Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
12208
View
59
Reply

story psl MGS Ipoh n canyon cottage kat dlm 2??

[Copy link]

Author: are-ja    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-2-2011 04:56 PM | Show all posts
setahu saye n terbukti depan mate saye sendiri...kat sekolah st.michael...dalam dewan besar...bawah pentas ade 1 lubang ngam2 saiz badan...secret way to TCS n MGS...hmm...terowong bwh tanah tu agak luas n gelap kaw2...then kawan saye yg kat TCS ckp..terowong tu tembus ke surau perempuan...wallahualam...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 04:58 PM | Show all posts
Reply 36# oni313


    indeed!...saye da jumpe..n kawan saye da trun ke dalam lubang tu...sib baik pegi berdua...saye tggu kat atas...kalo x mmg x dapat naik la die jawabnye...
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 11:21 PM | Show all posts
aku EX-ACS IPOH..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 06:35 PM | Show all posts
aku dulu RPS..ramai gak kwn2 MGS..
hmm..tp klo citer2 scary ni, mana2 sekolah premier pun aku rasa ada citer scary..
cam Anderson,Convent tu pun sama..
kat perak ni byk sekolah2 yg dh usianya lebih 100thn n scary2..hihihi(bunyikn mcm org mengilai..baru seram )

pasal amoi yg pakai cheongsam tu,kat skola2 dh slalu sgt jd..kt skola aku dulu,ktorg panggil 'hantu kuasa dua'..sbb dia blh duplicate muka org len..
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2011 10:17 PM | Show all posts
saya budak mgs ipoh....

canyon cottage neh mmg nmpk cam seram sket..
tp dlm tu ok ajer..
msa sek dlu, jadik studio seni..
pastu ada kelas dan jugak tempat simpan buku spbt..

penah dgr kononnya ada terowong dr canyon cottage tu ke acs ipoh..
tp ntah la..

spjang bersekolah smpai spm..
xde pulak citer2 misteri..
alhamdullillah....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 05:08 PM | Show all posts
Reply 25# zu_nia


   sy pon ex-rps gak...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 05:14 PM | Show all posts
Reply 26# miagi

RPS dr dulu lagi memang kerap kene histeria...mase zaman sy dulu ade sorang budak kene tampor dgn warden...ye la...budak form 1 kan....agaknye dia rindu ngan parents dia...so terbawak2 sampai terjerit...skali warden kasik,trus senyap...budak dorm aku tuh....
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 07:50 AM | Show all posts
Reply 47# hondajazz


    ehehe..yeke..tapi ni yg baru ni..cam dasyat la..adik saya cite..haritu ada budak2 kat hostel tu duk practice kawad kaki..lepas tu diorg duk jalan kat belakang tu dekat satu pokok besar tu..padahal cikgu diorg da warning suruh jangan gi sana semua..kira kawasan larangan la..tapi ada la a few students degil..malam tu mula la sorang2 kena rasuk..bila ustaz datang tanya apsal kacau semua benda tu cakap la ada budak2 gi kacau tempat dia..start tu la ada kes histeria kat rps tu..mula kat hostel je..tapi baru ni kat sekolah dia pun da start ada a few cases..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 08:26 AM | Show all posts
Reply 48# miagi


    huh skolah ku..lamanya tak pegi jenguk...dgn motonya OUR UTMOST FOR THE HIGHEST...dari tadika(2thn), sek ren(6thn) smpi la ke sek menengah(5thn) aku skola kt cni...kira kalu letak kt memana ceruk kt skolah nih mmg aku tak sesat la...hehehe..kalu lalu je kt skolah nih musti tingat yg aku dah spend 13 thn kat skolah nih..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 08:37 AM | Show all posts
Reply 31# puteri_impian


    yg nih btl..aku tgk apa...dh cigu pasang video tu kan..masa tu form 3..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 08:40 AM | Show all posts
Reply 45# airwickss


    wei, kat cni upernya kamu...ekekekek..

