Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34247
View
469
Reply

Adakah Perangai Istriku Melayakkan aku ada Perasaan pada Perempuan Lain?

   Close [Copy link]

Author: norafizal       Show all posts   Read mode

Post time 6-1-2011 04:51 PM | Show all posts
ketika memulakan sesuatu perhubungan, tolong hantar isyarat please don't mess with me.....i can be good, loving, bla,bla,bla......buttttttttttttttt don't try me.......

gamaknya ko tade hanto isyarat tu kan? sbb tu merintih hiba dalam forum nak sedarkan bini......cuba ko tujah kepala bini kau sekali..........soh dia duduk, diam, dengar apa yg u nak cakap...........harus dia cium2 lutut u................kalau dia bebetul hebat dia akan lawan balik....tapi kalau perbuatan dia selama ni hasil asuhan kau yang tak menegur , insyaAllah bangun lah dia dari mimpi nan indah itu................


gud luck
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 04:52 PM | Show all posts
Kalau isteri i tak bsikap mcm ni, i takkan semudah tu terpaut hati dgn org lain....tapi krn si ...
norafizal Post at 6-1-2011 16:36



    uit2... jgnla nangis, tak macho okeh....

takpe2, cerita kat sini pun boleh lega sikit kan... kalau nak kontek besfren wife u tu, u fikirla baik2 boleh ke kontrol diri kalau nak cerita2 ke hape nti. pm me kalau nak sembang2 k. nak out.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:00 PM | Show all posts
Kalau isteri i tak bsikap mcm ni, i takkan semudah tu terpaut hati dgn org lain....tapi krn si ...
norafizal Post at 6-1-2011 16:36



    pakcik..jangan cerita psl rumah tangga pakcik kat bestfriend wife..nnt jadik lain kalau pakcik betul2 nak cari nasihat..go through her parents or your parents..tp lagi baik her parents..NEVER!!! cerita pasal rumah tangga dekat outsider...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2011 05:02 PM | Show all posts
ketika memulakan sesuatu perhubungan, tolong hantar isyarat please don't mess with me.....i can be g ...
qurnia Post at 6-1-2011 16:51



  Nak tegur cam maner lagi..i tak penah ckp kasar ngan dia..ckp pun elok2....satu sikap dia yg buat i tak gemar biler dia marah ialah dia akan sebut mcm ni "abg pi la cari gro ke pelacur ke kalau abg nak tegur i"...i cukup terasa hati biler dier ckp mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:02 PM | Show all posts
wife pakcik ada penyakit personality disorder kot mohon cepat2 bawak g kaunseling
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:11 PM | Show all posts
Nak tegur cam maner lagi..i tak penah ckp kasar ngan dia..ckp pun elok2....satu sikap dia yg ...
norafizal Post at 6-1-2011 17:02



    sbb tu aku kata.....ko tunjal kepala dia sekali..........harus dia terkedu..........
then luahkan lah...........aiyak ..............kelepey laaaaaaaaa kau neh nak sedeh bagai.........tanggungjawabkau nak kawal pangai dia......method dia kenelah contrast dgn apa yg penah kau buat skang neh.........
selain itu....solat taubat....mintak Allah permudahkan permasalahan kau..........
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:23 PM | Show all posts
contect je tp rasa nye nanti tt akan lebih terpaut pada si dia kerana mungkin si dia lebh memahami tt.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 05:41 PM | Show all posts
Don't think that you're the only one feeling tired after a day's work. Being a nurse is a stressful job too plus running the household and looking after the kids. Try being in her shoes for one day and you'll see.

Gosh! What is it with men these days? A little bit of unhappiness in the marriage, instantly thinking about another woman. Man up, okay. No wonder a lot of women now curi makan outside. I kid you not.

Talk with her. GENTLY.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 06:29 PM | Show all posts
kau lempang je dia 1-2 das
nt ok la tuuuuuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 06:35 PM | Show all posts
aku sedikit meragui la kalo laki2 org ni kuarkan cerita teraniaya camni..stereotaip sangat..bini sorang takleh handle, kawen kedua pun same jugak la patternnya...
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 06:50 PM | Show all posts
salam tuan rumah.. cabaran ko kat sini adalah respect.. adakah istri ko respect pada ko sbg kepala keluarga? ku rasakan macam takde.. mcm kuli ada la..

another POV is that, aku stuju lwyl cakap, mebi keja dia stressful.. dahla penat2 mengadap patient yg mcm2 karenah, so dia lempiaskan kat rumah.. dan ko lak yg jadi mangsa.. tambahan lak ko jenis tak byk karenah.. jenis "yes madam" jah semedang.. cuba la tunjuk kejantanan ko tu sket, bukan masa nak wrestling jah.. .. kasi tunjuk pada dia yg ko nak in control of everything..

