xkan alamilah sbb sye nie xde la kuat semangat sgt..tambahan lg husband keje shift..tggal nga anak je..time dia keje mlm mmg elakkan bce cerita misteri..bkn ape sy jenis yg mudah teringat dan terbayang..

nak mengembara ke thread cik es yg ke 2 plak..
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 11:53 PM | Show all posts
Alhamdulillah habis jgk baca cte TT nie
best sgt cte nie. ade seram, kelakar, romantik & sedih. best best
tahniah TT. kalau ada pengalaman baru cerita lah lagi

*sy silent reader je*
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2012 11:54 PM | Show all posts
sukaaaaa !
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 06:08 PM | Show all posts
finish reading the 2nd part.. baru baca part 1...tamat part nie sehari jugak... sampai berebut2 dengan anak2 nk pakai PC... sib baik sang suami balik kerja lambat nari ... kalau tk, berebut dgn suami gak... nk habiskan baca nari jugak.... sebak, terharu dan kalau boleh nk menangis teresak2! tapi suami ada duk kat depan tgh mkn, terpaksa control emosi ni... the best real story I've ever read! Syabas!
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2012 06:58 PM | Show all posts
bestla citer cik_es..baru je abes baca part 1..seram woo..malam sikit lepas hubby balik keje sambung part 2 plak..gigih gigih..
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2012 11:47 AM | Show all posts
as salam...
hampir 3 jam lil merempit kat panggilan telefon misteri part I
mulanya nk baca yg part 2 tp tt nasihatkn hbskn dulu yg part I
merempit pnye pasal..cuma baca yg TT post je

ttg cite tt ni..
sedey sgt bila mengenangkn kasih sayang seorg nenek..
wat lil insap

to tt, kipidap...

kamsiaaaaaaaaa...kamsiaaaaaaaaaaaa...kamsiaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2012 11:45 AM | Show all posts
rasa asyik baca cerita sha ni...  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089110s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list