CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 307043|Reply: 1927

★~The Others Clan~Kembara Alam Sakti~★ Legendry

    [Copy link]
Post time 8-3-2011 11:41 PM | Show all posts |Read mode
Edited by surfinv at 30-12-2016 12:12 AM

Post Last Edit by surfinv at 9-3-2011 23:04

ni request dr grup aku...
dorg suh aku buat satu thread utk letak kisah kembara kitorg...

ok nama grup ni agak biasa lah
namanya The Others (bersempena nama album aku dalam facebook)
back in 2007, saya dan seorang kawan, endi namanya, memulakan aktiviti mencari hantu...
kami mempunyai grup seramai 4 org... dan plg jauh kami pergi sehingga ke Bukit Minyak, Ijok.
kami mula merakamkan pic dan video di kawasan yg dipercayai...
byk juga yg kami dapat tp tak penah tegerak nk share... pasal kami pikir cam ramai yg takkan caya...
lepas tu kami berpecah dan segala data tu di simpan oleh org lain...

aku dan endi shj tinggal...
kemudian 2010, aku mula rekrut sorg utk aktiviti touch n go dan misi kami yg pertama berjaya dan merupakan titik tolak kepaa pengilhaman utk menubuhkan grup kedua...

The Others
the others adalah nama yg dipilih utk grup ni.. yg mana aku dan endi masih lagi penggerak utama dan disertai faris dan kay...
kami masih lagi menjelajah di sekitar kawasan KL dan Selangor...
kawasan tumpuan kami masih lagi, Ghost in the City.
Kami bukanlah pemburu hantu, pencari entiti, perakam hantu or sebagainya.

Kami hanya explorer yg mengumpul data dan pengalaman menjelajah ke tempat2 begitu... kerana pada kami jika nk tgk hantu, tgklah cerita hantu, sebb di sekeliling kita pun byk hantu.. mengapa bersusah ke tmpt lain? jadi
main objektif kami ialah, menjelajah ke tempat-tempat mistik YG DIKATAKAN ANGKER dan mempunayi ceritanyer sendiri.
bagi menyaksikan kesahihan cerita/ mitos itu dan melihat sendiri keadaan tmpt yg dikatakan itu. dapat or tak entiti tu bukanlah kerja kami, itu kerja DIA. Kami cuma ingin menyaksikan sendiri tempat2 sebegitu daripada hanya mendengar cerita org dan kepercayaan org yg lain.

org slalu berkata macam2 tentang hal sebegini tetapi adalah lebih baik dari mereka pergi sendiri dan lihat sendiri dan cakaplah sendiri. kami hanya ingin berkongsi pengalaman bersama org lain bukan utk suka-suka tp untuk berkongsi dari sudut ilmiah dan good experience. kami mengalu-alukan sebarang cadangan tp tidak sudi menerima kritikan kerana kami bukanlah peserta AF yg harus diadili, sukati kami lah nk buat apa pun kan, itu adalah kami punya suka. (u got problem with that?)
kami masih menjunjung rukun iman dan rukun islam, kami tidak terlibat dalam upacara khurafat dan lain-lain.
kami adalah manusia biasa yg minat menjelajah dan berkongsi pengetahuan, jika ada yg ingin menunjukkan kepandaian eloklah org itu pergi sahaj ke universiti menjadi lecturer, tidak payahlah menlecturer kan kami or anything like that.

Thank you kpd Cari.com kerana menyediakan platform utk berkongsi pengetahuan sebegini, jadi kepada para pembaca have fun!

Penafian:Kami tidak berniat mempengaruhi sesiapa mengikut jejak kami, kami tidak bertanggungjawab di atas segala risiko yg anda hadapi ketika membaca fakta dari kami dan juga cuba pergi sendiri ke tempat kejadian..

klo salah tlg tunjukkan, buah cempedak di luar pagar
ok?

ni adalah buah tgn pertama kitorg


Kembara ke HIGHLAND TOWER



ni adalah pic banglo di depan pintu masuk Highland tower...
kami waktu ni just touch n go je so dtg , tgkap n balik
ni adalah pic kedua dari 7 pic
5 pic hitam je.. 1 pic gambar sama tp takde entiti

so pic ni ada jadik kitorg post la...
terpulang pada sapa nk percaya or tak, byk cakap pergilah sendiri tangkap sendiri and komen sendiri




dan again




lagi




lagi





orbs



and nt kitorg post lagi k Last edited by surfinv on 1-2-2014 09:39 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-3-2011 11:59 PM | Show all posts
wahhh.. cangratsssss!!!.. imej yg hebat... payah nk dpt imej camni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 12:00 AM | Show all posts
lupa dah aku.. dulu time aku g sana xprasan plak umah ni.. ko masuk ikot mana eeh?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2011 12:06 AM | Show all posts
ikut depan lah, kan ada banglo yg ada anjing memekak tu.. ni seblah dia... klo korg gi cari pic highland tower kat internet korg leh nampak... pic umah ni kerana hingland tower tu jatuh betul2 blakang umah ni... tu yg smpi skg dua rumah banglo ni kosong...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 12:12 AM | Show all posts
ikut depan lah, kan ada banglo yg ada anjing memekak tu.. ni seblah dia... klo korg gi cari pic high ...
surfinv Post at 9-3-2011 00:06


