Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
92328
View
652
Reply

[Belanja] Berapa saving korang setiap bulan>

  [Copy link]

Author: gdah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-2-2011 11:36 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by ParinAmat at 20-5-2011 10:23

zaman sekrg kan reger brg sgt mahal.
jd jus nak survey, brp yg korang saving setiap bulan dr gaji lepas dah tolak sumer bayaran wajib cam rumah insurans, anak, minyak kete, makan.
klu rajin lagi, leh gak nyatakan brp bnyk yg korang gunakan untuk joli katak aka sopping sakan utk menda yg xwajib

note: momod kalau dah ada benang ni, leh tutup yek
Single Polls, Total 205 Users voted View Voters
16.59% (34)
7.80% (16)
13.17% (27)
4.88% (10)
9.27% (19)
48.29% (99)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 11:45 PM | Show all posts
dah ada kot thread nie
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2011 11:55 PM | Show all posts
motip plg tinggi 500 jah
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 12:15 AM | Show all posts
aku xdak saving apa pon.huhuhu
x sabaq aku nk pencen(hahaha keja pn blm..nk pencen apanya)
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 07:18 AM | Show all posts
ye ye, i pn nak tau, sbb i pn mcm tgh penin2 nak manage duit
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 08:38 AM | Show all posts
ramainya yg vote 500 ke atas...
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 09:07 AM | Show all posts
aku xdak saving apa pon.huhuhu
x sabaq aku nk pencen(hahaha keja pn blm..nk pencen apanya)
john_pablo Post at 19-2-2011 00:15


pe reja bagi cukup 25 thn servis dulu, baru berangan nak pencen! masuk spital pon belum lagi ade ati!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 10:03 AM | Show all posts
ramainya yg vote 500 ke atas...
nuralisa Post at 19-2-2011 08:38



    sebab poll tu buat kat sini.  Cuba buat kat board lain ... belum tentu lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 11:42 AM | Show all posts
pe reja bagi cukup 25 thn servis dulu, baru berangan nak pencen! masuk spital pon belum lagi ade ...
lizaliza Post at 19-2-2011 09:07


la...skg ni pon mmg masok spital spital pon..org mana ada kelas dh..dh keja pon..cuma xdak gaji ja../kekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 11:50 AM | Show all posts
saving.......saving..........korek.....korek.........saving............korek lg...saving lg ....korek lagi..bila nak banyak ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 12:01 PM | Show all posts
korang bayar diri sendiri dulu ke korang bayar hutang orang lain dulu?
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 12:35 PM | Show all posts
poll buat kat board ni mmg la byk yg 500 ke atas..

sebab mostly kat sini bini org yg bekerja & hasben stable. so, duit gaji tuh ofkos le bleh simpan 3-4 ribu sebulan tak sentuh.

cuba buat poll kat tanye lelaki, masalah peribadi (yg banyak org single), mesti lain resultnya.

heeee
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 03:22 PM | Show all posts
aku takat rm100 je sebulan.....gaji kecek
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 03:27 PM | Show all posts
hmm boleh layan gak thread ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 06:58 PM | Show all posts
la...skg ni pon mmg masok spital spital pon..org mana ada kelas dh..dh keja pon..cuma xdak gaji  ...
john_pablo Post at 19-2-2011 11:42


relax ler bro, sebulan je gaji kantoi, soh diorang buat cepat kew 8 tu!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 07:58 PM | Show all posts
Perkara ini berlaku sejak mula bekerja dan gajiku skrg mengikut spec gaji zaman Parameswara..
Gaji dlm bank hanya bertahan selama 2 jam sahaja..
selepas itu zerooooo sehingga gaji akan dtg..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2011 09:21 PM | Show all posts
relax ler bro, sebulan je gaji kantoi, soh diorang buat cepat kew 8 tu!
lizaliza Post at 19-2-2011 18:58


hehehehe ala..x kisah la apa pon..hehehehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2011 12:23 AM | Show all posts
waaa...ramainya yg saving 500 ke atas bila aku nak mampu saving bnyk camnih. aku saving ckit je. huhuhu.... sebab harga brg sekrg mahal giler. g pasaraya, rm50 tu dpt 3-4 ketul je brg.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2011 12:26 AM | Show all posts
motip plg tinggi 500 jah
chewan Post at 18-2-2011 23:55

bukan arrr... paling tinggi 500 ke atas la sbb aku berpendapat ramai cam aku, xmampu nak saving bebanyak rupanya kat sini ramai yg leh saving 500 ke atas... hebattt
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2011 12:28 AM | Show all posts
aku takat rm100 je sebulan.....gaji kecek
card_reader Post at 19-2-2011 15:22


lebih kurang senasib la kita. cuma aku ni ttp gatal nak g mkn angin gak...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.099091s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list