Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
60181
View
171
Reply

Berapa kerap korang berhubung (call/sms) isteri/tunang/awek/TTM korang?

[Copy link]

Author: e.d5900       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-1-2011 04:50 PM | Show all posts |Read mode
zaman dulu2 org bercinta pakai surat...
dua tiga minggu sekali baru nak dpt khabar berita..
bila jauh makin rindu dirasa..
tp pendam dalam hati saja..

zaman sekarang pulak dah canggih..
angkat aje telefon bukan takat suara.. terus boleh nampak muka..
boleh la buat pengubat rindu dan lara..

so, saja nak tanya, berapa kerap korg contact dgn partner korang?
Tak kisah lah cara apa pun - call, sms, chat, surat, mesej guna burung merpati ape2 je lah
Multiple Polls: ( Max 5 choices ), Total 248 Users voted
Your User group have no permission to vote

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:46 PM | Show all posts
me n awek me contact almost every hour, kalu x, rindunyeeeeeeeee. contact sms je la tanye da makan ke belum, ngh wat pe, keje ok x n etc, call just dua or tiga kali sehari je. kitorang da camni sejak 3 tahun yg lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:48 PM | Show all posts
sehari 3 or 4 kali..tanya dah pegi keje belum..dah lunch belum..dah balik keje belum..nak tido kol baper sms sebab mmg jarang call
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:48 PM | Show all posts
mek jawab kat atas tuh wakil bf mek hokehh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2011 07:03 PM | Show all posts
saya pulak dgn ex dulu kerap sgt sms.. 24 jam sms kalau tak busy..
kalau busy, habis kerja terus sms..
dalam kereta, dalam meeting, tgh beratur kat atm.. di mana2 sahaja lah..
pastu agaknya dah selalu sgt, masing2 jd jemu..
sikit2 ada aja jadi gaduh.. lepas tu kami pun break..
bkn sbb org ketiga pun, tp sbb tak tahan gaduh..

pastu dgn my current pulak, jarang2 sgt sms, sbb sms pun tak tau nak cakap apa..
tanya "dah makan?'
dia jawab "dah"
"makan apa?"
"nasi lauk bla bla bla"
"buat apa?"
"tgk tv"
pastu stop.. msg2 tak tau nak cakap apa pulak..
sbb tu sng call aje, tp seminggu sekali atau 2 kali camtu la..
tp tak kenapa tah, ada jodoh agaknya, wpun mcm tu, kitorg dah pun betunang...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:46 PM | Show all posts
kalu ikt tng aku la kan, dia sms aku bila dia nk g keje, in d mid of lunch hour, bila dia nk g site, bl dia igt kat aku, mlm balik keje, pas dia dinner sms tntg pe jd ari ni, pastu nk tdow cl...rutin gitu la
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 08:44 PM | Show all posts
besa kalo sms memang x dibalas nyer, kalo balas pun jarang2. senang call je, tapi x kerap, dalam seminggu tu maybe dalam 2,3 kali je itupun sebab keje je....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 08:47 PM | Show all posts

dalam sehari tu beberapa kali



Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 09:44 AM | Show all posts
ikut dan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2011 12:41 PM | Show all posts
biasanya dalam sehari tu bbrp kali
dan pada kebiasaannya dia akan call awal pagi sebab nak tahu dah sampai ofis ke belum
then adalah bbrp kali lagi
Reply

Use magic Report

Post time 4-2-2011 11:57 AM | Show all posts
sampai berapa lama la nak sms atau call ni?  apa tak kawen jer?  ada yg sampai 3 tahun tuuuu............
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-2-2011 08:23 AM | Show all posts
#ibnur.. tu lah kan.. baik kawin aje..
tp kadang2 dah kawin pun still kene sms n call jg..
ye lah, zaman skrg ni kebanyakan isteri pun bekerja, sometimes duduk asing2, atau, kerja shift, atau kerja pagi balik malam.. so call n sms pun perlu jg wpun dah kawin..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 10:58 AM | Show all posts
me n awek me contact almost every hour, kalu x, rindunyeeeeeeeee. contact sms je la tanye da makan k ...
TNC Post at 6-1-2011 17:46



    Agak2 ko kawen nnt still texting 24/7 ke?sangat skeptikal.... cpt2la kawen..br tau erti sebenar kalau hari2 texting n calling...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 11:39 AM | Show all posts
Reply 3# siputsedut

jarang call?? tu tandanya dia somebody else..(sambil nyanyi nobody2 but u)
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 11:58 AM | Show all posts
dia ym setiap pagi.. tghari... n mlm panjang berjela la siket sbb free.. waktu keje, mmg kureng.. tel tu jarang2 skali, sbb kerap juga la jumpa..

so far, it works very2 well..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 01:25 PM | Show all posts
Reply  siputsedut

jarang call?? tu tandanya dia somebody else..(sambil nyanyi nobody2 but u):lol ...
kegimaru Post at 7-2-2011 11:39



    ke iols yang ada somebody else? i want nobadi nobadi bat chooooo
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 01:27 PM | Show all posts
X koser nak layan texting n calling 24/7. Suffocating gitew..
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2011 09:09 PM | Show all posts
berkali-kali setiap hari, sbb free kan celcom 1+5...hehehheh
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2011 03:53 PM | Show all posts
Post Last Edit by ONJES at 19-5-2011 14:46

ai dgn asben dr mula kenal, kerap sms,ari2 kol...pai da tunang, lani da lebih 5 thn kawin nih, camtu jugak...mane x nyer...laki aku cakap mcm bertih.x renti2....kdg pai berpeloh tlinge aku...
smpaikan ai slalu ckp, ok lah laling...ai da malas nak cakap nih...then, dia pun ok, bye....ktorg da paham.xde kecik2 ati kalo x mo cakap and trus letak tipon....
sms jgn cakap lah...pai opis mate ai slalu tny...x muak ke melekap jek dgn hp.lain la kalo baru kenal...
jgn tanya kerap...da terlampau...pagi,ptg,siang malam...malam tuh kalo laki ai out station...
tp, kalo ktorg same2 kat umah, hp pun tah tcampak katner...sabtu dgn ahad ktorg sama2 cuti, alamatnya, ahad malam baru carik hp tu balik sbp esok da nak keje.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2011 11:54 AM | Show all posts
Reply 19# ONJES


    best jer dengar,
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.094654s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list