Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60830
View
171
Reply

Berapa kerap korang berhubung (call/sms) isteri/tunang/awek/TTM korang?

[Copy link]

Author: e.d5900       Show all posts   Read mode

Post time 14-2-2011 11:58 AM | Show all posts
pakwe fazss yg 1st, sehari sekali tel... sms x sampai 10 sehari, mgkn soal keje. jumpe tiap2 hari.

pakwe yg 2nd merangkap x-tunang.. sms aje (50-100/sehari)... tel sebulan sekali kot. pastu jumpa setahun 2 kali aje, itu pun tak sampai 24 jam/sekali jumpa...

well..sekarang hbskan kdt dgn kengkawan yang penyayang.. love them all..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 12:13 PM | Show all posts
Reply 20# fazss


    dgar mcm best...tp akhak ni berpeloh dik oii......nak2 dpt laki yg mulut nak cakap jek x renti2.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 12:16 PM | Show all posts
Reply 22# ONJES


    hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 11:35 PM | Show all posts
aku lak xde sape2..senyap sunyi je henpon aku..sadis betol kesah aku
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 12:16 AM | Show all posts
vote

24/7
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2011 10:57 AM | Show all posts
ikut dan ja......
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2011 10:49 PM | Show all posts
Bf ku yg tercinta..call sehari sekali. SMS pun ada gak. Tulis tak pjg ..sikit jer.. "I love u". Mcm mana dia bz pun mesti dia sms... Semoga ia nya berkekalan wpun kami dah kahwin nanti...Aminnnn..
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2011 09:53 AM | Show all posts
setiap mse kteorg bersms..
kalu tepon xbrape sgt..
ade2 mse je kalu mls nk taip msj..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2011 01:37 PM | Show all posts
Ikut dan... tp dlm sehari tu mmg kami akan saling call beberapa kali! Mcm arini je dr pg td da 3 kali Rose call HB.Bkn tanya apa... setakat tanya bz ke... da makan... da mnum... Hehehe... HB pn sma! Biasanya klu dkt2 nk lunch tu dia akan call tanya g mna tgahari ni... Rindu kekdahnya klu lama tk dgr suara! Hehehe... So far so good!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2011 03:43 PM | Show all posts
kalo penting byk kali. kalo x 1 kali @ x langsung.. hampess
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 11:07 AM | Show all posts
hubby i..always..kdg2 i malas nk reply..hehehe..dr bcinta smpai dh beranak 2 ni...dia mmg rajin sms...called mmg jarang sbb x tau nk ckp aper..dia akan call klu i x reply sms dia..
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2011 01:23 PM | Show all posts
dulu masa bercinta .. sms & telefon banyak kali... duit top up habis ke situ no hal

bila dah kahwen... dah kurang sms & calling ... tapi bila dok berdua , lebih banyak berkomunikasi face to face sambil berdua2an .. best ! kahwinlah cepat2
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 10:05 PM | Show all posts
slalunya bini aku je yang call...tanya balik kul brape hari nie..makan kat rumah ke tak?
almaklum la busy je memanjang..
aku kalau call pun bila ada hal penting je nak bagitau..
memang dari dulu aku ni tak suka call2 atau msg nie...biarlah bini tak kata romantik pun..janji bertanggungjawab pada keluarga sudah..ader aku kesAh..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2011 05:33 PM | Show all posts
bagus la jugak klau lelaki ni msg2 si bini...

klau laki ni dok msg2 pempuan lain naye je...
msg2 orang lain tanya dah makan ke belum..pegi je la tanya bini kamu tuh..dah makan ke...gud moning...
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2011 01:56 PM | Show all posts
aku lak, tiap kali aku call/sms je, dia kata aku buang tebiat sebab bukannya nak cakap apa pun. just borak2 biasa. sudahnya kita orang tetap bahagia walaupun sudah 5 tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2011 02:36 PM | Show all posts
as for me, kitorang lebih prefer msg. malam2 tu around 9pm ke atas sampai tidur kitorang
akan ber'msg2'. kalau busy or ade exam ke 10minit before tidor baru msg. siang2 ikot
mood, kalau free msg lah kejap-kejap2.

call {:1_139:}? nan hado. kalau call pon mase tgh dating, tibe2 terpisah n die akan call
tanye 'kat mane?'

so far maintain 5 tahun

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2011 01:40 AM | Show all posts
aku lgk best!!` kalu perlu..or paling koman seminggu sekali!!~

die pon paham sngt!!` so aku amat aman sejahtera sekali!!~
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 01:44 PM | Show all posts
setiap hari sms & call. kekadang mms.

bangun subuh kol, pkul 6 kejut subuh. kalau sempat, borak seminit 2.
sebelum tido, kol. dalam pkul 11+, tu pun sms dulu tanya bizi ke tak. kot dia free, kol dia. pastu borak pot pet pot pet sampai line cut off sendiri. tu pun after 1jam30min line akan putus. kekadang kalau byk sgt bende nak borak, after line mati, kol balik. haha

cam busan je. tapi best. sbb kongsi citer. dah hampir 6thn camni.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2011 02:26 PM | Show all posts
Aku pun ikut dan jer... coz takder benda nak bincang pun... kalau ader benda nak cakap pun tggu jer la balik umah... bukan setakat cakap jer... bergaduh pun puas...
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2011 07:55 AM | Show all posts
Selalunya yang memainkan peranan call-mengcall nie is my bf sebab die guna line, dah keje la katakan. I nie student lagi, so guna prepaid then kalo terasa nak call/sms bf I baru buat.

Rutin harian masa weekdays, my bf akan call masa die otw pi opis, then masa balik dari opis and before die nak tido. Tapi kekadang tue ade free time die akan call I, time lunch ke, time lepas dinner ke, borak2 kosong. Bf I nie suke bercerita.

Kalo time weekends pun, lebih kurang macam tue jugak, pagi tghari and before tido. At lease lebih 3 kali bf I call. Die tak suka sms sebab malas nak type katanya. Alhamdulillah, telah diamalkan selama 4 tahun kami berkawan. Harap2 kami berkekalan la ye sampai akad nikah and selamanya. Amin!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092773s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list