tapi kan pernah tak ko pikir nape dia buat ko cenggitu? mebi ko dh pernah terkantoi smp kena htr anak2 ko kebalai utk ko jaga.. utk tgk2kan perbuatan ko? adakah ada rasa percaya istri ko pada ko menyebabkan dia buat benda2 cenggitu?

alaa bro.. yg kawan dia tu memang la berbudi bahasa bagai.. sebab ko tak kenal dia lagi.. buatnya ko kawin lagi ngan kawan dia tu.. pastu perangai kawan dia sejibik macam istri ko (bahkan lebih teruk).. pastu ko nak cari lagi? buang masa hokayyy...

betulkan istri ko.. itu yg sepatutnya ko buat.. cemana nak betulkan istri yg tak ikut spec ko? pilehla sama ada cara lembut or cara kasar.. dah istri ko..  pandai2 la ko tackle..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 06:58 PM | Show all posts
Salam forumner,Sya dah berkahwin dan dikurniakan 2 org anak..entahla, kdg2 hidup berumahtangga ni ...
norafizal Post at 6-1-2011 14:37



   bro, tahap lu ni dah kira wajib menikah satu lagi bro... dengan ibu .tunggal tu.... lu dpt tolong diri lu, diri dia dan anak2 dia.... tentang bini lu, lantak dia la.... padan dengan muka dia yg queen control tu.... wa memang paling pantang sekali dgn pompuan queen control.... rasa macam nak bagi penyepak je....
apa pun lu kena tegas bro... jgn sayangkan bini sampai dia pijak2 maruah lu bro... jgn jadi dayus bro.... org kampung lu dengan orang2 kampung sebelah dah lama ngumpat kan lu bro... dorang kata lu laki takut bini.... lu lelaki lembik....... malu brooooo maluuuuuuu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:02 PM | Show all posts
bini lu lawa sangat ke bro yg lu gila punya tunduk kat dia?  haishhhh.... wa tiba2 naik hangin baca problem lu bro... rasa macam nak tolong belasah bini lu je.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:03 PM | Show all posts
Nak tegur cam maner lagi..i tak penah ckp kasar ngan dia..ckp pun elok2....satu sikap dia yg ...
norafizal Post at 6-1-2011 17:02



   wahhh..... punya biadap bini lu ni.... wa cadangkan lu betul2 cari pelacur bro.... dosa pun bini lu tolong tanggungkan sekali pasal dia yg suruh!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:03 PM | Show all posts
Reply 19# norafizal

hah...p bomoh trus la si isteri tu..hehehehe kn sng..mesti dgq cakap
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:11 PM | Show all posts
salam tuan rumah.. cabaran ko kat sini adalah respect.. adakah istri ko respect pada ko sbg kepala k ...
ParinAmat Post at 6-1-2011 18:50



    rasa nak bagi peanut butter je kat Mod
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:14 PM | Show all posts
Nak tegur cam maner lagi..i tak penah ckp kasar ngan dia..ckp pun elok2....satu sikap dia yg ...
norafizal Post at 6-1-2011 17:02


akk pompuan ni dgr bini ko ckp gini pn dah rasa nk marah. kurang ajar dan x reti dek untung punya bini.
cam ko ni xde nilai lsg dimatanya.

isteri mesti hormatkan suaminya...x byk sikit. ni dah kes melampau2....

ke bini ko ni lawo gila ke pastu ank jutawan bagai ke.....sampai x heran lsg perasaan somi.
smd bawa dia g berubat, kaunseling atau.................tinggalkan je!!!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:34 PM | Show all posts
bro, tahap lu ni dah kira wajib menikah satu lagi bro... dengan ibu .tunggal tu.... lu dpt  ...
HangBuah Post at 6-1-2011 18:58



ajar bini dgn bernikah/bercinta dengan kawan sekerja dia sendiri memang mencari nahas!

masalahnya HangBuah, TT masih kecut perut / tertakut-takut kalau terkantoi hal ni (cuba baca semula first intro TT) - so camner nak handle wife nanti? Sedangkan sekarang pun TT tgh pening kepala camner nak handle wife dia, so if ada girlfriend dan terkantoi, or kawen lain and wife dpt tahu, what will happen?

yang paling kesian siapa? anak 2 orang tu, tersepit depa dgn keadaan ni nanti.

unless if memang dihati sudah tiada rasa cinta langsung, dah rasa cannot go dah dgn wife, dah tak boleh nak alter or bentuk lagi dah, really tak tahan, dah ikhtiar habis2an...and yet the wife masih lupa diri gak, jalan keluar ialah lepaskan dia dengan cara baik, then baru lah nak bercinta, nak kawen dgn wife's friend.

