Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
8204
View
79
Reply

(POLL) Sebastian Vettel Future F1 Team

[Copy link]

Author: shawlife       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-5-2011 08:54 PM | Show all posts |Read mode
Salam all,

Tgk board Sukan Bermotor ni sunyi je sejak F1 break 3 minggu, eden pun boring boring nak wat poll utk peminat dan haters Sebastian Vettel berkenaan Future F1 Team mamat tu.. free to discuss kalau nak tambah team lain tp yg atas poll tu kira potential team la..ni eden tempek artikel dari gpupdate saja2 wat renungan ..



I only talk about Ferrari if Im asked, says Vettel

Sebastian Vettel admits that his name has been closely linked with a Ferrari drive over recent months, but insists that this is only because he was quizzed on a regular basis over the possibility of joining the Italian team. However, all rumours were quashed when a fresh Red Bull deal was signed in mid-March.

If I bring it up so often its because they ask me often, the German explained in an interview with Italys Autosprint.


Indeed, there are two reasons. The first is that Ferrari is something special, as I have said many times. The second is that I have to answer who asks meso its a matter which fuels itself.

For me, the Ferrari name is a legend and one day it would be an honour for me to put my name on its list of drivers; but that doesnt mean Im going to go there now - I'm happy where I am and that's why I renewed the contract with Red Bull.

On 14 March it was confirmed by Red Bull that Vettel, who stepped up from sister team Toro Rosso for 2009, will be staying on-board under the end of 2014.
Single Polls, Total 9 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 08:13 AM | Show all posts
ape yg special ttg Ferrari?

yg membuat Ferrari ternama sbb beberapa org yg membuat Ferrari nampak berjaya

Ferrari pernah mengalami zaman gelap..tapi telah diperbaiki oleh beberapa org..

Ferrari mmg legend team..ramai WC datang dari team Ferrari..

Road car dia pun hasil dari F1 juga..kombinasi yg betul2 hebat..

tak salah vettel mengidam ke Ferrari..tapi utk skrg dia layak di RB sbb disitu kepakaran ade melebihi Ferrari skrg..tapi takde sapa tau..masa depan Ferrari ada kepakaran sehebat dulu..terutama zaman schumy tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 12:08 PM | Show all posts
RBR tengah ada keta laju buat apa nak pikir join team lain...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 01:49 PM | Show all posts
tula pasal..melainkan RB skrg ni laju mcm virgin,williams etc

bolela consider Ferrari sbg next team..

utk skrg..better SB stay kat RB..drink company dah boleh lawan Ferrari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2011 04:58 PM | Show all posts
Reply 4# weta_studio

nway big2 team ni nama dah establish walaupun hakikatnya pakej keta dorg x laju (mcm mercedes)..aku nampak dorg ni berebut2 nak masuk ferrari sebab fame of the team sendiri...hakikatnya dlm F1 mmg pakej keta kena laju, tp driver ni pun dok kejar popularity ..untung2 pas pencen blh jadi artis..

..salah satu marketing weekness yg aku nampak pada RB ni adalah diaorang x ada product model keta sendiri..kalau dpt keluar sebiji sure boleh lawan ferrari ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-5-2011 05:02 PM | Show all posts
Vettel dreams of Mercedes, Ferrari


Vettel, who became Formula One's youngest world champion on Sunday by winning the season-ending Abu Dhabi Grand Prix, said compatriot and seven-times world champion Michael Schumacher had told him what it was like driving for the Italian and German carmakers.

"Obviously he told me what kind of special moments he experienced driving for Ferrari or Mercedes. Both brands are the past, present and certainly the future of Formula One," Vettel said in a column in Bild newspaper.

"Every driver dreams of Ferrari and Mercedes. If one ever ends up driving for them depends on a number of things. Everything must fit together. The myth alone is not enough," said the 23-year-old.
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 02:55 AM | Show all posts
Reply 2# weta_studio

apa spesel pasal ferrari?

1 - prestige
2 - historic, the backbone of f1, takde ferrari takde f1, biar apa pun orang lain cakap, kalu ferrari quit f1, manufacturer lain semua akan ikut
3 - biggest fanbase f1 team anywhere in the world
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 09:14 AM | Show all posts
Reply 5# shawlife

RB just drink company..

virtual creation RB X1..if betul2 menjadi kenyataan kan hebat






t
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 09:18 AM | Show all posts
Reply 7# ShadowChaser

ramai yg create Ferrari jadi legend..

itu special Ferrari banding team lain..

kemasukan SB masuk Ferrari menambah lagi seri Ferrari
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2011 09:26 AM | Show all posts
Reply 8# weta_studio

ui keta batman..blh saing dgn ferrari ni syarikat minuman blh buat mcm tu..
kalaulah SV masuk McLaren, sure ada konflik dengan LH...maklumlah both nak jadi anak emas company
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 11:34 AM | Show all posts
LH tu kekal jd anak emas

tapi SB plak jadi pinggiran..(just nak bw masuk sponsor je)

ingat tak lagi Alonso dulu padahal dia tu 2x WC
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 02:02 PM | Show all posts
aku lebih respect WC yg bukan dari ferrari...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2011 02:19 PM | Show all posts
tapi untuk skrg aku admit la..kalau vettel stay kat RB..tinggi possibility dia boleh pecahkan rekod schumacher
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 02:33 PM | Show all posts
yup..

peluang dia pecah rekod schumy dgn kereta yg hebat skrg boleh berlaku..

umur masih muda lagi..

tpi ape yg aku tgk cara pemanduan race dia..banyak lagi kene belajar..better belajar dari schumy,alonso atau legend2 F1 lain

kalo boleh jgn org cakap nasib kereta je laju tapi skill takde
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:11 PM | Show all posts
Reply  ShadowChaser

ramai yg create Ferrari jadi legend..

itu special Ferrari banding team lain..

kemasukan SB masuk Ferrari menambah lagi seri Ferrari
weta_studio Post at 4-5-2011 09:18 AM


SB = Sebastian Batman ?!
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:12 PM | Show all posts
Reply 10# shawlife

takde kalau-kalau eh, vettel TAKKAN masuk mekleren nya
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2011 10:23 PM | Show all posts
aku lebih respect WC yg bukan dari ferrari...
satusembilan Post at 4-5-2011 02:02 PM


huh pesal ko ni, pasal schumey & ferrari menang consecutive championship beberapa tahun ko hilang respect!!!

tahu tak sbelum schumey menang tu dah 25 tahun derang tak menang pape, ingat senang ke nak dapat perfect combination todt-brawn-stephanie-schumey (lupa dah sapa nama designer dia)
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2011 09:35 AM | Show all posts
Reply 15# ShadowChaser

special branch..

SB nama lebih bagus dari SV..mcm jenama beg je
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2011 09:40 AM | Show all posts
Reply 17# ShadowChaser

rory bryne..

dia ni lebih bijak dari newey...tapi dah tua..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2011 09:44 AM | Show all posts
if SB boleh dapat perfect combination mcm tu lagi..sure boleh menang WC lebih dari schumy..

newey baru dapat direction utk design kereta..good job!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.098462s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list