Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40581
View
363
Reply

Mengandungkan anak org (Dah selesai). Thx utk yg bgi nasihat n semangat.

   Close [Copy link]

Author: Merah.Hati       Show all posts   Read mode

Post time 7-2-2011 03:10 PM | Show all posts
sabar lah tt.

aku selalu kalau hal adik beradik lelaki aku, aku pikir at least bukan bunuh org, o ...
owenkatz Post at 7-2-2011 14:06



adik lelaki aku ade 2 org..asal dorang blk kg time cuti blaja, aku sll bg nasihat..
susah woo.. jg adik lelaki lg susah drp adik pmpuan (pgalaman aku)
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 03:15 PM | Show all posts
nasihat semua org..

kawin atau tak.. TAPI..

buat DNA test..
buat DNA test..
buat DNA test..
buat DNA test..

klu betul anak tu anak adik TT, fine
klu bukan, sila carik saper bapaknyer yg sebenar, so esok2 senang..

1. nak pulak klu baby girl, sb pompuan nnti nk kawin nk carik wali,
family pompuan tu tau saper bapak yg betol..

2. dan memelihara keturunan...
CONTOH :
sok2 budak ni da anak dara terbercinta ngan adik beradik sendiri sb x tau bapak kandung dia??? saper nk tanggung dosa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 03:16 PM | Show all posts
klu pompuan tu dok Pahang,
adakan kebarangkalian menderma vagina berulang kembali????

dah dok jauh kan... lagi ler bebas sb xder org kenal...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 04:03 PM | Show all posts
aku tetap rasakan budak pompuan tu kena hantar ke rumah pemulihan..

dan kalo kawin pon, jangan la niat nak diceraikan istrinya tu.. tu dah niat menganiaya orang dah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 04:33 PM | Show all posts
buat plan nih
ajak pompuan tu minum2 kat kedai mamak memana
bg ubat tido dlm minuman dia (pakat dgn mamak tukang bancuh air)
then songlap la pompuan tu......lps tu bawak pi dr buat test DNA

ko explain citernya bla bla bla gitu gini kat dr........
then tau la dr tu nak buat cemana...

lps tu..... biar dlm kete sampai dia bgn. tp parking kat midvalley..
sedar jek ajak terus pi shopping....(tuk tutup rehsia)

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2011 04:44 PM | Show all posts
Post Last Edit by Merah.Hati at 7-2-2011 16:49

Reply 238# cn7

Ade, keje bidan kg. Umur dah 28 tpi xkawin g, abg die pon askar xkawin g. Kire pompuan nie bongsu then pling cpt ade baby. Hmm bukan nak bukak aib diorng tpi aku bru dapat tau, abg budak pompuan yg lg sorng penah ade kes rogo. Hmm tpi adik aku nie plak kes rela same rela. So salah dua2.. Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 04:55 PM | Show all posts
aku pernah baca kat majalah wanita kalo tak silap la....ada satu kes mahkamah ni....si lelaki kene dakwa sbb main dgn sorg bdk pompuan bawah umor.....n then pompuan ni wat report polis ckp kene rogol dgn laki ni.... then time bicara hakim tanya kenapa rogol bdk tu... yg lelaki ni ckp dia main ske sama suka bkn dia  rogol.... then dia bg tau yg pompuan ni pon mmg dah rosak sbb dah maik dgn byk lelaki dan org kat kawasan tmn dia pon mmg tau perangaai pompuan tu...

lastly hakim jatuh hukum laki tu tetap bersalah sbb main dgn bdk bwh umor dan kene caj sbb merogol.... then alasan yg bdk pompuan tu da mmg rosak n dan main dgn tak bole diterima....sbb even bdk tu mmg da rosak, kt xbole nk rosakkan lg....

so moral of de story kalo kt tau pompuan tu mmg da rosak so jgn kt nk test ke atau amik kesempatan lagi...mana tau kalo pompuan tu wat report polis kene rogol ke kang tak pasal2 masuk jail...lg satu mana tau pompuan tu nak perangkapkan...so tak pasal2 kene kawin paksa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 05:08 PM | Show all posts
Reply 241# oormim185


   
adik lelaki aku ade 2 org..asal dorang blk kg time cuti blaja, aku sll bg nasihat..
susah woo.. jg adik lelaki lg susah drp adik pmpuan (pgalaman aku


i have 1 younger brother. I cakap dengan dia, ko jangan buat 3 benda ni :

1. rosak anak dara orang 2.amik dadah/arak 3. bunuh orang

i bagi 3 list ni jer sebab banyak benar senarainya kang, mana pulak nak ingat...

tapi i rasa, macam lagi payah nak jaga adik perempuan, sebab ... you paham la...nak menjaga kegadisan bebudak sekarang bukan senang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 05:10 PM | Show all posts
Reply 245# afja


    hahahaha.....lawak pulak aku baca suggestion ko ni...tapi main point dia i got it. DNA testing ye tak
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 05:12 PM | Show all posts
Reply 246# Merah.Hati


    Kadang2 if 1 orang tu tak betul in the family, boleh jadi bersangkut paut plak kan? is it because kurang kasih sayang ayah ker? Since you pernah cakap father this girl dah hilang sejak kecik?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2011 05:32 PM | Show all posts
Post Last Edit by Merah.Hati at 7-2-2011 17:36

Reply 250# cn7

Xtau la, mebi parents die jenis xkisah kot. I bru tau ayah die bru meninggal 2009 tu hari so kire bru la. But dri yg i tgok keadaan skng nie, mmng i rase mak die sndiri pon jenis xkisah ngan anak die. Kakak abg die sume keje jauh, so tnggal die ngan abg die yg ade kes ni la. Tu pon jarang balik umah kot.  For me if kite pregnant msti la dijaga kan, pompuan tu umur bru 18yo then dah 6mnth tpi mak die tnggal die sorng2 bgi makan nenas, tapai segala pastu pompuan tu msg2 adik i gtau perut sakit. Kan preggy xleh makan sume tu kan?? Correct me if im wrong.

