Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
7092
View
13
Reply

Bercuti k Bandung, Indonesia.

[Copy link]

Author: hunniebee       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2011 08:16 AM | Show all posts |Read mode
Salam suma,
Hunnie ada plan nak k bandung indonesia pada Dec nanti. Ini merupakan trip obersea kami yang pertama. Setakat dlm malaysia nie dah banyak tmpt kami jelajah.
Kami pergi pun bukan mengikut travel agensi. Oleh intu hunnie nak minta bantuan dan pandangan atau tips utk bekalan kami di sana.
mungkin ada sesapa yg boleh cadangkan tpt yg boleh kami pergi. Kami pergi bersama 4 dewasa 3 kanak2x dan 1 infant.

Harap suma dapat/sudi membantu...

TQ's.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2011 07:26 PM | Show all posts
tips dr sudut apa yg d perlukan...kewangan ker...tempat2 melawat ker
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2011 12:30 AM | Show all posts
As salam... cuba p kt thread percutian & pengembaraan...byk info ttg Bandung..semoga boleh membantu ..:-))
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2011 08:03 AM | Show all posts
Reply 2# chewan


Salam chewan,
thanks kerana reply on my thread. Hunnie nak tau keadaan sekitar bandung, misalnya mcm cuaca, makanan halal paling utama, jarak antara tempat2x menarik yg hendak kita lawati.
Hunnie harap ada yg dapat membantu. Trimas...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2011 08:04 AM | Show all posts
Reply 3# kaktaya

salam kaktaya,
ok hunnie akan ke sana... thank you again.
Reply

Use magic Report

Post time 1-5-2011 10:27 PM | Show all posts
pastikan shoping kat jln dago, rumah mode, pg kawah putih, pasar baru betul ker, correct me if im wrong, bandung mmg tempat shooping utk kaum hawa
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2011 02:47 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 12:21 AM | Show all posts
nk ty mahal x baju kebaya yg dijua kt bandung,jakarta tu..agak2 berapa rm ek??
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2011 12:22 AM | Show all posts
Reply 4# hunniebee


    dh p ke bandung??byk x shopping.bj kebaya yg ada byk sulam tu mahal x kt sana??
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2011 09:36 AM | Show all posts
tingin nk g cni, AA blom buat zero fare lg la

http://www.transstudiobandung.com/
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 03:11 PM | Show all posts
bandung mmg tempat shopping yg best..rumah mode, pasar baru,dunia anakkechil, heritage..kalo nak mkn plak pi kampung daun tak pon sapulidi..best2 sejukkk..
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2011 08:54 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2011 02:23 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2016 11:56 AM | Show all posts
Best ke Bandung...shopping beg tangan, telekung, baju etc dan brownies Prima Rasa !
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080524s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list