CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3537|Reply: 7

Media Previu "Khurafat"

[Copy link]
Post time 23-12-2010 10:21 AM | Show all posts |Read mode
Sekitar Media Previu Khurafat


Syamsul Yusof selaku pengarah dan membawa watak Johan








Liyana Jasmay sebagai Aishah




"Johan & Aishah"











Antara rakan artis yg hadir memberi sokongan

Maya Karin


Scha Alyahya



Thumb Suhaimi


Sinopsis

KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” mengisahkan perjanjian terlarang, persekongkolan antara manusia & syaitan.Satu bentuk penyelewengan yang nyata dalam Aqidah Islam dan amat ditegah dalam Agama.Manusia, disogok dengan nafsu serakah dan dendam membara, tanpa mengira akibat dan bahana, rela membelakangkan Allah untuk memperoleh apa yang dicita walau dengan apa cara, akhirnya hanyut dengan bisikan
dan tipu daya syaitan durjana.

Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang berkerja sebagai Pembantu Perubatan di sebuah hospital kerajaan. Dia sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Aishah. Seawalnya pasangan ini hidup aman & bahagia, namun tanpa disangka ujian melanda di pertengahan jalan, kesan daripada ‘gangguan misteri’ yang berterusan.

Dalam pada masa gangguan-gangguan itu, hadir pula seorang perempuan tua yang tidak Johan kenali namun sering menyapa dan cuba mendekati Johan sewaktu di tempat kerja. Tanda tanya dan trauma yang melanda Johan & Aishah tidak habis di sana, malah ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan yang bernama Anna.Walaupun setelah mengetahui Johan sudah berumah tangga dan bergelar suami yang sah pada Aishah, Anna masih terus mengganggu dan merayu untuk menerimanya semula. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing dan bertekad untuk mempertahankan rumah tangganya dengan segala daya.

Tidak lama setelah berkali-kali ditolak cintanya, Anna ditemui mati;bunuh diri. Kematian Anna adalah kemuncak bagi segala siri kejadian misteri yang berlaku dalam hidup Johan & Aishah.

Apa yang menghantui dan menggangu Johan & Aishah sebenarnya? Adakah ini semua hanya halusinasi dan gangguan minda mereka atau adakah ini semua merupakan petanda-petanda bagi merungkai jawapan bagi semua persoalan mereka? 

Segalanya akan terjawab bila anda menyaksikan “KHURAFAT-Perjanjian Syaitan” yang akan ditayangkan serentak di pawagam seluruh Malaysia pada 13 Januari 2011.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-12-2010 10:51 AM | Show all posts
suka tgk maya...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2010 10:52 AM | Show all posts
dia simple gila malam tu.. pakai slipar jepun je
Reply

Use magic Report

Post time 23-12-2010 05:07 PM | Show all posts
besok hang p ASK dak?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-12-2010 05:16 PM | Show all posts
besok hang p ASK dak?

alongarts Post at 23-12-2010 17:07

tak pi la bro. ada job kat johor. selamat menembak kat sana~ 
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2010 11:53 AM | Show all posts
dia simple gila malam tu.. pakai slipar jepun je
avrilizana Post at 23-12-2010 10:52


Ngeri la tgk muka Maya.. Macam nak telan org je... Tapi sweet la dia ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-12-2010 02:31 PM | Show all posts
Ngeri la tgk muka Maya.. Macam nak telan org je... Tapi sweet la dia ni...
huszua Post at 24-12-2010 03:53

Dia mmg suka buat mata camtu. Tajam gila hehehehhee


(posted by mobile)
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2010 10:23 PM | Show all posts
nk tgk cite ni,cm menarik je...hehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 10:03 PM GMT+8 , Processed in 0.092519 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list