Then kan bahaya tnggal budak tu sorng2 kat umah, kot die stress ker ape ker die buat sumthin di luar dugaan camne?? Pastu boleh plak suh budak pompuan tu g klinik test HIV sorng2. Hish if ape2 jadikKan ker nanti bertambah parah keadaan nie. Mak die mcm xkisah jer ngan ape yg jadi ngan k, kite plak duk risau2 even bende nie diluar dugaan kite but tetap melibatkan adik i kan. Hmm

Pada pandangan i lepas tgok sndiri keadaan nie, i rase famili die just nak melepaskan anak die. Janji ade laki n baby tu ade bapak jer. Then cam teringin sgt nak bermenantukan adik i nie. If ikut jalan yg btul patutnye, hantar jer budak2 nie g skolah pemulihan akhlak jer kan biar diorng nilai sndiri baik buruk perbuatan diorng skang ni n bertaubat. Sbb i rase if budak2 nie duk luar lgi bahaya kan, mcm2 leh jadi. Ni x berkeras xnak jugak ape yg risau sgt i pon xtau la. Hmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 05:37 PM | Show all posts
Reply 251# Merah.Hati


   
dah 6mnth tpi mak die tnggal die sorng2 bgi makan nenas, tapai segala pastu pompuan tu msg2 adik i gtau perut sakit. Kan preggy xleh makan sume tu kan?? Correct me if im wrong.


kalau tanya tok bidan, tapai & nenas tak boleh., If tanya orang in medical line, suma pun boleh...

cuma towards the end of pregnancy tu jangan banyak makanan yang banyak vitamin A (eg carrot, tmato, tembikai), takut baby senang dapat jaundice.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 05:49 PM | Show all posts
2. dan memelihara keturunan...
CONTOH :
sok2 budak ni da anak dara terbercinta ngan adik beradik sendiri sb x tau bapak kandung dia??? saper nk tanggung dosa?
...
doodee Post at 7-2-2011 15:15



aku penah dengar... tak tau lah ye atau tak...

kan ke kl dah anak luar nikah.... si anak tak sah keturunan... si anak tadi boleh kawen ngan lelaki yg membunting kan mak dia sampai beliyau terhasil... ni kalau anak luar nikah tuh pompuan lahh... kl lelaki tak sure lak aku leh kawen ke tak ngan pompuan yg mengandungkan beliyau...

sila betolkan kl salah....

thank you
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 05:52 PM | Show all posts
Reply  True-X


   

motip bertanya?
cn7 Post at 7-2-2011 13:43


takut nnt ade lagi sorg yg akan menyebabkan lelaki yg pendek akal seperti adik TT menjadi mangsa....

tp kl zde atau perangai tidak seperti sedarenyer yg satu ni.. alhamdulillah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 05:55 PM | Show all posts
Sekolah Harapan kat Melaka kena bukak cawangan di setiap pelusuk negara ...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 08:55 PM | Show all posts
polis felda 2 polis bantuan je x silap aku
nk tangkap orang pon cm x boley je rase aku...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 09:57 PM | Show all posts
Reply  oormim185


   

i have 1 younger brother. I cakap dengan dia, ko jangan buat 3 benda  ...
cn7 Post at 7-2-2011 17:08



bgantung camne kita mendidik kan?
aku de 7 org adik pmpuan..stakat nie sume ok..arap2 smpai ke mati ingat ttg agama..Amin..
nasihat utk diri aku jugak n sape yg bc..huhu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 10:40 PM | Show all posts
rasa simpati diatas masalah TT nie....
macam mana lah nak menghadapi hari2 yang mendatang kan klau ditakdirkan adik TT tu kawin ngan pompuan tu...harap2 bersabar lah..sy terpikir jugak perlu ke nikah jika sesuatu perkara sebegini berlaku......cuba mintak pandangan ustaz2 ke..tak pown pegi bahagian undang2 keluarga JAIS ke JAWI ke....kot2 dorang boleh tolong ke...tak pown g biro bantuan guaman...mintak nasihat...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 10:46 PM | Show all posts
Reply 257# oormim185


    Ntah lah, kadang2 mak ayah dah bagi didikan terbaik, tapi ada jugak anak yang tak menjadi. I pernah dengar jugak, kadang2 anak yang Allah berikan, memang la anugerah, tapi ada jugak yang datang dalam bentuk ujian. macam anak2 nabi dulu, then ada gak kadang2 anak2 orang alim ulamak, yang kita tau ayah diorang orang agama, tapi anak sendiri...ya ampun. Just the opposite.

kadang2 kita tak boleh estimate peer pressure ni...

time i dulu, bukan tak pernah terpikir nak ada 'night life' macam kengkawan yang lain, tapi the 1 thing that always made me stop from even doing it was apabila terbayangkan muka kecewa mak sendiri bila dapat tau benda tak elok pasal kita. For me, i lebih rela diorang lecture, or marah2 or tengking2 i dari bagi silent treatment, senyap, tak bercakap dengan kita. Paling tak boleh blah bila bayangkan muka kecewa diorang. memang tak sampai hati.
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 10:58 PM | Show all posts
aku penah dengar... tak tau lah ye atau tak...

kan ke kl dah anak luar nikah.... si anak ta ...
True-X Post at 7-2-2011 17:49



    sokong!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086797s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list