Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12222
View
59
Reply

story psl MGS Ipoh n canyon cottage kat dlm 2??

[Copy link]

Author: are-ja       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-2-2011 03:46 PM | Show all posts
Reply 18# Dadadi
btol2...lpe lak nk mention yg skolah tu bekas hospital mse jepun dulu...hospital ni slalu cam scary kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2011 03:48 PM | Show all posts
aku skolah situ dulu..
stakat aku skolah kat situ takde pape pelik plak hahahaha..
canyon cottage  ...
axhiology Post at 23-2-2011 09:27



yeke???bnde tu tkut nk kaco ko kot..hihi...btw btol ke ad 1 jalan bwh tanah yg tembus ke mne tah...mmber ak cter la...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2011 03:49 PM | Show all posts
ni gambar canyon cottage tu, asalnya menempatkan kelas2, functionyer skrg tak dketahui. ...
oni313 Post at 22-2-2011 06:35



   ni ke canyon cottage??ni pic latest ek??asl x nmpk cam scary ek????
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-2-2011 03:52 PM | Show all posts
aku ex smk anderson, MGS ni port awek2 tuk skolah aku ni dlu.....
oni313 Post at 21-2-2011 23:27



smk anderson dkt ngn mgs ke???
haha..port awek...xleh blaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2011 06:02 PM | Show all posts
iolsss jugak Ex-RPS.... ade jugak member budak MGS dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2011 07:09 PM | Show all posts
aku ex SMI..ada la kenal beberapa ex mgs gak..ehehe..tapi diorg x penah lak cite pasal benda2 pelik..hmm..maybe x penah jadi kat diorg kot..tapi baru2 ni ada beberapa kes kat RPS kan??..dgr cite ada budak2 kena histeria kat situ..adik aku ada cite haritu..nanti kena tanya dia balik..ehehe
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 12:21 AM | Show all posts
oni313 Post at 21-2-2011 23:37


sekolah akak nih dek. Tak sangka sampai masuk ke forum lak.  Akak sayang skolah ni sebab bangunannyer lawa. Pakaian prefectnyer kemas. Pastu sebab sinila akak had lots of fun.  Tp akak bukan stok2 sklh boys tu ehh.  Akak baek punyer!

Anyway... Dari darjah 6 senior skolah dok citer nampak pompuan merayau tengah2 malam la kat hall skolah menengah. Hall ni kat tingkat atas. Kalo bukak tingkap nampakla jalanraya. Kami payah nak pecaya sebab kejadian tgh2 malam gitu sapa yg boleh confirmkan kan.  Tapi satu petang dlm kol 5 gitu akak ngan kawan2 tgh prektis tarian endang kat hall. Kami prektis kat lantai jer tapi
mengadap ke stage.  Stage tu ada tirai kaler itam. Korang tau pergerakkan tarian endang tu kena tunduk2 kan.  Entah camner bila kami tegakkan badan dari tunduk2 tu kami ternampak bayangan hitam mcm kaki org la tgh ngadap kami di sebalik tirai hitam tu.  Akak ngan kawan2 cam tergamam tapi tak berani nak kata apa2. Salah sorg dr kami stopkan muzik n ajak balik sebab dah nak magrib kononnyer... Bila dah turun bawah kat tempat yg cerah sket mulala masing2 tanya nampak tak bayang tadi tu. Tpi kami tak takot pon.  Biasa2 jer.

Next kejadian cikgu besbol ni suka sgt pakai baju kemeja putih n suar hitam. Sambil ngajar dia suka duduk atas meja.  Kat mgs semua classroom ada 3 pintu di kiri kanan kelas.  So dr luar mmg jelas la nampak apa yg ada dlm kelas tu. Nak jadikan citer cikgu tu jatuh sakit n mati. Akak siap g ziarah mayat kat church lagi. satu petang lepas latihan kat padang skolah, akak ngan kawan lalu la tepi kelas yg cikgu ni slalu ngajar. Pergghh!!! Terperanjat abis akak ngan kawan akak tu sebab cikgu tu ada kat dlm kelas siap pakai favourite baju putih  n sluar hitam dia lagi. Dia duduk atas meja kat favourite spot dia. Yg tk bes tu dia dok tengok kami lalu. Aiseymen... Kami pun jalan tertunduk2 ler ala pengantin nak naik pelamin. Kejadian tu berlaku lepas seminggu cikgu ni mati. Akak cuma tanya kawan nampak tak... Kawan akak angguk.  Ada gak dgr sok sek di kalangan cikgu2 pasal kejadian yg sama tp tatau la napa kami tak havoc bercerita hal ni masa tu. Maybe takot benda tu muncul lagi kot.

   

Tu jer la kot.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 12:31 AM | Show all posts
ni gambar canyon cottage tu, asalnya menempatkan kelas2, functionyer skrg tak dketahui. ...
oni313 Post at 22-2-2011 06:35



Canyon cottage namanyer yer?  Zaman akak dulu tak bernama bangunan ni. Zaman akak dulu bhgian atas bgunan ni tempat simpan buku2 pinjaman. Bhgian bawah plak tempat persatuan kaunseling. Ada hari2 yg akak kena bertugas kat bhgian kaunseling tu. Kena jaga berdua. Ada sekali tu akak masuk toilet. Kawan akak pg lock dr luar pastu dia pegi mana ntah. Lama akak ketuk2 n jerit mintak tolong tp sebab bangunan tu jauh dari classroom n bilik guru tkder la org yg dtg bukakan pintu.  Dlm setengah
jam akak terkurung baru kwn tu dtg bukakkan pintu.. Seb baik tkder jd apa2 lak masa tu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 12:41 AM | Show all posts
kalau citer seram bukan setakat MGS, Ta'ayah (paling ramai member sekolah sini ler..asal balik kg mesti ada citer seram deme).. Bainun.. tak ingat dah jalan cerita...tp member cerita kebanyakan adalah histeria sebab nampak cik pon.

