JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58975
View
171
Reply

Berapa kerap korang berhubung (call/sms) isteri/tunang/awek/TTM korang?

[Copy link]

Author: e.d5900       Show all posts   Read mode

Post time 9-7-2012 01:33 PM | Show all posts
call tu selang 2 3 hari la...lau msg tu tiap mase.... hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 09:00 AM | Show all posts
call la benda pling jarang aku buat. sbb aku tak suka sangat call n dia pun sama. sms setiap masa. dlu slalu gak kata bosan n takut jemu. so kurgkn sms. tp esok still sms setiap masa. hehehe. aku jenis tak bosan sms setiap masa walaupun mengulangi topik sama. hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2012 10:35 PM | Show all posts
2taun yg pertama bf slalu msg pastu kalo aku balik keje kol 2,3 pg pon dia sanggup bangun walaopn da tdo.. masuk taun ke3 da makin kurang. msg2 jugak call pon da jarang tp still call.. masuk taun ke 4, makin jarang call msg pon hampehh.. tensen aku, masuk taun ke4- da tunang, lagi bertambah jarang msg, jarang call sampai 2,3 ari xmsg.. aku sedih tau x! nnt kalo jadi laki camno plak! ape igt kalo da tunang tu da kompom aku jadi hak dia ke ape xyah msg xyah call, benci!
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2012 12:20 PM | Show all posts
24/7
*kecuali taim iolls tidoq je..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2012 02:02 PM | Show all posts
malas... sbb dia pun tak rajin nak balas msg or call kecuali berkaitan duit n hambur2kan wang...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2013 01:57 AM | Show all posts
matlampir posted on 19-4-2011 10:05 PM
slalunya bini aku je yang call...tanya balik kul brape hari nie..makan kat rumah ke tak?
almaklum l ...

same la. i pun rimas kalau i kene sms/call lelaki tiap ari. zaman muda2 dulu yela kot sronok. skarang ni lain. kalau dpt lelaki yg tiap ari sms/call i pun mesti pening, i need my space ok . yg skarang ni, kitorang prefer mase jumpe la nak ckp byk ke ape, takdenye nak message message berpuluh kali dalam sehari cakap bende kosong mcm stengah org, busy okk....dlm sehari pun ade brape jam je. tambah2 die tu bile too consumed dgn keje die balik, bukannye die ingat dunia dah. tah kalau world war 3 jadi die org terakhir yg tau

skang ni ape ape pun whatsapp je or call.takdela gayut berejam. tapi yg tak bestnye/best whatsapp ni boleh tgk last seen kul brape. kdg2 i tader mood nak reply, nak reply next day die boleh tau i ignore die sbb i kene masuk untuk reply org lain. and bile i pulak tgk die dah masuk tpi tak reply i lagi sampai lamenyeeee... i rase nyampah trus tukar name dia kat phonebook daripada "sayang" ....trus ke....... "stupid" or "annoying"....dah bape kali tuka dah ni



. Last edited by limesherbet on 23-7-2013 02:27 AM

Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 08:47 AM | Show all posts
Kalau takde awek mcm mana?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 10:29 AM | Show all posts
biasanya cinta zaman blaja sukalaa sms n call bebila nak. tapi bile da keje, xde maknanya nak ngadap phone setiap jam.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2013 12:04 PM | Show all posts
ikut dan jer, tp lebih kerap sms...cuma jari telunjuk dah start sakit2 bila pakai tepon touch2 ni lagi parah kalau kena taip panjg2
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2013 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari2 whatsup....tak kira camner dia busy....mesti dia msg aku....aku pun sama..tak kira camner busy...tetap akan luangkan seminit dua tuk msg dia....that d way we show each other how important we r to each other.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2013 08:57 AM | Show all posts
midori888 posted on 17-10-2013 04:21 AM
Hari2 whatsup....tak kira camner dia busy....mesti dia msg aku....aku pun sama..tak kira camner busy ...

my husband keja kat Haiti sekarang ni,
tak da henpon lagi sanggup pinjam henpon boss nya tuk sms dan tepon selalu
harap boss nya redha bila bill melambung bulan ni, plus boss nya redha ya amat
pass kan henpon dia kat my husband bila me sms...



Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2013 03:36 AM | Show all posts
aku start bercinta dgn wife aku sejak dari umur kami 16tahun..now kami dah umur 34 tahun...aku tetap akan call tepon wife aku at least sehari sekali. Kalau tak call pun ada la sebab2 yg menghalang. Aku takleh bayangkan kalau bila berjauhan dari wife tak dapat call berhari-hari disebabkan communication breakdown satu dunia.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2013 03:39 AM | Show all posts
ONJES posted on 11-2-2011 10:53 AM
Post Last Edit by ONJES at 19-5-2011 14:46

ai dgn asben dr mula kenal, kerap sms,ari2 kol...pai d ...

eh bagusnya hubby onjes ek? beng masa memula bercinta sampai la memula berkawen mmg kerap la. then bila start kawen tu jadi slow la sket kekerapan tepon..but still menten at least sehari sekali...sibuk atau tak mesti mau tepon jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2013 10:09 PM | Show all posts
dlu masa ngan ex aku..memang tiap2 masa mesej..dlm kuliah pun dok mesej..padahal duduk depan belakang jer.. bangun tidur/sahur..tp sebab tu zaman ym..memang ym tu on 24 hours..cuma bila dia dah start tgok anime, dah tak layan dah mesej2 aku

skarang tgah berkwan ngan seseorang (pilihan keluarga)..dia selalu msej jugak..tp sbab telco lain2.. aku bukan berkira..tp syg gak kedit kalau leh wassap ker ok gak..tp dia mcam xder jer..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2013 11:54 AM | Show all posts
I xpernah pun sms awek I..sbb I xkenal sapa awek I..
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2013 03:43 PM | Show all posts
hanasensei posted on 22-10-2013 10:09 PM
dlu masa ngan ex aku..memang tiap2 masa mesej..dlm kuliah pun dok mesej..padahal duduk depan belakan ...

zaman study dulu2 bolehla wat camtu bila dah kerja tambah2 pulak kalau lelaki tu pentingkan career & keje yg jenis bagi stress, which is good manede mase nak bermessage2. i pun takde mase nak bermessage meleret leret. lepas keje i ade activity lain, have my own life ok..kalau nak berkasih sayang mase jumpa la. pas jumpa mind back to work dan lain2. tambah pulak i ni jenis senang jemu, kang slalu message i naik jemu, biarla skali skala kalau asyik message je bile mase yg nak rindu ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2013 02:53 AM | Show all posts
kambeng_masam posted on 18-10-2013 01:36 PM
aku start bercinta dgn wife aku sejak dari umur kami 16tahun..now kami dah umur 34 tahun...aku tetap ...

me faham, masa my husband sampai haiti,
masa tu tepon tak da, sehari suntuk me mati kutu rasanya
tak bernyawa... sekarang thanks to skype, minum susu pun sesama
cuma beza sorang kat quebec, sorang kat haiti....

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2013 03:58 AM | Show all posts
faraway1 posted on 25-10-2013 09:53 PM
me faham, masa my husband sampai haiti,
masa tu tepon tak da, sehari suntuk me mati kutu rasanya
...

"U baring ngiring pandang belah kiri tau...I pun sama coz nak hug u ketat2 dari bakang dalam mimpi karang". ayat masa berjauhan dari rumah n family.


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2013 04:15 PM | Show all posts
kalo tiada col atau sms langsung tu mcmane pula
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2013 06:34 AM | Show all posts
dengan bakal tunang tak jadi dulu, best.
subuh ja sms. otw p keja call. tengah keja kdg2 sms skit. lunch time call. otw balik call.
lepas isyak msg sat sambil2 dia melepak dengan member. nak tdo, call.
al-maklom la sorang utara, sorang keja di sabah nunnn. kampung dia jah di utara.
tapi tak jadi jodoh, halangan keluarga..

dengan bakal tunang skrg ni tak best.
walaupun sama2 org utara gak, tapi dia keja selatan nunn...
mamat ni adik agkt den sbnrnya.. 7 tahun dah kenal tapi tak la rapat mana.. baru skrg dia confess, ya la baru keja..
slalu tengahari dia akan htr 1 sms ja gtau dia kat tempat keja and harini projek dia bleh habis awal ka lewat.. pastu diammm.
kalau projek tu petang dah leh siap, balik keja dalam dekat maghrib baru msg ckp dah smpai rumah..
pastu mlm dekat pukul 12 baru call cakap2 sikit, dah nak tdo.. ckp 5 minit jah..
kalau projek urgent, dia stay ofis sampai 12 malam - 3 or 4 pagi.. pukul 10 htr la 1 msg gtau keja blom siap..
4 pagi tu bru sms satu lagi ckp bru smpai rumah and tolong kejutkan subuh.. tu jah..

dah ler jauh.. jumpa mau 3 ka 4 bulan skali pon susah. dia plak spesis mmg tak suka sms/call..
tak tahu ler guane aku nak bertahan.. huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087506s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list