Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
8386
View
79
Reply

(POLL) Sebastian Vettel Future F1 Team

[Copy link]

Author: shawlife       Show all posts   Read mode

Post time 6-5-2011 04:27 PM | Show all posts
aku lebih respect WC yg bukan dari ferrari...
satusembilan Post at 4-5-2011 14:02



alonso la tu maksud ko.... dia bawak renot je time tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 10:55 PM | Show all posts
aku rasa maybe dia akan pilih team Ferrari sbb idola dia pernah cemerlang bersama Ferrari satu ketika dulu.. Sapekah idola dia? hehehe... mesti ramai tau kan..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 11:06 PM | Show all posts
Post Last Edit by big_sky at 6-5-2011 23:07
huh pesal ko ni, pasal schumey & ferrari menang consecutive championship beberapa tahun ko hilan ...
ShadowChaser Post at 4-5-2011 22:23



Yup, kalau x silap aku dulu pernah seorang bekas juara (skrg dh legend) join ferrari tp gagal jd World Champion.. Alonso pn aku tak pasti samada dia bole ikut jejak Schumacher atau tak.

ex champion yg aku maksudkan adalah the professor
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 11:39 PM | Show all posts
huh pesal ko ni, pasal schumey & ferrari menang consecutive championship beberapa tahun ko hilan ...
ShadowChaser Post at 4-5-2011 22:23


aku tak tahu apa2 pasal ferrari nie...
tapi bila aku gugel takde plak kata 25 tahun...



apa plak susah nak dapat perfect combination tue...
ferrari kan duit banyak bayar je lah gaji staff2 yg dorang nak tue...
lainlah kalau team2 yg bajet ciput tue...

MS join ferrari 1996... ferrari menang 'apa2' 1999... empat tahun maaa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-5-2011 05:08 PM | Show all posts
Reply 24# satusembilan

aku nampak mcm 15 thn je (1983-1999) hehe..25thn tu mcm over je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2011 09:13 PM | Show all posts
teringin nak tengok vettel join ferrari
dulu sokong gak ferrari
skrg stop dulu jap

better stay dgn RBR dulu setahun dua lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 08:21 AM | Show all posts
Reply 24# satusembilan

perfect combination..

ada duit..nape newey taknak join Ferrari atau lari dari Mclaren even dedua ada team ada cash yg byk..

sometime..kite tak faham jiwa seseorg yg lebih kepada minat daripada offer byk duit..

aku list perfect combination Ferrari zaman schumy

1.Schumy-antara best driver dlm F1
2.Todt-Prinsipal yg bijak
3.Brawn-reability yg baik.
4.Bryne-designer kete yg bagus
5.Stepney-mengelola bahagian garaj.Disiplin time pit stop dia kelola amat baik.

Hampir menjadi perfect combination..renault tahun 2005-2006

1.Alonso-best driver (akughi mesti kembangi idung aku puji)
2.Flavio-prinsipal licik tp bijak
3.Bob Bell-tehnical director 2nd terbaik lepas brawn (now join mercedes)
4.Pat symond-mcm stepney gak tapi lebih bijak
aku ingat lg ada satu race antara tahun 05 atau 06 flavio/bell/patsymond boleh patahkan strategi brawn/todt.Best race aku tgk


Redbull-Mcm aku type dia atas..diaorg dpt direction yg bagus ketika ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2011 08:23 AM | Show all posts
Reply 26# greyrose

takde alasan terbaik utk vettel lari ke Ferrari time ni
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 02:32 PM | Show all posts
teringin nak tengok vettel join ferrari
dulu sokong gak ferrari
skrg stop dulu jap

better  ...
greyrose Post at 7-5-2011 09:13 PM


huh bukan ko dah bersara layan f1 lepas abe kimi ko belah ke
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 02:38 PM | Show all posts
Reply  ShadowChaser

rory bryne..

dia ni lebih bijak dari newey...tapi dah tua..
weta_studio Post at 5-5-2011 09:40 AM


hah!! rory bryne, camne aku leh lupa nama dia nih
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 02:40 PM | Show all posts
Yup, kalau x silap aku dulu pernah seorang bekas juara (skrg dh legend) join ferrari tp gagal  ...
big_sky Post at 6-5-2011 11:06 PM


the professor?! sapa tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 02:51 PM | Show all posts
huh!! kata fanatik ferrari...
the professor pun tak kenal...

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 02:51 PM | Show all posts
Reply  greyrose

takde alasan terbaik utk vettel lari ke Ferrari time ni
weta_studio Post at 9-5-2011 08:23 AM


kan dia baru sign kontrak baru kan, kalu ferrari nak, bayar la
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 04:00 PM | Show all posts
huh!! kata fanatik ferrari...
the professor pun tak kenal...
satusembilan Post at 15-5-2011 02:51 PM


wajib ke kenal semua nickname legend f1
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 05:20 PM | Show all posts
lupa plakk... shadow fanatik sumaker je...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2011 10:56 PM | Show all posts
the professor?! sapa tu
ShadowChaser Post at 15-5-2011 14:40


Alain Prost.. masa thn 1990 dia join Ferrari dari McLaren sedangkan masa tu dia juara bertahan..

klu tgk sejarah itulah kali pertama Ferrari btul2 fight nk dpt title WC driver dlm tempoh 11thn


Malah gandingan Prost n Mansell (Ferrari) aku rasa gandingan paling mantap thn tu masih x dpt kalahkan Senna n Berger (McLaren)


Ntah la, aku igt2 lupa la pasal aku pernah baca buku history F1 1955 - 2000
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2011 09:59 AM | Show all posts
Reply 36# big_sky

oho prost rupanya, dia joinned ferrari sebab bengang kat senna le tu

prost-mansell memang mantap doh tu tapi dah keta tak mantap nak wat camne
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2011 12:28 PM | Show all posts
yeke keta tak power...
aku tengok f1 klasik kat astro tue tunjuk senna-prost utk juara f1 sampai last race...

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2011 01:58 PM | Show all posts
Post Last Edit by big_sky at 16-5-2011 14:18

Reply 37# ShadowChaser

lbh kurang mcm tu ler.. aku ada dgr jgk yg dorang start x ngam masa 1988.. ego Prost tercabar la beb, maklum la dia 1st driver dan ada aritu aku pnah tgk yg Senna block Prost, salah satunya ni..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2011 02:26 PM | Show all posts
yeke keta tak power...
aku tengok f1 klasik kat astro tue tunjuk senna-prost utk juara f1 sampai la ...
satusembilan Post at 16-5-2011 12:28


tahun brp? 1990 atau masa Prost kat McLaren lg?

tp mcm bosan la plak klu satu team berebut nk dpt title wlau pn sampai last race..

tp nk wat mcm mana, gandingan Prost n Senna bg aku mmg gandingan plg mantap dlm sejarah F1
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090022s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list