Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
441844
View
1799
Reply

Panggilan Telefon Misteri

   Close [Copy link]

Author: cik_es       Show all posts   Read mode

Post time 31-8-2011 09:37 PM | Show all posts
dah habis baca. yeahhh

suka cerita kamu
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 12:23 PM | Show all posts
Hamboiiiii berbaloiii!!!! aku yang asal dari silent reader, register pastu RP 1 skang dah RP2 tunggu nak bacaaa sambungannn citer nehhhhhhh sedey siooootttt leh wat movies nehhhh kamsiaaaa kamsiaaaaa

p/s: ari tu aku nak marah gak momod, tak pasal2 ada RP, hurmmmmmm tapi apa-apahal pun memang berbaloi baloiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2011 09:28 PM | Show all posts
td terbaca lam pesbuk..nenek kamsia nak dtg johor..kat mana xtaw ah..t leh face 2 face ngan nenek kamsia..leh mintak autugraf ag..he2..
selamat datang nenek k semenanjung..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 12:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by mujer_in_espejo at 25-9-2011 16:42
permintaan pesbuk tak dilayan



anyway,sesapa yang nak skip posting orang lain dan hanya  ...
tajul186 Post at 10-5-2011 15:45


omaigod! petunjuk yg ko bg ni membuatkan aku tau yg cik_es keje kat mna.. dkt je kat tmpt aku...hahaha..walaweh.., makaseh la buka pluang aku nk intai2 ckit restoren  tu.   

sungguh x ku sangka kejadian ni blaku tmpt daerah ku menetap rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 12:54 AM | Show all posts
er.. tt jgn risau. sy bkn niat nk jd stalker tt d alam nyata. cuma x sangka lak tt keja kat restoren K&T tu   mula ingat restoren tu cina punya, rupanya kedayan kan.. hehe klu ade masa minum sana ble bukak crita nenek kamsia tu ye takk..  
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 02:01 AM | Show all posts
baru je abes khatam thread ni dlm 1 mlm da lama kut tred ni.. agak2 tt rajin cek in sini x
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2011 12:41 PM | Show all posts
baru je abes khatam thread ni dlm 1 mlm  da lama kut tred ni.. agak2 tt rajin cek in sini x ...
mujer_in_espejo Post at 13-9-2011 02:01



   
TT tak kesah tu klu uols nak jumpa dia... klu nak kontek dia sila add TT kat pesbuk ye... rasanya kat pesbuk dia selalu ader kot...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2011 09:29 PM | Show all posts
TT tak kesah tu klu uols nak jumpa dia... klu nak kontek dia sila add TT kat pesbuk ye.. ...
NoX Post at 13-9-2011 12:41



    dah. nmpknya dia jrg masuk cni dah. tqvm..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2011 12:15 PM | Show all posts
Puas hati sya dpt bca ending ceta ne. Kerna ceta ini lh sya gigih rgister kt cni slama ini sya jdi silent reader je.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2011 11:52 AM | Show all posts
aku rasa cerita ini memang best tahap max terutamanya gaya penulisan yang mantap. Tak  sabar lak nak tunggu cerita TT yang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 03:25 PM | Show all posts
panggilan telefon  misteri part 2 akan datang tak lama lg.. tunggu!
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2011 04:36 PM | Show all posts
citer ni tak habis lagi sebenarnye...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2011 12:07 AM | Show all posts
tak habis lagi ke? mcm dah jee
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2011 07:23 AM | Show all posts
lom abis lg...ada part 2 lg....tt kata tunguuuuuuuuuuuuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2011 09:11 AM | Show all posts
x sabo nak menunggu part 2....sekarang,masuk sini pun semata2 nak baca kisah tipun misteri ni jeks....
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2011 11:27 AM | Show all posts
waiting for sambungan dgn penuh sbr.. ngehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-9-2011 04:00 PM | Show all posts
Salam semua..

Harap korang masih lagi menyokong thread ini sebab Panggilan Telefon Misteri Part 2 bakal menyusul Insya Allah akan saya usahakan secepat mungkin. Sy memang dah target bulan October untuk launching Part 2 (amboihh,siap launching, perasan ala2 novelis terkemuka, hakikatnya nan hado je) Tapi tarikhnya belum pasti sebab saya masih dlm proses siapkan, sy hanya dapat janji bulan October je k, Insya Allah.

Kalau ikutkan dalam post sy yang lepas2, sy pernah kata sy nak buat dalam 1 thread aje, tak nak ada part 2 sebab sy rasa macam membazir ruang dan agak tak best pulak ada sambungan. Tapi memandangkan keadaan waktu tu mendesak sy untuk habiskan, sy terpaksa tulis cerita ni supaya nampak seperti dah tamat, sebab pada waktu tu sy betul-betul kesuntukan masa dan agak tertekan,sebab tu sy tamatkan cerita ni walaupun dengan keadaan sy tak rela sbb masih ada lagi yang saya nak kongsi dengan semua yg ada kat sini.

Pada yang belum khatam kisah ni, mungkin boleh cuba khatamkan dulu sementara tunggu Part 2 menyusul. Sebab ia nya kisah sambungan dan takut ada part yang tak faham pulak nanti kan?

Part 2 yang bakal menyusul masih lagi mengekalkan watak lama. Masih ingat lagi dengan Nenek Misteri (yang korang lebih kenal dengan watak Nenek Kamsia), Freddie, Kenny .. dan Danny? Ingat lagi? Kali ni, kita ada beberapa watak baru pulak dan salah satunya ialah sahabat baik saya, seorang Pengkid, Syazura. Selain dari kisah misteri, saya jugak bawa anda menyelami kisah seorang pengkid, mungkin ada di kalangaan kawan-kawan anda, seorang pengkid? Atau pun mungkin anda sendiri? Ini salah satu kisah yang sesuai untuk anda.

Kali ni, sy menggunakan pendekatan berbeza. Sy tulis Part 2 ni lebih awal, di mana dah sy mulakan sejak 2 bulan yang lepas dan kini, dah hampir tamat sy tulis. Sy masih lagi mengekalkan kisah berepisod sebab sy suka buat anda tunggu sambungan. Tak syok la, dalam masa 1 malam dah habis kan? Ehehehe.

Jadi,sy ada soalan penting kat sini. Nak sambung terus di sini atau mulakan thread baru eh? Tak berapa pasti pulak, harap ada cadangan. Yang mana majoriti, sy buat aje.

Sekarang dah penghujung September, dah bersedia dengan aktiviti malam yang baru dengan Panggilan Misteri Part 2? Ready urself, with a cup of coffee, at least. Haha.

Bye! Jaga diri.

Jumpa lagi di .. Panggilan Telefon Misteri Part 2..
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 04:42 PM | Show all posts
Okay cik es..kitaorg akan menunggu panggilan tepon misteri part 2 dengan sabarnyer..Jangan lama2 mengarang yerr...
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 04:43 PM | Show all posts
dasat punya promosi tuan tanah buat.....

akak ikut yg mana mudah jer utk TT....
kalo rasa panjang better buka umah baru....
sbb TT kena ambik kira juga posting reply dr org lain....
tp kalo pendek sambung jer....
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2011 04:44 PM | Show all posts
better TT mula kan thread baru
jgn smbung sini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074683s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list