aku ingt lg masa nk anto buku SPBT..berlari turun tangga lepas anto buku...telinga dah dengo mcm2 munyik..takdenya teman nk berlenggang kangkung lagi..lari trus smpi ke klas 5V5 tu..hehehe...sib baik kte tak amik lukisan kan..klu dak sure kena stayback nk nyiapkan batik lukis tu...budak2 yg wat batik kt canyon cottage tu musti ader cite2 kot...hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2011 09:04 AM | Show all posts
Reply 50# ms_zizie


    aku x tau ler btui ke x?? dngo dri kawan2 yg penah tngk.... ade yg kta syok...ade yg 1st time tngk..peh 2 rase nk tngk lgik..hmy3: hmy3: yer la..kwan aku kta time 2 di form 3....ko tngk erk?? aku x phm la motip nyer???
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2011 08:23 PM | Show all posts
saye pon ex-RPS gak...
ahakkzz...
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2011 09:05 PM | Show all posts
korang yg dari rps ni ada dengor tak cerita 2 budak hostel study kat studyroom tu...dia org masa tu study biology....salah sorang budak ni cakap kat kawan dia yg dia teringin nak tengok otak yg real punya...pastu kawan dia kata ....nak tengok otak macam ni ker....sambil dia keluarkan otak dia dari kepala......lari lintang pukang lah budak tu......sampai kat dorm dia tengok kawan dia tadi tengah tido.....entah dgn sapa dia study malam tu.....aku study kat rps dah lama dah......hehehe,....skang dah anak 5..kertu dah......
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2011 08:05 PM | Show all posts
ramai gk ex student sokal ipoh ni
tingat pas bis skolah..mrayap g ipoh parade..
layan bowling..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2011 06:52 PM | Show all posts
aku dulu ex student slh wah sekolah kat ipoh ni gaks..antara skolah yg korang mention tu la..

pernah skali,skolah buat qiamullail...so da solat hajat,bacaan quran sume tu..sume buat dalam dewan la.tetibe je waktu dorang tgh baca quran tu,loceng skolah berbunyi.makin lama makin kuat.loceng ni jenis yg kena tarik guna tali mcm kat church tu..bila ramai2 tgk kt c2 bkn ade org...

kalau yg pasal terowong tu,mmg femes la kisah tu sebab semua sekolah missionary ni ade fungsi waktu perang dulu..sebagai hospital cthnya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 04:13 PM | Show all posts
aku ex skolah rendah RPS, yg bangunannya betul2 kat belakang skolah MGS tu. skolah aku tu pon nampak angker gak...terutama kat bangunan lama (Tahap 1) yg kemudiannya diambil alih oleh skolah Convent (sekitar 1994 ke 1995 camtu). yerlah bangunan istana lama kan. haruslah unsur2 mistik tu ada cuma aku dah ingat2 lupa...kalo tak silap masa aku kat tahap 1 (darjah 1, 2 atau 3 tak ingat) ada tersebar cerita budak hilang kat toilet...pastu senyap mcm tu jer
masa aku darjah 4 ke 5 tak ingat...ada sorang budak cina (sebaya aku) mati eksiden, kena langgar masa tgh tunggu org tua dia dtg jemput lepas abis skolah...masa tu last day seblom bermulanya cuti penggal pertengahan tahun
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 09:35 PM | Show all posts
roomate aku ni x-student mgs ni.. dia ckp ada lukisan kt skolah ni mcm idup mmg seram la n ada 1 terowong menuju ke kellie castle..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku suka ipoh ni bnyk bangunan lama2, bangunan skolah pn cantik2 klasik
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2019 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Iol dulu MGPS,drjh 1-5....
Taun 80an....kertu dah...lps tu ikut kuaga pindah ke KL...ni,br 3 taun pindah lik keje kat Perak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085603s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list