Sekolah biasa kat Hamid Khan & Buyong Adil pun ada.. ni zaman abang akak tahun 80-an..dia duduk hostel citer hantu jopun...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 09:38 AM | Show all posts
mane2 seklh pun ade story tersendri.....yg terbaru seklh SMK biasa pn berhantu....peliknya siang2 lak 2 kena histeria......padahal masok toilet reramai 2......macam opis mate aku nie...anak dia seklh menengah tasek damai ipoh......nak diikutkn tiap2 bln la anak pompuan dia kena histeria kat c2........puncanya 'toilet' iyer la....xkn nk membuang hajat pn nak kena tahan smpi blik umah kn..harus la msuk toilet......1st tyme dia kena 2, pas kuar toilet...N next tyme dia g toilet gan member(ajak temankn dia) still kena histeria jugak.......
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 09:52 AM | Show all posts
Post Last Edit by puteri_impian at 25-2-2011 09:57

Reply 16# oni313


    kes canyon cottage nie x tau lak...tpi member de cter P'N'P tyme dia sklola dlu,tyme 2 form3...subjet sains,,,,sumer tau sains form3 kan ade pnddkn sex...(yg sperma,ovum&sebagainya).skola 2 kan sumer girl kn,so cra cikgu 2 ngajo sgt terbuka......smpi bwak anak2 murid tngk video lu***....dimana jln critanya menunjukkn seorg lelaki&wanita berjumpa,bercinta lalu berkahwin(perkahwinan kristian),smpi la bab malmnya.....yg bestnya kawan aku cter yg mlm pya cter 2...mmg kedua2 psangn tdi b'bogel.......aku yg dengo kawan aku story pn aku cam x caye.....tpi dia kta betui&dia pn tngk....
tah la btui ke idak.........ade sesape boleh story x? memandngkn kat forum nie semuanya islam....

p/s @sorry kalo benda nie x betui...coz dengr dri kawan jer....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 11:15 AM | Show all posts
ACS ipoh pon byk gak antu...ada terowong lg bleh tembus ke St. Michael...
tapi aweks MGS dlu2 byk cun...hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 01:27 PM | Show all posts
Reply  oni313


    kes canyon cottage nie x tau lak...tpi member de cter P'N'P tyme dia sklola  ...
puteri_impian Post at 25-2-2011 09:52


Salam puteri,

tahun bila kawan puteri blajar situ?   Zaman akak takler pulak gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 01:31 PM | Show all posts
Reply 33# eyth


    baru lagi dia cter....dia ex mgs umo dia 24 taun......tah la kalo dia tipu&bkn dia sorg jer cter...cousin puteri pn cter benda yg sama......
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 01:31 PM | Show all posts
ACS ipoh pon byk gak antu...ada terowong lg bleh tembus ke St. Michael...
tapi aweks MGS dlu2 byk c ...
super_nova Post at 25-2-2011 11:15


salam supernova

akak tak heran kalo ada terowong yg sambungkan bangunan2 lama ni.  Ni sume dulukan markas askar zaman jepun dulu.  Senang utk dorg bergerakla tu.   

Bapak akak skolah kat andersen gak.  Nnt la
bleh tanya dia history sklah dia.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 03:09 PM | Show all posts
hmm....
sal terowong2 yg connect setiap skolah kt ipoh tu,
cm urband legend lak,
ade yg dari ACS ke tarcisian convent,
pastu dr anderson ke SMI (st michael), pastu smbg lak ke MC (main convent),
pastu ade gak yg menghala ke MGS,
pening bile memikior nyer....
di SMI, kononyer bawah stage hall tu, ade 1 lubang AKA terowong ke tarcisian convent,
dengor2 cerite je le,
pastu, ade 1 lahi lubang terowong di SMI, kali ni, dlam 1 perigi dpan tandas student lelaki,
walhualam....
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 06:32 PM | Show all posts
haha skolah kat ipoh byk skolah2 lama...
pasal terowong kat bawah canyon cottage tu tak pernah plak aku dgr...
pasal hall kat atas tu aku ngan member aku slalu main2 bakang langsir hitam tu...
prektis kelab angklung slalu kat hall tu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2011 09:20 PM | Show all posts
akak ni mmg sekolah tu dulu. ni cerita zaman akak la, early 80's gitu.

1) ada satu pokok besar kat pintu masuk, bukan kat canyon cottage tu tapi yg ngadap rumah kedai. satu hari masa rehat ada budak ni terlebih berani, pegi main2 kat pokok tu. dia ngintai kat lubang kat pokok tu, dia kata dlm pokok tu ada pontianak. pastu yg curiuos ni ramai2 la pegi pokok tu nak tengok betul ke tak. dah cikgu besar dtg, berterabur masuk kelas. so conclusion nya tak tau betul ke idak.

2) ptg2 lepas sekolah, kat pintu yg ngadap roundabout tu ada le 5 org budak tunggu bas. Ada 5 org, tapi bayang ada 6.
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 09:57 AM | Show all posts
Post Last Edit by eve_6 at 26-2-2011 10:00

aku pun budak MGS. heheh

cerita pasal budak bunuh diri sebab mengandung luar nikah ada penah dengar tak? budak tu terjun dekat bangunan antara lab dan canteen tu. sori le aku pun ingat2 lupa citer ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2011 02:04 PM | Show all posts
akak ni mmg sekolah tu dulu. ni cerita zaman akak la, early 80's gitu.

1) ada satu pokok besar ka ...
smeetasmitten Post at 25-2-2011 21:20


mcm penah dgr citer ni zaman skolah dulu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106674s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list