Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
8214
View
79
Reply

(POLL) Sebastian Vettel Future F1 Team

[Copy link]

Author: shawlife       Show all posts   Read mode

Post time 23-5-2011 08:37 PM | Show all posts
Reply 60# shawlife

aku plak nk tengok kimi join balik ferrari lepas tu team up dengan alonso, mau terbakarrrrrrr alonso klau kimi lg power dari dia

alonso kan jenis mamat pendengki, kimi plakk cool je misti hangin satu badan alonso klau dia mengomel berlapis2 tapi kimi buat dekkkk je hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 08:39 PM | Show all posts
schumi ni aku nampak jenis drive lasak ..so bila ada peraturan brape set tayar blh pakai dlm satu race..mmg dia susah nak caupe la.
shawlife Post at 23-5-2011 20:32


peraturan nie dari dulu dah ada...
setiap team dibekalkan dengan sejumlah set tayar...
beza sekarang setiap driver kena pakai tayar soft dan hard utk setiap race...
cuba ko tgk kat tayar tue ada line kuning utk soft dan kelabu utk hard...
takdenye driver boleh pakai tayar soft sahaja sepanjang race...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 10:20 PM | Show all posts
ehhh korang perasan tak, sekarang ni stiap kali race tamat, byk giler benda2 hitam ada kat circuit, tu getah tayar Pirelli yg tertanggal ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 10:21 PM | Show all posts
oklah... aku malas nak quote apa ko tulis tapiiiiiiiiiiiiii...

aku nak gelak je...  :lo ...
satusembilan Post at 23-5-2011 20:21


satusembilan minat sapa lak? share la kat sinii jgn memalu taww
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 10:32 PM | Show all posts
Reply 29# ShadowChaser


aku bersara kejap je
pastu last year petronas buat event kt blkg opis, dgn demo lagi
tengok balik la

lgpun sekarang prestasi ferrari tak baik sgt, suka je aku tengok
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 07:51 AM | Show all posts
Reply 54# janvan

aiseh..rasa nak bagi credit je
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 07:53 AM | Show all posts
Reply 59# janvan

tp kat A1 dia ada gak menang..ok la tu takdela nak malukan negara berpanjangan
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 07:54 AM | Show all posts
Reply 50# shawlife

yap..betul2..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 07:57 AM | Show all posts
Reply 60# shawlife

tak jadi kenyataan kot..

sbb hamilton mcm nak blah dari mclaren ke RB

vettel plak mengidam ke Ferrari..
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 11:36 AM | Show all posts
Reply  janvan

tp kat A1 dia ada gak menang..ok la tu takdela nak malukan negara berpanjangan
weta_studio Post at 24-5-2011 07:53



Alex selalu tak lepas 107% best qualyfying lap kat beberapa circuits, malu giler dengar comentator tv duk kutuk dia live
pastu teringat lg masa 2002 kut time dia terbabas kat monaco, pacek kat tv bantai gelakkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2011 11:58 AM | Show all posts
dah alang2 cite pasal alex yoong nie...
dia nie agama dia apa ekk??
sebab bapak dia nama hanafiah yoong kan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 09:00 AM | Show all posts
kristian rasanya..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 09:01 AM | Show all posts
Reply 70# janvan

bakat ade..maybe kereta yg dia drive tu low cost kot..

kt A1 ada menyinar sekejap..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 11:56 AM | Show all posts
Reply  janvan

bakat ade..maybe kereta yg dia drive tu low cost kot..

kt A1 ada menyinar sekej ...
weta_studio Post at 25-5-2011 09:01


tapi takleh salahkan dia jugak yg dia lemau....coz masa tu msia mcm terburu2 nakkk sangat sorang rakyatnya duk slm f1 driver line up, even though dia takde berbakat, sebab dah takde org lain, gomen tolak dia ke tengah jgk suro masuk f1 --> hasilnya lahirlah seorg driver yg lemau tak cukp experience tp pasukan kecik mcm minardi terima dia jgk sb dnk duit sponsorship (alonso pon mula ngan minardi jgk tp dia tak lemauuuuu)

rasanya kat msia ni ramai lg driver muda yg berbakat yg patut masuk f1, tapi kat msia ni, in general boleh dikatakan hanya ANAK ORG KAYA je berpeluang menceburi F1 ke moto GP ke secara serius sebab benda ni mahal

cth nya moto GP tu, ramai lg mat2 rempit terer bawak moto tp sb xde duit dan bimbingan kementerian belia sokann, bakat terpendam tu hanyut mcm tu je la, lomba haram smpai masuk bawah lori
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 01:37 PM | Show all posts
alex nie memang tak bagus pun...

jadi pengulas ( pengulas ke? ) kat astro tue pun macam hampas...

malas nak komen pepanjang...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 02:21 PM | Show all posts
Reply 74# janvan

masuk go kart pun kos yang tinggi

kena mintak sponsor..

tapi at least ada tapak permulaan
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 02:22 PM | Show all posts
jarang dgr dia jadi pengulas
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 06:28 PM | Show all posts
dia jd pengulas kat astro ke atau just jd pengkritik je?
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 06:43 PM | Show all posts
aku rasa william  hebat masa zaman Juan Pablo Montoya...pastu slow2 turun..
shawlife Post at 23-5-2011 16:56

williams lepas bmw keluar je terus lemau sampai sekarang...
satusembilan Post at 23-5-2011 17:00


Masa zaman R.Syumaker n Mon'toye' pn bole la tp x sehebat masa gandingan Hill n Villeneuve..
Maksud aku era 80an n 90an la Team Williams btul2 power sbb pnah jd juara Driver n Constructor..  
Tak silap aku Prost, Senna n Mansell pn pnah join Team Williams..

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:32 PM | Show all posts
Reply 79# big_sky

masa tu adrian newey ada kat williams pd tahun 90an
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.208348s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list