Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40483
View
363
Reply

Mengandungkan anak org (Dah selesai). Thx utk yg bgi nasihat n semangat.

   Close [Copy link]

Author: Merah.Hati       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 9-2-2011 02:35 PM | Show all posts
Reply 319# afja


Oh thx for d info awak, btw mmng dengan persetujuan dua2 famili pompuan tu akan duk ngan pak cik die kat pahang til bersalin n adik saya akan duk ngan adik  yg 2nd tu.Tpi bukan la lepas tgn terus, bulan2 kos pompuan tu ttap ditanggung.

Thx awak
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 02:42 PM | Show all posts
Reply  cn7


Ye, baik buruk ckap org terima je la kan. Bende dah jadi, fikiran n pendapat org la ...
Merah.Hati Post at 9-2-2011 09:08


tuan rumah, kes ni dah setel ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 02:50 PM | Show all posts
Reply 321# Merah.Hati


so fikir la mana yg terbaik yer....

semoga dipermudahkan segala urusan. Amiin...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2011 03:12 PM | Show all posts
Reply 322# ParinAmat

Blom lagi awak..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 03:18 PM | Show all posts
Reply  Dzeko


Saya pon xsetuju sebenarnye dieorng ni dinikahkan but sume bende dah ready, test  ...
Merah.Hati Post at 9-2-2011 14:29



    point no 3 tu penting sangat.. kalo dia dah kompiden tu anak dia, baguslah..

jangan dicerai lak bini tu nanti.. suh adik ko tu belajar ilmu jadi suami, jadi bapak.. leh hadiahkan buku "Aku Terima Nikahnya".. ada gak forummer suggest buku ni.. kulit kaler pink kalo tak silap.. biar adik tu sedar tanggungjawab seorang ketua keluarga bkn kirim duit nafkah je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 03:40 PM | Show all posts
Reply 317# afja


afja,

good info you got there. The main point pun you dah highlight. colour merah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 03:52 PM | Show all posts
Reply 326# cn7


utk manfaat bersama...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 04:09 PM | Show all posts
Reply 325# ParinAmat


   
"Aku Terima Nikahnya".. ada gak forummer suggest buku ni.. kulit kaler pink kalo tak silap..


betul3x. I dah baca buku ni. By Ustat Hasrizal apa ntah. yang blog dia saifulislam.com tu. kulit dia untuk edisi pertama warna biru... dia ada 3 edisi... hari tu nampak kat Popular, dia compile 3 edition terus. Harga dalam RM55 macam tu.

pasni if ada kengkawan kawin, bagi hadiah buku tu jer la...heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 04:10 PM | Show all posts
Reply 327# afja


    macam mana you boleh jumpa that website? pakcik google ker?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 04:43 PM | Show all posts
Reply 329# cn7


kita di zaman teknologi
maklumat dihujung jari anda
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 06:02 PM | Show all posts
Reply  True-X


anak luar nikah nasab keturunan hanya dengan ibu dia saja. So kalau anak luar ni ...
nefertari Post at 8-2-2011 02:12



Terima Kasih ya for the info...

tp porak peranda keturunan sudah... kesiannn
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2011 06:28 PM | Show all posts
Salam sume,

Latest news saya dah berjaya pujuk mak saya untuk tangguhkan pernikahan nie atas sbb2 tertentu. So mak saya bersetuju untuk nikahkan dieorng after pompuan tu bersalin, n lepas buat test DNA bagai. So now, saya kene pegi umah famili pompuan tu pulak untuk discuss n jelaskan sebab2 untuk ditangguhkan pernikahan nie. Saya harap dieorng bersetuju  sbb saya pon dah ckap kat pompuan tu n die pon okie jer then die just suh saya discuss ngan mak n abg die.

Saya rase wat mase nie nie yg terbaik sbb rase cam terburu2 plak wat keputusan untuk satukan dieorng since kita pon tau pernikahan nie xhalal n if nikah skang pon stil lepas kahwin tu dinamakan zina jugak. Then if dieorng nak push2 ckap adik saya merosakkan segala kita pon akan bertegas juga la if keadaan memaksa kan. Hmm doakan our discussion akan berakhir dgn baik yer.

Thx sume
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 06:53 PM | Show all posts
Reply  faraway1


    Saje... kot laa ade org nak ckp eh mak ayah x patut mcm tue x pandai jaga  ...
fari Post at 8-2-2011 21:08



    dalam hal u, me marah adik ipar u yg melarikan diri..
me sian dengan adik u.. kalau me kat tempat u..
harus me tempek gambar jantan tak guna tu merata siap
offer duit sapa boleh kasi maklumat pasal jantan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2011 08:39 PM | Show all posts
Reply 333# faraway1


    tak r aku kesian kat die sbb x dpt kenal anak die... rugi wooo... anak halal... bg aku laa yg ssh nak dpt anak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-2-2011 08:44 PM | Show all posts
Reply 317# afja


Saya dah pujuk mak saya utk tangguhkan pernikahan nie tnggu smpi pompuan tu bersalin n wat DNA test bagai, now nak discuss ngan famili pompuan tu plak.
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 08:43 AM | Show all posts
Reply 332# Merah.Hati


    cemana cara ko pujuk mak ko utk tundakan kahwin tu? apa alasan yg ko pakai? nak tau gak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-2-2011 08:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by Merah.Hati at 11-2-2011 12:16

Reply 336# ParinAmat


Susah gak nak pujuk sebenarnye sbb fikiran mak saya kuat sgt takutkan adik saya disabitkan kes rogol. But saya ckap la nie bukan rogol sbb kes suke same suke, dieorng dah masing 18yo time kejadian, then xsure baby tu sape punya (adik saya rase tu baby die sbb adik saya pk die org last main ngan pompuan tu but bukan die), perkahwinan ni xsah if kawin pon stil dinamakan zina kan, then nak dinikahkan lagi skali pas bersalin ni utk confirmkan diorng btol2 sah then lain2 point utk wat mak saya pecaye. Takkan la diorng dah wat dosa then nk tmbah dosa lagi. Plus if pk maruah famili saya rase dinikahkan time mcm nie lagi malu kan. Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 12:29 PM | Show all posts
Reply 337# Merah.Hati


    nak plak dorang tangguh2kan yer.. elok la gitu.. ni nampak desperate sangat nak kasi anak kawin..
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 01:02 PM | Show all posts
Post Last Edit by freshoren at 10-2-2011 13:19
lagi 3 bulan kan... kalau kawin pun sah sah tkleh nk bin kan pun...
ko cakap lek lok la.. (mm ...
tehlaut Post at 31-1-2011 17:32



edited..sudah mendapat jawapan..tq SR
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2011 04:03 PM | Show all posts
bagus lah..
x sia2 suma forumer bg nasihat..

mmg agak terburu2..
bila kita bertenang sket..
baru nmpk jalannya..

slow2 ek TT...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
6.347859s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list