JAWATAN KOSONG DIPERLUKAN SEGERA! Jana pendapatan dari rumah sebagai penulis freelance kami. Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58976
View
171
Reply

Berapa kerap korang berhubung (call/sms) isteri/tunang/awek/TTM korang?

[Copy link]

Author: e.d5900       Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2011 05:22 PM | Show all posts
mase mula2 becinte, selalu jugak la..
gi kelas msg, balik kelas msg, nak kuar msg,. calling je jarang2.

sekarang masing2 dah keje, bangun pagi msg 1 or 2 kali, balik keje dah sampai umah baru msg, tapi stop kejap sbb biasa bf selalu gi main bola petang2..pastu sambung balik kul 8 or 830, pastu dating kejap dalam kul9 or 10 (dating pon selang sehari je), kul11 or 12 balik umah, sambung msg tak sampai 10kali. then tido.

bangun esoknya ulang perkara yang sama.
keadaan berubah bila weekend or hari tak keje.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 02:29 PM | Show all posts
hadoii klu nk kira rasa malas nk reply sms dh lama dinda buang jer hp ni...

bf dinda rajin yg terlampau sms.. bru bangun, nak mandi, nak bfast, nak pi kejer, dh sampai tmpat kejer, nak start duty, time merokok, time makan, time nak balik, time nak start enjin keter, time memandu, time dh smpai umah, time nk tidor lagi jgnla cerita, kdg2 dinda smpai tertido.. sedar2 sms tak sempat reply dh ter zzzzz...

oleh kerana dh kerap sgt sms dinda jadi penat, sampai kdg2 2-3 sms dia masuk pun dinda buat tak tahu, sebab soklan yg sama, ayg dh makan? dh minum? buat apa? harini pakai baju apa? bla..bla.. bla dan seangkatan denganya... kdg2 bila dia tengok dinda xreply nanti dia call tnya bz ker naper xreply.. alasan mudah jwp jer kedit xder... tapiiiiiii....... yang takleh elak dia selalu top up kan dinda... jadi xder alasan xjwp sms dia....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 02:47 PM | Show all posts
Dulu masa bercinta, selagi x habis kredit asek sms je.. Agak2 dah penat sms, call kejap. Habis call tu dalam 10 minit tu mesti sambung sms lagi. X boleh nak berpisah langsung kate ko. Pastu bila dah kawen pun kadang2 terbawa-bawa. Dalam rumah pun selalu handphone dekat dalam poket, sbb selalu customer call. Lepas tu kalau aku kat bilik, isteri tengok tv ke, kat dapur ke kadang2 aku sms dia. Saja nak buat rasa macam masa bercinta tu sentiasa segar. Ehehe.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 10:35 AM | Show all posts
isteri, kat rumah kan jumpe..
bende penting2 je la yg aku call..
bende simple2, leh cakap kat rumah jerk..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2011 03:04 PM | Show all posts
aku pulak, celcom je yang asik dk anta sms kat aku
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2011 09:44 AM | Show all posts
2 tahun pertama bercinta sms hari2... setiap masa sms... end up aku dah boring... smpai takde topik. asal sms jek mesti gaduh, asal kol jek mesti gaduh... skg (tahun ke-3 bercinta) da guna pendekatan baru... gtalk... teringat masa baru2 nak kapel. sweet la plak.. sbb sehari tak dgr khabar... memalam gtalk... berbunga jek hati ni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2011 04:52 PM | Show all posts
aku laks:

start aku kawin sampai sekarang mase sama dlm time 10a.m camtu bebalas sms tanyer banyak keja ka idak b4  lunch hubby call dia bagi tau otw nak makan sesama pastu time pulang keja pun call tanya kat mana oden berada tapi 6 bulan ni uda berubah bab hubby
oden uda d transfer ke HQ agak jauh sket drp tmpt oden keja jadi oden begayut time lunch ajerrr tp kekadang hubby larik gak time lunch makan sesama... aewwwww..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 04:41 PM | Show all posts
sehari sekali... mesti nak jugak dengar suara isteri dalam phone...
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 04:44 PM | Show all posts
Reply 24# BUTANGjingga

bawak2 lah bersabor yek, nanti2 ada ah seseorang akan menemani...

"belajarlah mengasihi orang lain, semoga diri akan dikasihi"
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2011 08:36 PM | Show all posts
aku lak xde sape2..senyap sunyi je henpon aku..sadis betol kesah aku
BUTANGjingga Post at 14-2-2011 23:35



    spam celcom maxis tesco agent kad kredit housing developer mlm skim xyz etc takkanlah x hantr sms promosi itu ini suh langgan itu ini
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2011 07:54 PM | Show all posts
suami aku call @ sms bl perlu je...dia kate x yah nak bazir2...lg pn kt uma leh jumpe n sembang puas2...n dia x nak org kate dia control sy cam husband org lain tu... 24 jam tanye wife kat mane...rimas la plak...syukur dpt suami very2 memahami...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2011 12:53 AM | Show all posts
aku lak xde sape2..senyap sunyi je henpon aku..sadis betol kesah aku
BUTANGjingga Post at 14-2-2011 23:35



give me 5. samela. hahhhaha~~
takpo la. dah nikah baru nak berhabis nk mesra2 calling textng smpi lebam  gitew kan. ekekekeke (menyejukkan ati sendiri)
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2011 08:27 PM | Show all posts
ikut mse la..kalo free,anytime leh call/msg..kalo tgh bz tu sry la..tp kalo leh mmg nk 24/7
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2011 06:51 PM | Show all posts
Ikut keadaan semasa. Kalau ada isu isu tertentu lebih 10x call pun ada... pada hari biasa biasa dlm 3-4 kali call sehari...
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2011 03:32 AM | Show all posts
suami aku call @ sms bl perlu je...dia kate x yah nak bazir2...lg pn kt uma leh jumpe n sembang puas ...
suehanna821 Post at 14-7-2011 06:54

mine, kalau dia keja malam, siap tepon dodoikan me tidur lagi sms pun rancak,
6 tahun camtu, tapi tak membazir, sms dan call antara kami berdua adalah free
sbb under couple package... kat rumah pun berbual gak..
bak kata kawan kami, profit benda benda ni sementara mampu buat..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2011 09:18 AM | Show all posts
Reply 55# faraway1


    bagus la macam tu...kena kekalkan kebahagiaan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2011 02:14 AM | Show all posts
hehehe soklan wajib pd bf ble kol or text. " weyh, dah berak belom arini?"
dlu dia pelik gak sbb nape sket tanya soklan sengal batu tuh, ble explain da reason behind it, skang dia jawab jek, hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 05:17 PM | Show all posts
wah...rajin tol bersms dan bercalling..ku takdelah...hal penting saje baru call atau sms..tp org kalo ada bunga2 cinta baru mekar tu mmg tu la kejenya ye dak..ntah ape lah yg rancak nak dibualkan tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 06:03 PM | Show all posts
3-4 kali sms dlm sehari tu...tgk keadaan..tak bz sgt ada la balasan kebizian sgt  berbalas la 1-2 jer....yg penting msg nak dispaikan tu spai pada yg empunya diri....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2011 09:06 PM | Show all posts
Reply 59# puteri_malam

best kan kalau in one day dpt3-4 times sms dgn kata2 "i love u darling"... itulah yg i dgn gf i buat tiap2 hari
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087911s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list