Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
83335
View
50
Reply

tangan kanan kebas

[Copy link]

Author: socomplicated    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 26-1-2011 12:37 PM | Show all posts
Dulu Sy ade juge kebas tgn ni....Sy ambil omega 3 pstu alhmdulillh hilang....
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2011 02:38 PM | Show all posts
bole try ler. girly pon lately ujung2 jari kebas.. time malam xpcially. tak tau knp.. aduhai..  mint ...
girly.. Post at 20-1-2011 10:37



    =========================
eh girly, samalah dgn saya.... lps sakit lengan dan belakang, now hujung2 jari pulak terasa kebas2... dah berhari2 dah ni...[so keliru, dunno wat to do..]
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 11:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku skrg tgh alami ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-1-2017 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada yg dr tengkuk,ada yg sbb darah x lancar..kalu rasa risau pun ada rasa kebas gak.makanlah vit b complex atau methycobAl
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 06:05 AM | Show all posts

jgn lupa ia mungkin tanda tanda nerve tertekan kat leher oleh slipped disc atau stroke!
atau hanya temporary symptoms due to position leher / tido
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-1-2017 06:05 AM
jgn lupa ia mungkin tanda tanda nerve tertekan kat leher oleh slipped disc atau stroke!
atau hany ...

What shall i do now doc? Go for further check up?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 09:27 AM | Show all posts
babynina30 replied at 2-1-2017 09:04 AM
What shall i do now doc? Go for further check up?

elok sgt kalau jumpa doctor, samada GP atau local A&E.
sy sebagai doctor akan tak happy jika u tangguh tangguh
maybe nothing je symptoms tu, tapi itu adlah antara symptoms yg kena di explore of doctors
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
ipes2 replied at 2-1-2017 09:27 AM
elok sgt kalau jumpa doctor, samada GP atau local A&E.
sy sebagai doctor akan tak happy jika u ta ...

Ok thanks doc. Will go a.s.a.p
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 09:37 AM | Show all posts
babynina30 replied at 2-1-2017 09:32 AM
Ok thanks doc. Will go a.s.a.p

good luck
harap takde apa apa

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong saya,sy dah dekat 10 hari dh kebas tangan kanan.dr pergelangan tgn smpai ke jari kebas,adakah ni tanda2 stroke or penyakit lain....sy baru 20thun
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2017 04:46 PM | Show all posts
masalah aku pula, kalau buat sesuatu dgn pantas contohnya membaling
sendi kat bahu sangat2 sakit/kebas, sakit nya mcm nak pitam rasanya, taktau sebab apa
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2019 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun tengah kebas belah kanan pingang kaki tangan nape ehhh?risau pulak
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Hadfina replied at 12-6-2017 01:47 PM
Tolong saya,sy dah dekat 10 hari dh kebas tangan kanan.dr pergelangan tgn smpai ke jari kebas,adakah ...

Wife sy pn sedang mengalaminya skrg, kebas pergelangan tangan kanan sampai ke jari. Apa sebabnya ek?
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2019 06:43 PM | Show all posts
@Ipes2...

Saya baru je operate tangan sebab kebas @ Carpal Tunnel...
Nak tanya..normally incision tu pulih dlm berapa hari...
Tq doc...
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2019 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by BicaraHatiku at 15-9-2019 09:26 PM

Saya pun kebas tangan dan pening (imbalance) sejak sebulan lalu. Kadang rasa berketul di kepala. Leher pun rasa berat/ketat ingatkan sebab duduk lama dalam office.  Rupanya high cholesterol pergi check 6 something. Walaupun cholesterol bukan penyebab secara langsung tapi kalau darah tak lancar pun boleh kebas (tanda stroke kecil). Lagi satu anemia kekurangan sel darah putih, lack of exercise dan poor diet pun penyebab juga.
Saya takmo pergi pakar sebab nanti dia suruh makan ubat kolesterol (drugs) sepanjang hayat. Ubat tu ramai cakap buat berpeluh, sakit otot, lenguh-lenguh dll. Doktor pharmacy suruh saya go natural dan jaga cholesterol level, kurangkan makanan berlemak/ bergoreng, makan oat, supplements (garlic, omega-3 atau red yeast rice pills) dan exercise..sekarang rasa ringan banyak. Kebas hilang terus. Alhamdullilah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 6-9-2019 06:43 PM
@Ipes2...

Saya baru je operate tangan sebab kebas @ Carpal Tunnel...

Sis, nak tanya. Sakit tak after operation? Sy dischedule 2 oct ni. Berapa hari mc doktor bagi?
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2019 05:33 PM | Show all posts
budgetMommy replied at 17-9-2019 08:59 PM
Sis, nak tanya. Sakit tak after operation? Sy dischedule 2 oct ni. Berapa hari mc doktor bagi?

3 minggu mc tu pun doc tny nak sambung lagi x...
my fren buat 1 mth ++ mc....
ops tu kejap je..5 mins..local bius...
abis bius tu rasa menyengat perit pedih...
jgn angkat apa2 brg...tangan biar stret je..
aritu kat toilet terpegang hose belah kanan sebab dah terbiasa...
cepat je dia menyengat...angkat hp pun terasa sakitnya...
sy mkn pain killer 2 hari je..pas tu tahan je lah sakit....
doc pun ada bagi muscle relaxant.... ubat tu 1 abeskan utk 3 minggu...
then sepanjang mc 1 rasa giddy...nak muntah....bacaan bp normal but low..
which is never happ to me... biasanya mmg constant 120/80...
nanti u tlg tny ubat tu ada side effect ke...
ni dah 2 hari x mkn ubat tu..bp dah beransur naik sikit2...
incision tu eloklah kering cuma separuh tak rapat lagi....
tak perlu risaulah (walau haritu i potpet kat doc..sbb i mintak tangguh..dia nak ops immediately..)
x leh gmbr perasaan nak masuk OT dgn mental x ready...

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:39 PM | Show all posts
monreyes replied at 6-9-2019 06:43 PM
@Ipes2...

Saya baru je operate tangan sebab kebas @ Carpal Tunnel...

teruk sangat ke sampai kena operate... semoga bertambah baik tangan tu.. saya dulu pun ada Carpal Tunnel Syndrome di tangan kiri... lepas 2 kali inject alhamdulillah baik sampai sekarang... cuma tangan ni tak boleh nak kepak.. akan rasa sakit... tapi oklah tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 01:43 PM | Show all posts
zafira replied at 19-9-2019 01:39 PM
teruk sangat ke sampai kena operate... semoga bertambah baik tangan tu.. saya dulu pun ada Carpal  ...

ada juga kwn yg suggest injection aritu....
tapi doc suruh buat ops mengejut je aritu...
i pun x leh nak fikir panjang...

Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2019 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
monreyes replied at 18-9-2019 05:33 PM
3 minggu mc tu pun doc tny nak sambung lagi x...
my fren buat 1 mth ++ mc....
ops tu kejap je..5 ...

U buat kat private ke kerajaan? I nanti kat hosp sungai buloh. Doktor ada ckp nanti akan mc dlm seminggu atau 2 minggu depends on our hand tissue. Pastu dtg balik bukak jahitan. Continue mc atau tidak depends on that day.
Pastu i akan terus dischedule tuk post fisio dan tuk tgn kanan i pulak.
Nanti i cuba tanya pasal ubat tahan sakit tu ya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074503s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list