owhh.. ye ke?.. dulu umah ni semak dia tinggi aku rs.. skang nmpak cam clear sket.. mmg kuat anjing myalak kt sini.. tu yg mnambah rs gerun tu.. tapi aku rs, time aku g dulu, ada satu umah banglo kt dpn h.tower ni still ada org.. skang xtau la plak.. hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 12:13 AM | Show all posts
ada tmpat nk masuk tak kt dlm umah tu skang ni?.. dulu pintu dia lock seingat aku..
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 12:16 AM | Show all posts
biasanya brapa org g outing wat aktiviti ni?.. group aku 4 org jer.. skali skala jd ramai bila ada yg nk ngikut.. hehehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2011 05:21 AM | Show all posts
kitorg biasanya akan stick kan 5 org (satu keta) dan ini adalah kali kedua kitorg reform grup memandangkan grup lama aku dulu dah berpecah tinggal 2 je so skg ni kitorg dpt rekrut dua je... and kitorg masih mencari seorag lagi utk lengkapkan jadik 5 org... tp request kami ialah nak sorg lagi ahli tu adalah perempuan... cmner ada berani?

sesapa girls yg berminat bleh PM sy, but tinggal di kawasan lembah kelang je ok.. pasal yg jejauh ni payah nk gi amik... kecualila korg ada keta sendri hehe

n sesapa yg nk jadik guest kitorg pun bleh tp bgtau dulu dan kitorg akan pertimbangkan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 9-3-2011 05:37 AM | Show all posts
Post Last Edit by surfinv at 9-3-2011 23:11

(the original has been edited)

info kembara highland tower

mlm tu aku dgn faris je berdua pegi... berbekalkan satu kamera...
kitorg redah,...
dlm kul 3 pagi kitorg dah masuk kawasan highland tower tp kitorg saja ikut jalan belakang sbb

1) aku plg benci jalan depan yg mengadap higland tower (HT) tu
2) faris nk tgk tempat yg aku dapat rakaman suara pontianak..

pastu jalan belakang tu turun bukit, awal2 lg kitorg dah dikejutkan dgn pakcik teksi yg bawa tak igt nyer laju... habis segala bumper dia langgar... dgn kitorg2 skali dia nk langgar... cam nmpk hantu gamaknya (ye kot?)

pastu sesampai je aku di depan banglo tinggal tu... kamera mengalami masalah teknikal ,
kekurangan cahaya untuk snap pic highland tower, so aku suh dia snap pic banglo dan jalan masuk...

3-4 kali faris tak dpt snap kerana kamera gagal berfungsi sbb takde cahaya...

lepas 2-3 minit baru function faris trus snap seberapa byk yg boleh...
pastu kitorg trus blah, memanangkan itu misi touch n go je...

waktu balik kitorg berhenti kat tepi jambatan dekat roundabout au3 keramat
kitorg berjaya snap 7 pic tapi 5 hitam je.. 2 je jadi tu pun gabar yg sama...
aku tgk dgn teliti kedua2 pic tu... mmg sama cuma satu darinay ada terdapat entiti...
so lepas belek2 nyer belek dapat lah... hasil yg seperti korg tgk tu...
tp tu hanya satu je... aa byk lagi citer kitorg kat sana...

coming soon
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-3-2011 05:41 AM | Show all posts
kitorg masuk dari depan la... umah tu dah takde pintu dah rasanya... and anjing tu pun dah tak memekak lagi tak tau kenapa....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 08:15 AM | Show all posts
lupa nk bg intro grup ni,

back in 2007, saya dan seorang kawan, endi namanya, memulakan ...
surfinv Post at 9-3-2011 05:37 AM



    TT..kasik edit 1st post dan masukkan info ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 08:58 AM | Show all posts
antara gambar paling seram ash penah tengok kat cni..
huhuhuh...
ada lagi x, TT?
hehehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 09:10 AM | Show all posts
ada 2 ekor kan,yg kat orbs tu pun ada...ponti tgh bergosip kot....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 09:12 AM | Show all posts
panjang tul rambut dia...ni nenek ke moyang ponti nih....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 09:18 AM | Show all posts
gud one....ni korang pegi bila???
ermm sebab dalam last 2 weeks (tak silap) masa i ngan gang i pegi ada sekumpulan bermotor dok lepak depan umh tu tgk2 gambar dalam kamera kot...last2 kitaorg blah je sbb tak nak kaco korang heheheheheh......
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 09:26 AM | Show all posts
TT
pernah tak antu ikut korang balik???
menyerupa kawan ke??
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-3-2011 09:47 AM | Show all posts
gamba makcik tu macam leher terkehel jer... ke ash je yang nampak camtuh?
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 10:51 AM | Show all posts
kitorg biasanya akan stick kan 5 org (satu keta) dan ini adalah kali kedua kitorg reform grup memand ...
surfinv Post at 9-3-2011 05:21


kat group aku ada 2 pompuan yg sgt berani... hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 10:54 AM | Show all posts
gud one....ni korang pegi bila???
ermm sebab dalam last 2 weeks (tak silap) masa i ngan gang i pegi ...
syahoney Post at 9-3-2011 09:18


kt sana mmg ramai org duk wat aktiviti cr hantu.. ada 1 time tu lansung tk rs thrill sbb dh cam pesta cr hantu... hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2011 11:16 AM | Show all posts
kt sana mmg ramai org duk wat aktiviti cr hantu.. ada 1 time tu lansung tk rs thrill sbb dh cam  ...
skeezotone Post at 9-3-2011 10:54



   dats y la..sebab ai tingin masuk umh yg tuh...masa pegi bulan lepas baru nak masuk mengilai2 anjin sahut menyahut....tapi time tu bulan penuh n mengambang...tapi gambar cik kak tu mmg tertop la....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-12-2022 11:45 PM GMT+8 , Processed in 0.126365 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list