Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8215
View
79
Reply

(POLL) Sebastian Vettel Future F1 Team

[Copy link]

Author: shawlife       Show all posts   Read mode

Post time 16-5-2011 02:38 PM | Show all posts
yg aku tgk tue senna-mclaren... prost-ferrari...
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 10:42 AM | Show all posts
Reply 41# satusembilan

maknanya maybe thn 1990 atau pn 1991 sbb yg aku tau Prost join Ferrari 2musim je.. Cuma season 1991 Ferrari mcm x figt sgt la..
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 10:55 AM | Show all posts
Berbalik pd tajuk, aku rasa Sebastian better maintain dulu kat Red Bull Racing sbb dia tgh konsisten skrg ni.. Season ni aku tgk diawal musim lg dia dah menyerlah.. Kalu nk join Ferrari or McLaren masih terlalu awal sbb dua2 team tu cukup hebat dgn tradisi.. Bg aku better dia stay n terus menaikkan team RBR.. Barula berwarna warni senarai history Team World Champiion..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 11:08 AM | Show all posts
Reply 40# big_sky

abad baru ni

gandingan button /hamilton hebat


cuma button tu cool sgt..patut bersaing la ganas2 skit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-5-2011 09:34 PM | Show all posts
Grace period for blown exhaust limit

The FIA has given the teams a grace period before enforcing a ban on the way exhaust gases are blown through diffusers.

Formula One's governing body has concluded that the engine had become an aerodynamic aid controlled by the driver, which is not permitted in the regulations. In order to prevent this, the FIA will ban the blowing of exhaust gases beyond 10 per cent of full throttle, and had originally planned to impose the ban ahead of the Spanish Grand Prix this weekend.

According to Auto Motor und Sport, however, the ban will now be imposed at a later date agreed with the teams to ensure that some are not unfairly penalised. Mercedes team principal Ross Brawn says the ban will have a significant effect.

"These sort of staccato exhausts that you hear, I don't think you will be hearing anymore," Brawn told Reuters.

Red Bull is widely believed to have mastered the blowing of exhaust gases through its diffuser, and the ban could be a result of a complaint from rival teams unhappy with the way it controls its engine. McLaren's Phil Prew had previously said that he believed Red Bull's qualifying pace to be down to the way it uses its engine to maximise the potential of the exhaust gases.

"The use of elaborate engine modes may be [a reason it is quicker in qualifying], with the generation of downforce being quite highly influenced with the exhaust flows," Prew said.

When asked if the ban was likely to be the result of a complaint, Red Bull team principal Christian Horner said:"It is inevitable and the unfortunate consequence of success."


hehe apa saja untuk bagi RedBull slow.. kelakar plak aku tgk cara FIA ni berfikir..mcm kes dulu time FIA try nak impose additional weight kat Ferarri masa Schumacher menang selalu ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2011 08:04 AM | Show all posts
Reply  big_sky

abad baru ni

gandingan button /hamilton hebat


cuma button tu cool sgt..pa ...
weta_studio Post at 18-5-2011 11:08 AM


kalu skali tgk memang gempak gandingan button/hamilton atau lebih tepat lagi hamilton/button

tapi haku rasa button tak cukup mantap sket berbanding hamilton
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 05:50 AM | Show all posts
Post Last Edit by big_sky at 20-5-2011 05:59

Reply 46# ShadowChaser

tu la pasal.. mula2 dulu aku igt gandingan dorang ni ibarat mcm Prost & Senna.. maklumla dua2 adala bekas juara tp x sangka dorang bole di'ayam2'kan dgn Vettel..

tp dimanakah kehebatan team2 ex champion mcm Mercedes, Renault n Williams?  
tak silap aku dulu team Williams ni power woo.. tp semenjak era 2000an team ni mcm dah tenggelam ckit..

Adakah Vettel akan join team Williams slps ni?  sbb team ni pn hebat jgk dgn tradisi dia..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 03:41 PM | Show all posts
williams tu dah mcm setaraf sauber/force india

tak digeruni sgt..better sir williams pikat VW masuk F1 cepat2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2011 04:54 PM | Show all posts
williams tu dah mcm setaraf sauber/force india

tak digeruni sgt..better sir williams pikat VW mas ...
weta_studio Post at 23-5-2011 15:41


lotus dah boleh saing ngan force india..kalau lotus develop KERS, sure force india pun gerun ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2011 04:56 PM | Show all posts
aku rasa william  hebat masa zaman Juan Pablo Montoya...pastu slow2 turun..
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 05:00 PM | Show all posts
williams lepas bmw keluar je terus lemau sampai sekarang...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 07:38 PM | Show all posts
aku tetap duk anggap Vettel jadi juara tahun lepas (dan mungkin tahun ini) sebab kereta dia, bukan sebab bakat dia sangat. Kereta Red Bull sekarang terbukti mmg superior lagi kereta2 lain - lagi cth kes mcm ni, masa Button jadi juara 2009 melalui Brawn GP, dia menang sebab masa tu kereta dia lagi lagu dari kereta2 org lain, bukan sebab dia power sangatttt
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 07:59 PM | Show all posts
Reply 52# janvan

sama lah macam sumaker masa kat ferrari...
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 08:05 PM | Show all posts
Reply  janvan

sama lah macam sumaker masa kat ferrari...
satusembilan Post at 23-5-2011 19:59


satusembilan, agi saya schumacher lain situasinya, sebab masa dia masuk ferrari thn 1996 tu, ferrari pasukan hampess dan dia bersama2 todt, brawn, stephney dan lain2 sama2 built up team tu utk jadi team power. Tengok, dia start jadi juara dan ferrari conquer F1 pon bermula thn 2000, iaitu selepas 4 tahun meereka bersusah payah bina ferrari, bukan sekelip mata. Tahun 1994 dan 1995 tu dia juara dunia bersama Benetton...saya respek dia sebab tak semua pemandu F1 sanggup pindah dari pasukan atas ke pasukan bawah, lepas tu bersusah payah sumbang idea utk membangunkan pasukan hingga jadi juara
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 08:11 PM | Show all posts
Reply 54# janvan

boleh aku tahu ko peminat siapa dan team mana dalam f1 nie?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 08:14 PM | Show all posts
Reply  janvan

boleh aku tahu ko peminat siapa dan team mana dalam f1 nie?
satusembilan Post at 23-5-2011 20:11


aah i minat schumi, satusembilan plak minat siapa? Narain Karthikeyan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 08:21 PM | Show all posts
oklah... aku malas nak quote apa ko tulis tapiiiiiiiiiiiiii...

aku nak gelak je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2011 08:26 PM | Show all posts
Reply 56# janvan


oi oi oi sapot Malaysian la


ALEX YOONG  (masihkan releven??)
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2011 08:30 PM | Show all posts
Reply  janvan


oi oi oi sapot Malaysian la


ALEX YOONG  (masihkan releven??)
shawlife Post at 23-5-2011 20:26



Alex Yoong, F1 driver yg paling lemau dlm sejarah ketamadunan dunia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2011 08:32 PM | Show all posts
Reply 52# janvan

tol2x...button g Maclaren terus jadi lemau...padahal keta maclaren antara terlaju gak...

schumi ni aku nampak jenis drive lasak ..so bila ada peraturan brape set tayar blh pakai dlm satu race..mmg dia susah nak caupe la.

tapi seriyes aku mau tgk hamilton ngan vettel dlm satu team...mau terbakar mgmt nak jaga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.124280s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list