CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 20123|Reply: 86

Siti Di Alam Fantasi

[Copy link]
Post time 2-1-2011 04:06 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by avrilizana at 2-1-2011 16:14

Seperti yg dijanjikan.. ini lah dia beberapa hasil tangkapan dari IB tempohari.

Persembahan : 22-31 Dec 2010 ( 8.30 malam)
Tempat : Panggung Sari, Istana Budaya
Sinopsis : SITI DI ALAM FANTASI

Siti di Alam Fantasi mengisahkan tentang seorang budak perempuan yangkaya raya, cantik dan manja tetapi sombong, degil serta angkuh. BapaSiti, Tuan Malim meraikan harijadi Siti di satu majlis yang meriah,tetapi satu bayang besar dengan secara tiba-tiba mencuri geligaketurunan Siti. Rumah Tuan Malim dan semua tetamu tenggelam ke dalamtanah tetapi Siti berjaya diselamatkan Mamat, anak tukang kebun danAndan. Gergasi Batu membuka rahsia: kekayaan datang dari tuah geliga,jika tidak dicari geliga yang dicuri, kelak papa kedana tujuhketurunan. Gergasi Batu menelan Siti, Mamat dan Andan dan dari situlahbermula pengembaraan Siti mencari geliga milik keturunannya.
Akhirnya, rumah yang tenggelam, timbul semula seperti sedia kala.Pengalaman pengembaraan mengajar Siti berhati mulia, kesetiaanpengikutnya dan pengorbanan binatang lain melunturkan kesombongannya.Akhirnya Siti menyedarinya bahawa “selalu berkasih sayang, sepanjanghayat akan dikenang, kaya bukan angkuh meraja, miskin bukan hambaselama”.


Liyana Jasmay sebagai Siti, anak org kaya yg sombong dan angkuh.




Ebby Yus sebagai Mamat, anak tukang kebun yg diamanahkan menjaga Siti.


Fizo Omar sebagai Ketua Lipas








Johan Raja Lawak sebagai Pokok. Memang lawak habis!



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-1-2011 04:12 PM | Show all posts

Siti seorang budak yang cantik tetapi sombong dan kuat merengus.














Sesumpah yg ditakuti seluruh alam fantasi


Ulat bulu yg gedik, siap menari gelek Inul. Che Kem mmg terbaik!

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2011 04:21 PM | Show all posts

Vanidah Imran sebagai Ratu Labah-Labah






Siti ditangkap oleh ulat bulu dan dijadikan makanan Ratu Labah-Labah




Sesumpah tiba-tiba datang dan bersemuka dgn Ratu Labah-Labah sementara Siti dan kawan2 melarikan diri




Pokok, Siti dan Mamat mengharungi pengembaraan di alam fantasi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2011 04:23 PM | Show all posts
Ada banyak lagi.. later2 upload. Byk sgt, tenet sampai semput nak upload. Hahahaha..
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 05:10 PM | Show all posts
mabeles....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2011 05:39 PM | Show all posts
mabeles....
sue_cinta Post at 2-1-2011 17:10

ala tu je ke.. hehehe. komen la segala kekurangan sebagai panduan di teater masa hadapan
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 07:20 PM | Show all posts
Post Last Edit by KimoraHakim at 2-1-2011 19:21

Reply 1# avrilizana


    pegi tgk ari tu, 3 kali tertidur...boring sgt sgt...ada scene yang terlalu panjang, contoh bila siti berjumpa dengan ulat beluncas tu...lain lain memang marvelous tapi rasanya byk kekurangan kerana rata rata my students tertidur sepanjang pementasan...

however, gambar di upload tu semua cantik cantik....hehe mintak permission buat wallpaper boleh?
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 07:38 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 2-1-2011 10:09 PM | Show all posts
Reply  avrilizana


    pegi tgk ari tu, 3 kali tertidur...boring sgt sgt...ada scene yang terla ...
KimoraHakim Post at 2-1-2011 19:20

owh bwk students eh.. gi hari apa? mesti menyampah tgk ulat bulu tergedik2 tu kan? hahaha.. anyway mmg some of e scenes quite draggy.. tp e sound effects and lasers, stunts semua byk menutup jugak la..

sure, with pleasure.. boleh tgk whole sets of pics kat sini with clearer n bigger version http://www.flickr.com/photos/avriliza/sets/72157625716614282/
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2011 10:09 PM | Show all posts
alongarts Post at 2-1-2011 19:38

