Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
6260
View
77
Reply

mampukah aku.....????

[Copy link]

Author: mickeylina       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-3-2011 10:42 AM | Show all posts |Read mode
assalamualaikum..n haii sume...
umo sy 24 thun...wat masa skrunk sy ada keje yg agak stabil...kalo org tnya sal gaji sy pon maybe dorang akan kata dah ok tu..
tapi prob nye ialah...gaji ku x ckup...huhu...umpama masuk singgit tapi blanje dua hinggit...huhu..
so sy try la survey2 part time...
sy ada try jadi cashier...tapi sy ni slow skit...hehe...so sy pon blah r...cam x layak kot...
pas tu ada try keje kat uptown tapi smgu je sy keje..1 barang pon x dak org beli...
so sy x smpai ati tgk abg tu byar gaji sy jadi sy pon blah..lagi pon cam x berbaloi je gaji sy dpt tu..juz leh cover wit mnyak gan tol jer...so dri ctu sy rasa sy xde bakat wat sale/marketing..
aku ada gak survey2 kedai2 mkan tapi dorang x nak pakai part time...
so smlam ada akak ni ofer suh jual beger...beger??? x penah aku wat beger lagi...
tapi kna start dri 0 n sorang2 jer...stall n barang2 dia sedia...
layak kah aku jual beger??? Seorang prempuan...seorang diri lak tu...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 17-3-2011 10:56 AM | Show all posts
klu pompuan yg jual beger mst ramai org datang
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 10:57 AM | Show all posts
Tp camne lak gaji yg kaka miki dpt tu x cukop, mst ada sbb leh jd cm tu kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 10:59 AM | Show all posts
Reply 2# sjnkishka


    Ko mesti regular customer kan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:00 AM | Show all posts
dpt gaji juz leh kaya lam 2 ari jer...huhu...pas bayo2 bil2 sume...tngal ckup2 mkn jer...kdg2 mkn pon x ckop..hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:01 AM | Show all posts
ada apa pompuan jual berger.. aku pernah jumpa gerai berga siap beli lagi.. kat shah alam .. lupa la seksyen berapa dah lama dah.. kalo tu bpt mebantu apa salah nyer kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:01 AM | Show all posts
klu pompuan yg jual beger mst ramai org datang
sjnkishka Post at 17-3-2011 10:56



    tapi kalo juz sorang je...agak janggal kan...cam pelik jer...besa beger ni org laki jer...pas tu derang wat port lepak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:05 AM | Show all posts
Reply 4# baby_pingu


  seumo hidup iols, selain kt mcd n kentaki, iols x penah jumpa lg ppuan jual beger tepi jalan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:06 AM | Show all posts
Reply  baby_pingu


  seumo hidup iols, selain kt mcd n kentaki, iols x penah jumpa lg ppuan jua ...
sjnkishka Post at 17-3-2011 11:05



   ni bkn tepi jalan...kalo ikut plan akak tu depan kedai mamak...huhu....sy ni dah la shy2 cat...huhu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:07 AM | Show all posts
Reply 5# mickeylina


    selain bil, duit yg kaka miki dpt tu dibelanjakan utk bnd2 keperluan ke
klu keje ok n tinggal sorg, mst ada sbb nape duit tu cukop
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:10 AM | Show all posts
Reply  mickeylina


    selain bil, duit yg kaka miki dpt tu dibelanjakan utk bnd2 keperluan ke  ...
sjnkishka Post at 17-3-2011 11:07



    yes....x smpat  nak joli2 berjimba2 pon..huhu..lagi 1 sewa umah mhal ckit skrunk coz duk berdua2an..huhu....
nti my sis nk kawen so nak kena sapot skit...dat y kna cri extra income la..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:10 AM | Show all posts
ke sebenarnya mmg gaji tu kecik

dah try buat spreadsheet perbelanjaan bulanan? cuba tengok duit byk spent kat mana. sewa rumah yg terlalu mahal kah? perbelanjaan transport gi balik kerja yg over kah? makan terlalu byk kah?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:14 AM | Show all posts
Reply 12# awan_kelabu


    haah dr sini kita leh nmpk tmpt mn yg kita leh jimatkan duit tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:14 AM | Show all posts
TT kt umah mak aku kt klang ade pompuan jual burger... sedap.. dan yg penting gerai dia bersih... dan xde jantan2 dok melepak2.....  suasana mesra keluarga..... skrg ni siap ade cam kupon.. beli sepuluh percuma 1......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:16 AM | Show all posts
ke sebenarnya mmg gaji tu kecik

dah try buat spreadsheet perbelanjaan bulanan? cuba tengok duit b ...
awan_kelabu Post at 17-3-2011 11:10



    kalo ikotkan gaji bersih +- 2k la...ok kan bagi yg single ni...xde nak tngung sesape juz ngulur2 kat kg n kat my bodyguard aka my adik jer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:16 AM | Show all posts
TT kt umah mak aku kt klang ade pompuan jual burger... sedap.. dan yg penting gerai dia bersih... da ...
True-X Post at 17-3-2011 11:14



    ye ek??? dia sorang ke or wat gan member???
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:17 AM | Show all posts
mula2 ckp gaji dh stabil...then nk cari lagi ker....makna nya gaji ko tak stabil la tue...erti kata lain...ko agak boros
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:21 AM | Show all posts
mula2 ckp gaji dh stabil...then nk cari lagi ker....makna nya gaji ko tak stabil la tue...erti kata  ...
chewan Post at 17-3-2011 11:17



    gaji dah stabil tapi bila nak bayo2 sume dah jdi x stabil...huhu...nak kata boros x de la sgt...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2011 11:22 AM | Show all posts
kalo ikotkan gaji bersih +- 2k la...ok kan bagi yg single ni...xde nak tngung sesape juz n ...
mickeylina Post at 17-3-2011 11:16


byk la jugak tu

so dah tau byk habis ke mana?


boleh nak buat side income sume tu, tapi dgn syarat tak ganggu main job kita. kalau ko rasa jual burger tu x menyebabkan ko tersengguk kat opis atau xleh fokus esok harinya, why not. janji halal meh


sbb x best gak kerja hari2, tapi duit simpanan utk emergency / hari tua xde
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2011 11:26 AM | Show all posts
byk la jugak tu

so dah tau byk habis ke mana?


boleh nak buat side income sume tu, tapi d ...
awan_kelabu Post at 17-3-2011 11:22



    rasa x gangu main job kot...becoz time keje uptown dlu balik keje lam 3 am...tapi ok la coz main job leh settle..
ngantok 2 mmg la tapi time lunch sy tido..hehe...tpi keje siap la..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list