Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
30144
View
338
Reply

Suami yg Mendatangkan Masalah Uang Padaku..

   Close [Copy link]

Author: princesskatak       Show all posts   Read mode

Post time 22-2-2011 02:32 PM | Show all posts
motip sombong sgt hari ni
Sagoo Post at 22-2-2011 14:28



    kite tak sombong pun.. awak kate sakit kepala... takkan kita nak ganggu...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 02:34 PM | Show all posts
kak, akak pernah masuk akpk tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 02:35 PM | Show all posts
kak, akak pernah masuk akpk tak?
nuryakmal Post at 22-2-2011 14:34


tak..suami je penah...tp igt nak seret dia la nnt...nak pi berdua..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 02:41 PM | Show all posts
u dan somi boleh gak sama2 search n baca tentang 'frugal living'
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 02:43 PM | Show all posts
u dan somi boleh gak sama2 search n baca tentang 'frugal living'
aaz Post at 22-2-2011 14:41


i tak nak harapkan apa skrg dari dia..
ni nak seret dia pi akpk pn konpem tak nak..
tp i tetap nak seret..dia ckp kan dah bg kad bank dia..so dia suh i manage sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 02:47 PM | Show all posts
bawak dia sekali kak.. baru tau kedudukan kewangan keluarga.. tak boleh pikul sorang2.. nanti meroyan nanti,sape nak jaga baby...
dia ketua keluarga walau tahap SPM sekalipun dia mesti kena amik tau...semoga dia buang keegoan dia tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 02:49 PM | Show all posts
rasa mcm nak hempas2 je tepon ni...bank duk call minta payment...tuan umah minta sewa..
tuan umah siap main perli2 kat fesbuk dia lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:04 PM | Show all posts
Post Last Edit by aaz at 22-2-2011 15:06
i tak nak harapkan apa skrg dari dia..
ni nak seret dia pi akpk pn konpem tak nak..
tp i tetap ...
princesskatak Post at 22-2-2011 14:43



    isk dia pandai buat hutang, dia nak suh isteri pulak manage hutang dia.. Ni memang tak de ciri2 menyesal dan bersalah nih. Make him feel guilty of what he's done to the family. Kalo dia betul2 sayang u and your child, mintak dia berubah dan berusaha untuk sama2 selesaikan masalah. If dia nak lepas tangan kat u sorang utk selesaikan masalah yang dia buat, bak kata 1 of the forummer, buat apa nak dokong biawak idup.. You give him a wake up call, give him an ultimatum..
Bincang elok2 , make him understand, yang u ada 2  pilihan dalam masalah nih:
1. u dan dia sama2 berusaha utk langsaikan hutang, dan sama2 usaha utk bina kehidupan lebih baik
2. u amik jalan lebih mudah - dia tak wujud dalam pilihan nih. Only u and baby. U boleh je pindah sewa bilik utk sementara waktu selesaikan hutang piutang yg dia buat atas nama u, dapat jimatkan lebih banyak duit. U amik balik motor yg u bayarkan every month (hope moto tu atas  nama u).  U tuntut nafkah anak every month melalui potongan gaji. With the 2nd option, idup u senang kerana beban dah kurang tapi hidup dia akan lagi susah sebab dgn RM800 dia nak kena bayar sendiri moto, belanja makan, bayar bil, bayar sewa bilik/ rumah, bayar nafkah anak etc.

Biar dia sedar diri, yg dia perlukan u. Jadi dia tak boleh amik mudah terhadap u.
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:11 PM | Show all posts
Hujung tahun bila dpt bonus selesaikan semua yg tertunggak, kalau rasa umah sewa tu mahal sgt survey ...
cmf_blingblings Post at 22-2-2011 13:27




10thn dulu masa gue baru2 kerja, RM350 tu cukup utk sewa bilik kat teres house area Damansara Utama.....  kalau sewa rumah rm350 tu mahal, taraf rumah macam mana agaknya you nak dia duduk anak beranak?


