Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
5139
View
39
Reply

alahai lotus............

[Copy link]

Author: pue349       Show all posts   Read mode

Post time 28-3-2011 02:49 PM | Show all posts
Reply 19# ShadowChaser

aku rasa RBR pun taknak jual chasis kat team toni.... baik RBR bagi kat torro rosso...

kes team toni nie sama kes macam force india... sebab pakai enjin merc tue yg dorang beli gearbox, hudraulic system dan KERS mclaren... kalau tak buat camtue aku rasa berasap enjin kat keta force india tue...

pada aku yg untung dalam hal nie ialah LOTUS...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 08:33 AM | Show all posts
Reply  ShadowChaser

aku rasa RBR pun taknak jual chasis kat team toni.... baik RBR bagi kat torr ...
satusembilan Post at 28-3-2011 02:49 PM


mana buleh bagik camtu je la, kena jual la, walopun "sister" team, INGAT, dlm f1 takde sister-sister nih, chasis WAJIB design sendiri

tapi pada dasarnya chasis torro rosso mesti sama ngan redbull, cuma perbezaan utk comply dgn rulebook je la

bab jual beli nih haku kurang pasti dah, kerap sgt tukau rule tiap-tiap tahun, pening haku
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 08:34 AM | Show all posts
satusembilan, pesal kita diskas topik ni balik, kan ke dah panjang lebar tahun lepas mende ni dlm thread Lotus
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 10:56 AM | Show all posts
proton tumpang bangga ngan lotus renult hehehehhee

cam geli lak aku dgr
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 11:54 AM | Show all posts
Reply 24# akughi

Lotus masih lagi produk britain kan

renot sah dah produk perancis

jadi pesal proton bangga
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 12:07 PM | Show all posts
Reply 23# ShadowChaser

sepatutnya TT bukak cite nie dlm thread lotus renault tue...

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 12:07 PM | Show all posts
hahahahahaaha aku pun tak paham...

heboh dlm news paper proton bangga ngan pencapaian lotus renot...

bukan pakai teknologi proton pun.... proton beli saham je kan... kalo ko baca paper...

seolah olah macam proton menyumbang something kat team renot... hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 12:08 PM | Show all posts
patut depa buat statment yg ade kene mengena ngan pelaburan je...

tak payah la buat statment yg mengelirukn rakyat malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 12:12 PM | Show all posts
Reply 27# akughi

proton beli saham, letak nama lotus
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 12:16 PM | Show all posts
hahahahahaaha aku pun tak paham...

heboh dlm news paper proton bangga ngan pencapaian lotus renot ...
akughi Post at 29-3-2011 12:07


sama lah macam ko, bukan ada kena mengena dgn alonso tue pun...
tapi kalau alonso tue menang kecohnya macam duduk sebelah rumah alonso...

Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2011 12:24 PM | Show all posts
kenape ko mesti nak babitkn alonso...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2011 06:14 PM | Show all posts
hahahahahaaha aku pun tak paham...

heboh dlm news paper proton bangga ngan pencapaian lotus renot ...
akughi Post at 29-3-2011 12:07



    proton mesti lh bangga coz pelaburannya dlm F1 x sia2..............
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2011 03:47 AM | Show all posts
actually aku bosan skit nak bincang pasal lotus ni

bagi aku penting kemenangan..bukan nak hal2 sapa yg ada hak..

just mcm pemikiran yg tak betul lepas tu macam la hal2 mcm ni boleh melajukan kereta dari team elit lain..takke mcm stupid kes
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2011 12:31 AM | Show all posts
Reply 25# ShadowChaser


    proton bangga pape ntah.......    stkat jd sponsor je trus bangga..
    cbe sponsor sauber ke...xpun force india...
    mjur xjd sponsor ferari...klu x bangga sampai berbulan dlm paper........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-4-2011 12:44 AM | Show all posts
mslahnye dorg menang ke kalah ke aku tgok xde effect pon kt rakyat...sume tu pkai duit...
dorg labur byk tu klu kalah rugi je..
cbe labur dlm r&d yg bleh bg lg byk kbaikan...
tgok toyota...
wlaupun dorg da xmen f1 tp kete dorg lg better...
sbab dorg fund kt r&d...
yg men f1 mcm ferari ngan mclarren xpe r...
dorg mmg manufacture kete sport...
proton??? kete sport ke????
try la jimat duit tu wat bgunkn kete lg ok...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 12:38 PM | Show all posts
apa ko ingat umur toyota/ honda tue sama dengan proton ke?

Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 05:34 PM | Show all posts
ishk korang ni, memang takde otak bisnes la

ni semua bukan pasal menang kalah le, ni semua pasal market tau

kan ke proton dah invest berbilion dlm lotus, mestilah nak tgk lotus berkembang cam ferrari, porsche dll

aku rasa decision utk masuk f1 ni mesti long term plan utk naikkan nama lotus selaras dgn plan jangka panjang lotus utk mengeluarkan 5 keta sports (elise, elite, elan, eterne & esprit) baru dlm masa 5 tahun ni.

utk plan ni berjaya perlukan duit yang byk, dan duit perlu hanya datang kalu jual keta banyak, jadi utk jual keta banyak, nama lotus perlu dimarketkan dan cara terbaik utk naikkan nama jenama keta ni adalah MOTORSPORT.

bukan f1 je lotus masuk skarang, gt4, Indy, supergt, dll.

aku ingat lagi, seblum aston martin announce nak kembali berlumba bebaru ni, semua org dah tak ingat brand ni, skarang, brand aston martin dah naik balik

skarang ni target utama lotus adalah market amerika yg besar tu, dan lotus jugak dah kata nak bersaing terus dgn ferrari, lambo porsche dan aston martin

proton ni kira berani la sebab invest berbilion dlm f1, group besar cam volks, ford, gm pun tak brani
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 09:59 PM | Show all posts
aku setuju 75% apa yg shadow tulis...
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2011 10:00 PM | Show all posts
yg pertikaikan tue ada motif politik sebenarnya...

paham2 je lah...

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2011 04:07 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078334s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list