CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 29049|Reply: 145

Barang-barang Mistik adik-sharing aje,not for sale!

[Copy link]
Post time 6-1-2011 08:48 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by missayeen at 13-5-2012 11:08

sAJE NAK share-share kat sini..


Dah lame benor aku xopen thread..


adik aku collector dan perawat Islam..

ada antaranya barang2 yang dia dapat kalau pergi ke alam lagi satu..dan ada antaranya yang di letakkan dalam beg dia oleh makhluk-makhluk ni ..

aku selalu la menyelongkar beg-beg dia cari bebarang2 yang pelik2..perasaan ingin tahu biasala..

atas keizinan dia,aku bolehla tunjuk gambor antara barang2 yang berada dalam koleksi dia..

jangan la tanya yang bukan-bukan ke..nak beli ke..ape ke..kalau korang ada cerita menarik pasal barang2 ni boleh selitkan ye..

sekadar kongsiann..


EXHIBIT 1:

DIAMOND 3 BERADIK







EXHIBIT 2:

IBU DUIT RM 1 ASMA 999





bersambungg...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-1-2011 09:00 PM | Show all posts
laa, nak lagiiii. nak gambaaa. hehehehe
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2011 09:01 PM | Show all posts
hamboiiiii..

nampak gemor xnyaborrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:24 PM | Show all posts
nape kena bersambung2 ni
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2011 09:38 PM | Show all posts
amboih nak masukkan semua skali ke..

macam xbese plakkk..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:40 PM | Show all posts
yg duit singgit tu, blh jelaskan mcm mana blh jadi ibu duit?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2011 09:51 PM | Show all posts
EXHIBIT 3:

DELIMA DARI BUAH DELIMA-MUDA LAGI..( yang ni aku punye..simpan dalam purse..nak wat cincin tapi xjumpe bekas cincin lagi)






EXHIBIT 4:

MINYAK PELARIS KUNYIT HITAM ..





EXHIBIT 5:

Minyak Seribu Bunga+ Embun Pertama





EXHIBIT 6:

BATU JARUM MAS DARI POKOK JARUM MAS






tu je la yang sempat aku snap..esok2 aku snap lagik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:58 PM | Show all posts
nice item..
tq for sharing....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 6-1-2011 09:59 PM | Show all posts
Reply 6# MinyakAngin



orang kata ( orang ye--bukan aku ), boleh guna untuk tarik duit..atau pertapakan dengan bacaan2 tertentu nanti duit tu beranak pinak..

tapi adik aku suh aku just letak dalam purse aje..nanti duit dalam purse bertambah..Wallahualam..

xboleh la guna ..letak belakang2 sikit..kang naya je teramek bayar tol SPRINT highway..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 09:59 PM | Show all posts
EXHIBIT 3:

DELIMA DARI BUAH DELIMA-MUDA LAGI..( yang ni aku punye..simpan dalam purse..nak wat ci ...
missayeen Post at 6-1-2011 21:51



    TT bglah penerangan kegunaan benda2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 10:04 PM | Show all posts
Reply 9# missayeen


    oo ye?? tp tak kawin mana blh beranak? eh eh?

thanks tolong explain
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2011 10:09 PM | Show all posts
Reply 10# mrJOKERfromHELL


Kegunaan ek?

alamak, nanti dikatekan ajaran khufarat plak..

tapi ni sekadar yang diberitahu ajela ye..

berkesan ke tak..Wallahualam..Ape2 khazanah alam ada kebaikkan dia..tapi kena minta tetap tak boleh minta kat lain..kena minta kat Yang Maha Esa..

-Kunyit Itam tu guna utk pelaris..org sales bisnes2 bleyla pakai..
-seribu bunga tu sesuai dgn nama dia..untuk seribu macam ..sesuai dengan niat..tapi aku pakai untuk seri muka je..besela pompuan..
-batu delima- buat batu cincin
-batu jarum mas- buat ubat angin ke ghout ke aku pun lupe daa..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-1-2011 10:11 PM | Show all posts
Reply 11# MinyakAngin


ya betollll..agaknye kene bagi kawen dulu duit tersebottt..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 10:42 PM | Show all posts
Reply 12# missayeen
berhati2 dgn brg2 ini tt...;)
jgn smpi bergantung pulak dgn dia...
nnti dh jatuh hukum mensyirikkan allah...
setiap brg mmg ada kegunaanya(khasiat) trsendiri...
mcm ubat dr doktor lah...
bkn ubat tu yg mnyembuhkan,cuma ubat tu sbg perantara saja..
yg mnyembuhkan penyakit hanyalah dr allah...
smlah jg konsep bnda2 ini...
wallahu'alam...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 12:59 AM | Show all posts
ibu duit leh buat... ngan syarat ibu duit tu tokleh gune... selagi ko tak gune... ko tetap akan ade duit.... heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 01:25 AM | Show all posts
Salam...

Minta maaf ye TT, tapi evil nampak benda2 ni semua lebih mendatangkan khurafat kepada mereka yang lemah imannya..
Dan satu lagi, x syak lagi adik TT memang seorang perawat yang beragama Islam, tapi adakah cara perawatannya mengikut kaedah dibenarkan syarak??

Kalau dah sampai ada ibu duit la hape, itu lebih menggalakkan org Islam jadi malas berusaha dan bergantung kepada selain dari Allah semata-mata..paham2 jela ye...

Tepuk dada tanya iman...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-1-2011 09:30 AM | Show all posts
Reply 12# missayeen


    alahh TT dgn niat berkongsi citer jer...bukan TT ajar&ajak suh cari atau ikut..btl x saya percaya semua yg baca thread ni mesti ingin tau kegunaan barang tu dan dari mna asalnyer...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 10:30 AM | Show all posts
Thanks for sharing... bagi saya kalau setakat dia menyimpan tuh tak jadi hal... kalau org salah guna tuh terimalah padahnya drpd Allah.... pokok pangkal hati & nawaitu kerana Allah semata2 itu hanya Allah saja yg tau niat sebenar kita....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 10:36 AM | Show all posts
Assalamulaikum TT
nak tanya
macamaner TT boleh kata Duit RM 1 tue
ibu Duit
Boleh bagi jestifikasi x yang lengkap n detail
just to know
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 10:38 AM | Show all posts
cik TT, nk advise sikit....bole x tnye adik awak dulu secara detail n terangkan kt sini ape kegunaan nye, pastu cerita la adik TT wat cane bole dpt..mgkn ade history nye barang2 tersebut...mcm kisah pesakit yg dirawat tu...

baru la sonok nk bace....

sekian hrp maklum...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 08:52 AM GMT+8 , Processed in 2.040314 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list