Ehh TT ni kat mana? Somban ke? Alor Gajah ke? Pasir Putih ke?:re:
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:16 PM | Show all posts
i tak nak harapkan apa skrg dari dia..
ni nak seret dia pi akpk pn konpem tak nak..
tp i tetap ...
princesskatak Post at 22-2-2011 14:43



Ehh kenapa you pulak yg nak kena manage? Sbb hutang atas nama you kan? Dia? Peduli hapa, janji aku tak susah dah..... mmg la takde ciri2 nak insaf.... baik blah aje dari terus menerus menanggung beban.... beban hutang, beban perasaan, beban cemburu .... hidup ini sekejap, bila lagi masa nak gembirakan diri sendiri dan anak?
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:21 PM | Show all posts
Mod Parin ni tak ada kerja ke? Asyik jek nak tukar tajuk thread orang... Gue tinggal kejap forum, buka semula thread dah hilang... ingatkan ada gaduh2 & finally thread kena delete, rupanya Mod Parin tak ada kerja sibuk nak tukar tajuk thread orang.... perasan best sangat la tu agaknya tajuk thread yang dia bagi ...:@
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:23 PM | Show all posts
10thn dulu masa gue baru2 kerja, RM350 tu cukup utk sewa bilik kat teres house area Damansar ...
sarahmirza Post at 22-2-2011 15:11



   kalau kat umah east ni kan... umah flat 3bilik tingkat paling atas pun sewanya yg paling murah RM380
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 03:25 PM | Show all posts
mcm ni la..biar i terus trg je kt u all..

i dah tawar hati nak idup dgn dia..
mmg i dah tak de perasaan kat dia langsung...zero..

ikutkan i mmg nak blah dr idup dia skrg ni...
rasa-rasa la incase ada apa2 jadi pada husband i kalo i tinggal kan dia..family dia salah kan i tak??? sbb family dia ni jenis konon baik je semua..tak de yg tak baik...
abg dia sorg tu gay siap ada bukti pun family dia ckp abg dia diperangkap..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:26 PM | Show all posts
kesian sgt kat awak.. sebab sya sendiri dah rasa.. asal telepon bunyi jer tiada lain memang minta bayar hutang... suh la abang syng awak tu keja part time yang sebelah malam macam guard ke ni melepak berketawa dengan kawan awk duk kat umah tensen...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 03:31 PM | Show all posts
10thn dulu masa gue baru2 kerja, RM350 tu cukup utk sewa bilik kat teres house area Damansar ...
sarahmirza Post at 22-2-2011 15:11


area lembah klang..kawasan perumahan baru...
yg ada student...ada pusat pengajian tinggi kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:31 PM | Show all posts
credit card dah kena close pun.
keter dia mmg dah kena tarik.

mmg gaji dia i pegang skrg ni  ...
princesskatak Post at 22-2-2011 13:19



dah buat ke kos analisis kalau ceraikan laki? cuba buat. kalau kosnya berjaya berkurang, then, kena bercerai ler jawabnya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 03:33 PM | Show all posts
kesian sgt kat awak.. sebab sya sendiri dah rasa.. asal telepon bunyi jer tiada lain memang minta ba ...
kakayau Post at 22-2-2011 15:26


he's not abg syg anymore...konpem dia mmg tak nak..

2 sbb nape i still dgn dia..sbb i nak duit gaji dia tu..i nak pegang kad bank dia..
utk byr semua hutang2 yg ada...
sbb kedua i pk kan baby je...kebenarannya dia rapat dgn baby i...baby i nampak manja dgn dia..
even dia tak ada masa kelahiran baby i...skrg ni bila dia ada kat rumah dia memang nampak spend time dgn anak dia..
agaknya dia takut anak dia lupa kan dia..
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2011 03:35 PM | Show all posts
erm, bila hati da tawar and lebih banyak pro untuk tinggal kan dia..tinggalkan lah.. dari menganggung biawak hidup... cuma before making that huge step, timbang2 la dulu masa depan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 03:36 PM | Show all posts
dah buat ke kos analisis kalau ceraikan laki? cuba buat. kalau kosnya berjaya berkurang, then, ...
Hana Post at 22-2-2011 15:31


i still kena duduk sini sbb akak yang jaga baby i tu i dah kenal sgt2...
bukan senang nak cari org jaga..nak2 plak akak tu jenis tak berkira...
dia minta pun 200 je...
lagipun skrg ni tgk la..brp ramai baby jadi mangsa...i takut nak bagi kat orang sebarangan..


lagipun suami i still byk hutang lagi...i nak dia setelkan kredit kad i...moto tu pun atas nama i dia kena setelkan...
i nak duit gaji dia...i nak pegang...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2011 03:39 PM | Show all posts
erm, bila hati da tawar and lebih banyak pro untuk tinggal kan dia..tinggalkan lah.. dari menganggun ...
nuryakmal Post at 22-2-2011 15:35


tu sbb i nak tau...agak2 kalo bercerai...dibuatnya dia betul2 bunuh diri dah i plak susah payah tanggung hutang dia sorg2..
tak pun dibuatnya dia tak nak amik tau..tak pasal je...tp tu leh pi mahkamah...cuma i riso je dia ni mampus n nyusahkan i...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076548s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list