Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
5023
View
39
Reply

alahai lotus............

[Copy link]

Author: pue349       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-3-2011 01:21 PM | Show all posts |Read mode
f1 da nk start tp mslahnye team lotus ada 2............klu 2 2 xde kaitan xpe tp ni 2 2 team yg Msia ada involve...
da tu 2 2 xnk mengalah...
dlu ckp wat demi harumkn nama ngra....
tp kjap je...
lpah tu senyap harumkn nama sndri.......
xcye, cbe cri dlm paper...
2 2 team lotus senyap je...
xharumkn nama ngra pon....wat hbis duit ade la...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2011 05:48 PM | Show all posts
uhuhuh.... lotus 1 Malaysia

Kantoi dah....
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2011 06:42 PM | Show all posts
tlg jgn samakan Team Lotus dgn Lotus-Renault okay.......ha ha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-3-2011 07:41 PM | Show all posts
mmg xnk samakn tp knape ada 2 team??
kn lotus gak tu...
team mmg xsama tp nama sama............
skang da ada 2 team yg gne nama tu n dorg sume ada kait ngan Msia...
knpe xde salah 1 team yg nk mengalah??
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2011 08:30 PM | Show all posts
yg ori kaler hitam tue...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2011 10:57 PM | Show all posts
nk tunjukkan kt dunia malaysia kaya raya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2011 12:21 AM | Show all posts
cbe klu proton mengalah...
bg je la team lotus yg mlik ananda tu gne je nama tu...
xluak pom klu team tu kalah........
ape ada pada nama klu prestasi kureng.......
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 08:38 AM | Show all posts
sbenarnya topik dah didiskas, dibalahi, deterajangi dan dan diterangkan dgn panjang lebar dlm thread team lotus 1 malaysia, Lotus renot dan thread f1 2010/2011 sendiri.

dipendekkan cerita, ada 2 team lotus:-
1 - Team Lotus (1Malaysia Racing Team) - Langsung takde kaitan dengan Group Lotus atau Group Proton, cuma pakai nama Lotus, pada mulanya atas kebenaran Proton, kemudian beli lesen nama asal Lotus milik Jim Clark dulu tu dan skarang buleh kira official racing team Lotus F1 Racing Team. Pakai Enjin Renot, chasis Redbull!

2 - Lotus Renault - Tahun ni walopun ada nama lotus tapi setakat nama je la, tiada parts atau teknologi lotus langsung kat keta tu. Tapi masih lagi Official Lotus Factory Team! Participation Proton/Lotus akan bertambah mulai tahun depan.

Pada dasarnya dedua team BUKAN team lotus langsung cuma nama je pakai. sama la beli keta mitsubishi pastu letak lambang proton kat depan.  Tapi sbenarnya leh kompromi kan dan dedua leh pakai nama lotus, lotus jugak untung nama dijaja keseluruh dunia.

Cuma Proton/Lotus tak suka sebab dirang cakap Pak Toni salah guna nama Lotus je & lagi sebab derang OFFICIAL team.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 09:53 AM | Show all posts
cbe klu proton mengalah...
bg je la team lotus yg mlik ananda tu gne je nama tu...
xluak pom klu t ...
pue349 Post at 28-3-2011 00:21



    knp proton pulak nk kena mengalah? pehallll??
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 10:15 AM | Show all posts
Reply 7# pue349

depa kata luak juge sbb dok tempat tercorot sokmo.. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 10:18 AM | Show all posts
Reply 8# ShadowChaser

hang silap info sikit. team lotus buat chasis sendiri.. takder kaitan dengan redbull... cuma musim ni mmg depa guna engine renault.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2011 10:23 AM | Show all posts
Reply 10# cecari


hahahaha...........bek dorg support bola msia...lg dpt hasil...........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2011 10:25 AM | Show all posts
Reply 11# cecari


xla....dorg pkai chasis lain la...lotus xwat chasis...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-3-2011 10:27 AM | Show all posts
knp proton pulak nk kena mengalah? pehallll??
wira_c99 Post at 28-3-2011 09:53


da klu 2 2 duk men gduh kt mkmah better salah 1 mengalah...kn proton ade hak lotus...
bg je gne...
nampak la tolak ansur skit kt mata dunia..............
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 10:58 AM | Show all posts
da klu 2 2 duk men gduh kt mkmah better salah 1 mengalah...kn proton ade hak lotus...
bg je gne ...
pue349 Post at 28-3-2011 10:27



    xde drama la kalau gitewww....ha ha

proton kena la kiasu skit............sorry bias skit coz aku support lotus-renault (proton).....he he
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 11:35 AM | Show all posts
Reply 13# pue349

eh degil tul... team lotus buat chasis sendiri.  t128

http://www.spotlightofpeace.com/sports/formula-one/team-lotus-t128-launching-ceremony-detailed-technical-chassis-specifications-pictures-and-hd-wallpapers/
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 12:43 PM | Show all posts
1 - Team Lotus (1Malaysia Racing Team) - Langsung takde kaitan dengan Group Lotus atau Group Proton, cuma pakai nama Lotus, pada mulanya atas kebenaran Proton, kemudian beli lesen nama asal Lotus milik Jim Clark dulu tu dan skarang buleh kira official racing team Lotus F1 Racing Team. Pakai Enjin Renot, chasis Redbull!
ShadowChaser Post at 28-3-2011 08:38


Lotus Racing announced on 5 October 2010 that the team had agreed a deal with Red Bull Technology for the supply of gearboxes and hydraulic systems from 2011 onwards.

chasis masih guna sendiri punya sebab tue tak laju...


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 12:46 PM | Show all posts
orang2 macam tony fernandez tue tak payah lah join f1...
sebab bukan dia tahu apa2 pun...
yg pemilik virgin racing tue pun sama...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 02:32 PM | Show all posts
Reply 17# satusembilan

silap le, gearbox redbull, bukan chasis

chasis buleh beli yg tahun lepas punya tapi buat sendiri murah sket, enjin power, gearbox okay dah tapi dalam f1, chasis & aero package memainkan peranan besar dalam menentu kedudukan sesuatu team, dan dlm kes Team Lotus nampaknya nak compete ngan sauber pun masih jauh lagi

Kalau kita nak ber-KALAU;-

1 - kalaulah pak toni mengalah je dan tukau nama team dia jadik AirAsia F1 team
2 - kalaulah Proton biar je Toni pakai nama lotus dgn bersyarat
3 - kalaulah Proton/Lotus leh support expertise kat Team Lotus
4 - dan lain-lain kalau lagi, kan ke bahagia nama Lotus

Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2011 02:37 PM | Show all posts
orang2 macam tony fernandez tue tak payah lah join f1...
sebab bukan dia tahu apa2 pun...
yg pemi ...
satusembilan Post at 28-3-2011 12:46 PM


dia ngan richard bronson tu sama le, gunakan f1 utk promosi bisnes depa, f1 dah jadi mainan org kaya ke, bad news utk pure racing fans
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092641s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list