Cara ni lagi betul daripada masalah yang ada dirumah tak dapat settle lagi, nak create another problem bergirlfriend or kawen lagi satu - dikhuatiri yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

lagipun,

masalah TT is respect, wife tu dah kurang respect sebenarnya.  Sebab? ni yang TT kena cari or mungkin tahu reason-reasonnya.

orang perempuan ni bila dah takde respect pada suami sendiri memang mudah je nak tinggi suara, jegil bijik mata, and mungkin perasan cantik sangat / boleh hidup tanpa suami sampai boleh cabar suami pergi cari GRO (kata-kata yang keluar kerana emosi diluar kawalan) - your wife tu stress sebenarnya, too emotional...takde anger management.

kadang-kadang respect tu akan timbul bila wujud rasa gerun sikit, bukanlah bagi pelempang sedas dua, that is not the way but TT try lah do something yang buat dia tersentak dan sedar yang dia kena meet you halfway, jangan asek nak ikut kehendak dia sahaja.

if tak boleh nak tegur, get help dari orang yang wife TT respect untuk menegur

or if susah sangat, ajak dia pergi counselling ke apa ke, or payah sangat duduk dengan dia, dan tanya dia betul2 apa yang dia expect from you? So tanya dia betul2 dia hormat you ke tidak, dia sayang you ke tidak, etc-etc....dengar apa cakap dia, biarlah dia nak emosi ke apa ke, but you be cool enough to tell her, if she cannot meet you half-way, you might want out (nih kira dah last option le dah kan)

seorang isteri/suami no matter la garang, kaki kontrol, kuat membebel, emotional, etc-etc akan tersentak dengan last option nih dan if she/he sayang nak hidup sebumbung dgn pasangannya will try the best to meet halfway dan berubah.

mungkin juga if family wife mudah diajak berunding, wise enough....mengadu dan minta tips dari parents camner nak handle wife tu, or minta dorang tegur... i dunno, banyak cara sebenarnya.....

a lot of us cari shortcut...masalah yang ada tak boleh handle, nak create masalah lain......in the end? byk pihak merana termasuk diri sendiri....so sebelum nak create your happiness, you have to deal with the existing problems...because ini isteri, mak pada anak-anak, bukan girlfriend yang kita boleh clash and forget anytime

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 07:46 PM | Show all posts
akk pompuan ni dgr bini ko ckp gini pn dah rasa nk marah. kurang ajar dan x reti dek untung puny ...
alya1 Post at 6-1-2011 19:14



    hemo baca pun berangin gak jantung rasa, buat malu company je...tapi TT kena settle benda ni dulu sebelum nak menyulam cinta dengan KAWAN SEKERJA wife, yang ditumpangkan tiap-tiap hari = memang mengundang nahas, bukan TT je kena, if wife the type yang tak peduli orang, dengan kawan sekerja dia tu pun dia ganyang-ganyang dan buat drama swasta....parah nanti.

i have came across one person in almost the same scenario, kena dengan emo berdusyum-dusyum wife tu kena sound sampai terjelepuk melalak-lalak.....someone kena bagi sedar, but she is close to me, very dear to me too......she is adjusting, i hope the husband is feeling much better now (this very dear person to me very spoilt sejak kecil, needs attention all the time, kesian kat suami dia kengkadang but the husband pun bukannya perfect sgt le kan, husband pun tak cukup tegas walaupun sangat-sangat baik.....nak handle bini camnih, the husband kena 1000 kali lebih tegas)...but she is wiser now, ada la perubahan nak meet halfway but bad habit payah nak buang overnight, so the husband kena sabar, kengkadang terkeluar jugak peel lama dia...

i hope you are not the husband to someone dear to me - gurau je ya encik TT, jangan ambil hati.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2011 08:08 PM | Show all posts
......i dah minta izin isteri utk hantar anak ke nursery buat sementara waktu......
norafizal Post at 6-1-2011 14:37



hebat bini awak!!!
suami kena minta izin isteri ...............

adoi lah.....
harap jangan ulang statement ni lagi, saya malu la kalau orang lelaki ckp mcm ni.

saya tak nak komen pasal best friend ur wife tu, kalau suka, on je la, tapi berani buat berani tanggung. mungkin agaknya lepas terhantuk baru dia tergadah/sedar.
tapi sebelum nak menambah cawangan, kena betulkan yang ada sekarang ni. kena la berkeras sikit ( bukan sikit, tapi banyak ni ).
orang perempuan ( termasuklah orang lelaki ), memang akan naik kepala kalau asyik diikut rentak dia je....ubatnya ialah, kena bertegas.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091443s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list