Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
47002
View
677
Reply

GAME OF THRONES

[Copy link]

Author: czar7th       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-4-2011 10:25 AM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by czar7th at 20-4-2011 12:33





Seven noble families fight for control of the mythical land of Westeros. Political and sexual intrigue abound. The primary families are the Stark, Lannister, and Baratheon families. Robert Baratheon, King of Westeros, asks his old friend Eddard Stark to serve as his chief advisor. Eddard, suspecting that his predecessor had been murdered, accepts so that he can investigate further. It turns out more than one family is plotting to take the throne. The Queen's family, the Lannisters, may be hatching an incestuous plot to take control. Across the sea, the last surviving members of the previously deposed ruling family, the Targaryens, are also plotting a return to power. The conflict between these families and others, including the Greyjoys, the Tullys, the Arryns, and the Tyrells, leads to war. Meanwhile, in the north, an ancient evil awakens. Amidst war and the political confusion, a brotherhood of misfits, The Night's Watch, is all that stands between the realms of men and the horrors beyond. (Source: HBO)

Game Of Thrones "Iron Throne" Preview (HBO)




A Game of Thrones berdasarkan buku pertama dari siri novel A Song of Ice and Fire dari George R. R. Martin
Citer ni baru kuar kat US 17 April 2011.Episode pertama aku dah tengok and bagi rating 9 out of 10.
Berita terbaru yg diterima,HBO akan menyambung cerita ni season ke-2 selepas episode pertama yang ditayangkan mencecah 4.2 million viewers

Episode 01 - Winter is coming  
Episode 02 - The Kingsroad      
Episode 03 - Lord Snow
Episode 04 - Cripples, custards, and Broken Things
Episode 05 - The Wolf and the Lion
Episode 06 - A Golden Crown
Episode 07 - You Win or You Die
Episode 08 - The Pointy End
Last edited by eddlisa_uyuk on 26-10-2013 10:26 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2011 10:33 PM | Show all posts
opening scene best, buat aku terpaku tengok sampai endingnya yg wawow giler.  aku baca review ni adaptasi dari buku ke skrin paling telus bagi novel fantasy selain lord of the rings la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2011 10:18 AM | Show all posts
yup..tremendous scene and dialogue from the beginning till the end..xsabar nak tengok ep 2...apala agaknya nasib si bran tu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 11:03 AM | Show all posts
bagi yg tak pernah baca buku mcm aku ni.. aku kena tgk 2-3kali untuk kenal watak dan jalan citer dia.. terbaik bagi aku..
setau aku season 1 ni sampai 10 episode.. lega gak adalah citer nak tgk on monday blues nih.. dan jugak sementara tunggu true blood..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 11:06 AM | Show all posts
satu lagi... aku sgt2 terkejut pompuan yg jadi Queen kat Kings Landing tu mak John Connor kat Terminator tv series, Sarah Connor.. hahahaa.. tak sangka.. tak sangka.. lain sgt2 sbb dia blonde dan watak yg lain..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2011 05:53 PM | Show all posts
Reply 4# dianaris


aku pon tengok 2 kali ep 1 ni...klu tengok skali,mmg xbrapa paham jalan citer n lagi 1 sbb bnyak sngat watak dikenalkan pada ep ni...and xclap aku,ada lg bnyak watak2 utama yg akan muncul sbb bukan 1 or 2 family ja yg nak merebut throne tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 06:01 PM | Show all posts
satu lagi.. kena paham peta dlm buku game of throne ni.. kat mana Wall, Kings Landing, Winterfell tu sumer.. baru bertambah pemahaman..
mmg by far the best tv series.. ker aku yg overrated

dan sekarang.. THE GAME IS ON..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 06:28 PM | Show all posts
banyak nye citer nak tgk..ish..kena buat schedule..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2011 04:58 PM | Show all posts
finally....a historical drama yang tak dicemari oleh adegan2 seks yg tak berkenaan....hopefully
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-4-2011 02:26 PM | Show all posts
Post Last Edit by czar7th at 25-4-2011 14:27

Beyond Wall


The North


The South


Summer Sea
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2011 06:05 PM | Show all posts
episode 2 dah out.. stark family masing2 dah berpisah.. Ned, Sansa dgn Arya gi Kings Landing.. John Snow dgn adik Ned plus Tyrion Lannister ke The Wall.. Catelyn Stark jaga Bran yg dlm coma dgn Abg2 dia..

giler kejam si Queen kpd Robert tu.. cian Lady... walaupun Arya tu buat prince tu marah.. aku lagi marah kat Sansa yg tak defend family sendiri.. padan muka wolf dia kena...

dan Daenerys & Kal.. Finally.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2011 08:23 PM | Show all posts
lpas bran sedar dari koma,apa agaknya jadi...adakah dia akan citer apa yg terjadi kat dier...but my prediction,dia mesti ilang ingatan nye...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 03:55 PM | Show all posts
finally....a historical drama yang tak dicemari oleh adegan2 seks yg tak berkenaan....hopefully
annehuda Post at 23-4-2011 16:58


Tapi siri2 HBO selalu nya byk adegan2 sex overdose ... penyedap cerita katanyer
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 02:00 AM | Show all posts
superb citer ni tp tak berkenan sbb byk plak adegan 18sx tp tak lama (cuma kerap kali jer.. ha3)

skrg ni baru masuk episode 4, kan?!

buku dia ada 5 chapter dan upcoming 2. tp, adakah drama series ni amik first book jer, atau keep on going sampai abis semua buku?!

citer dia agak pening, tp bila dah tgk ep 2 dan 3 baru faham sikit. mmg betul2 game citer ni. plus, it a bit lord of the ring or warcraft (dan tak sabar nak tgk war dgn the walkers tu)
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2011 07:17 PM | Show all posts
Cerita ni best tak sabaq nak tgk sambungan tiap2 minggu.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2011 02:30 AM | Show all posts
ada satu aku tak faham...

masa episod 1, masa mula2 tu, si lanister (lelaki yg suka queen tu) ada borak dgn 'adik' dia masa king mati.

so, masa akhir citer tu, lanister tu berMUKAH dgn queen, sebelum dia tolang BRAN jatuh... kan?!

persoalannya, queen tu adik si lanister ke?! ke aku salah tgk, tp aku rasa cam muka sama jerr. tak mungkin dia fcuking adik dia sendiri a.k.a kekasih gelapnyer.. owh tidak~
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2011 02:07 AM | Show all posts
Reply 16# hasell


   Jawapan:YA.. diorg twin siblings
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2011 02:08 AM | Show all posts
Reply  hasell


   Jawapan:YA.. diorg twin siblings
dianaris Post at 12-5-2011 02:07



   dan diaorg 'bermukah'? then sebab tu dia tolak si Bran?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2011 02:13 AM | Show all posts
Reply 18# hasell


   again.. YA.  habislah kalau king robert tau.. pancung!
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 12:42 PM | Show all posts
wah... saper tgk last episode game of thrones ni...? by far the best tv series.. next month diorg terus sambung shooting season 2.. seksa nak nunggu,...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093629s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list