TQ for de tacang..
AJL next week nak tagging! Boleh tak? hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 10:18 PM | Show all posts
Reply 9# avrilizana


    we went on 22 Dec...for the first timer mcm i ni masuk IB of course la mcm jakun sikit...terkasima tgk laser and animations, lighting and all..tapi tu la...ada part yang panjang meleleh..penat nak tengok..thanks for the link given...nanti ada masa i masuk..huhuhu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2011 10:31 PM | Show all posts
Reply  avrilizana


    we went on 22 Dec...for the first timer mcm i ni masuk IB of course la m ...
KimoraHakim Post at 2-1-2011 22:18

actually they had few probs and difficulties since rehearsal towards e 1st day punya show.. kalau mana2 yg pegi awal2 mmg akan rasa bosan sikit and towards show yg terakhir baru okay.. i went 3 times termasuk rehearsal n 2nd last day. Memang berbeza.. masa tengok 2nd last day show semua smooth je, no technical probs, and pelakon2 semua byk tambah skrip sendiri yg lawak2 supaya org tak bosan.. siap ada mention psl kemenangan msia on aff suzuki cup lg
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 10:40 PM | Show all posts
actually they had few probs and difficulties since rehearsal towards e 1st day punya show.. kalau  ...
avrilizana Post at 2-1-2011 22:31



    oo really? next time kene pegi byk kali la kot baru ada feel..huhu actually on that afternoon we had tour kat IB including backstage bagai around 3 pm mcm tu....tapi we all mcm pelik gak coz LJ tgh bz buat rehearsal...so we were thinking "isn't she supposed to be prepared with make up and all?" hmm tak tahu la kot kot produksi teater memang mcm tu...tapi kesal sebab tak penah tgk amy mastura berlakon...kata org AM lagi sedap...??
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 2-1-2011 11:03 PM | Show all posts
Post Last Edit by avrilizana at 2-1-2011 23:06
oo really? next time kene pegi byk kali la kot baru ada feel..huhu actually on that aftern ...
KimoraHakim Post at 2-1-2011 22:40



yup, they had to run the "run-through". actually press preview shud be on 21st but all e preparation tak settle lagi tht time.. so that nite they just did the rehearsal eventho ada penonton. And on 22nd petang as u said dorang mmg buat rehearsal part 1 and they continue e 2nd part petang esoknya. i think on 22nd tu i ada pegi tgk rasanya tht nite. it was their 1st show to public. and make up selalunya start from 5/6pm onwards, takde la awal sgt mcm 3 pm camtu. even kul 6 pun some of e ensembles bleh lepak minum2 kat cafe IB lg. diorang semua dah biasa. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2011 11:48 PM | Show all posts
Reply 1# avrilizana

avril...

kalau kat indoor camni, ko guna lens apa...?
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 12:08 AM | Show all posts
yup, they had to run the "run-through". actually press preview shud be on 21st but all e prepa ...
avrilizana Post at 2-1-2011 23:03



    ooo patut la heheh...tak tahu semua tu...hehe thanks for the info
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-1-2011 01:13 AM | Show all posts
Reply  avrilizana

avril...

kalau kat indoor camni, ko guna lens apa...?
zaidi_MZZ Post at 2-1-2011 23:48


supposedly telephoto.. tp ku takde rejeki nak sambar sebijik.. so guna je apa yg ada.. kitlens D80 je.. dgn sedikit bantuan 50mm
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2011 01:13 AM | Show all posts
ooo patut la heheh...tak tahu semua tu...hehe thanks for the info
KimoraHakim Post at 3-1-2011 00:08



    yr welcome
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2011 09:22 AM | Show all posts
supposedly telephoto.. tp ku takde rejeki nak sambar sebijik.. so guna je apa yg ada.. kitlens D80 je.. dgn sedikit bantuan 50mm
avrilizana Post at 3-1-2011 01:13


ic...gambar ko ok, sedap mata memandang...

aku pun takde rejeki nak amik tele lagi...ko ada pakai teleconverter tak...?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2011 04:42 PM | Show all posts
ic...gambar ko ok, sedap mata memandang...

aku pun takde rejeki nak amik tele lagi...ko ada p ...
zaidi_MZZ Post at 3-1-2011 09:22


takde.. doakan la thn ni byk rejeki masuk.. dpt sambar tele terus.. aku doakan ko jugak k
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 11:27 PM GMT+8 , Processed in 0.122294 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list