CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123
Return to list New
Author: syakuntala

dia blm bersedia...

[Copy link]
Post time 15-12-2010 09:09 PM | Show all posts
tapi klu y dh merasa y haram...rilex jer la....

Syik_Gojet Post at 15-12-2010 19:07


aku sgt sgt sgt bersetuju dgn statement ko ni...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-12-2010 09:12 PM | Show all posts
x nk ada komitmen...nk sedap2 je...kawin x nk
jasmani Post at 15-12-2010 17:17


yg ni pn aku bersetuju gak...aku pn xfhm pe yg ada dlm kpala otak diorg ni, dh dpt balasan Tuhan br nk insaf la kot,konon nk ikut style western sgt kn :re:
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 09:44 PM | Show all posts
bagusla at least dia betul2 bersedia baru kahwin.. kawan aku banyak yang kawin, tapi dah dua orang aku dengar umur 33 tahun dah jadi janda.. aduss
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 12:06 AM | Show all posts
bagusla at least dia betul2 bersedia baru kahwin.. kawan aku banyak yang kawin, tapi dah dua orang a ...
mnaa Post at 15-12-2010 21:44



    alamak...lagi takut.......
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 12:37 AM | Show all posts
Reply 44# hAzEL^nut


cerai atau bahagia itu bergantung pada jodoh.. but kawen takleh paksa..
kawan aku (pompuan) bila tanya exhasben dia (mase tu nak decide whether cerai or rujuk coz dah tinggal asing for 6 mths), hasben dia kata he afraid takut takleh bagi komitmen.. masa kawan aku cite, she said dia pelik ngan lelaki ni, 3 taun bercinta 4 tahun kawin and now lelaki tu baru decide takut ngan komitmen.. lege tak dak anak..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 08:08 AM | Show all posts
biaser nye lelaki yg mmg ader komitmen kt keluarga atau mak bapak jarang ader awek....
sbb mmg die spend duit utk mak bapak die bukanyer kpd awek....
biaser lelaki mcm ni selalunyer mmg fikir tanggungjawab kpd keluarga dan tanggungajawab akan datang seperti isteri dan anak2.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 08:55 AM | Show all posts
dia x ready lagi...
dia nak wat mende lain dulu....
dia tak pekenan sgt ngan TT......


LELAKI KL NAK KAWEN XDE SAPE LEH STOP DIA...
.... KL DIA TAK NAK KAWEN XDE SAPE LEH HALANG DIA..



aku dh 30 pon x kawen lagi
alasan : xde sape masuk minang aku...

l
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 09:15 AM | Show all posts
Reply  hAzEL^nut


cerai atau bahagia itu bergantung pada jodoh.. but kawen takleh paksa..
kawa ...
mnaa Post at 16-12-2010 00:37



    waaaaaaaaaaaa... nanges sgt dapat laki cmni kn?

golissss..dah bertahun2 pun, baru cakap xboleh bagi komitmen?

nan hadoooooooo....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2010 10:05 AM | Show all posts
Reply 42# gurlfriday


    so x yah la layan laki cmni
aku pesan kt korang cari SUAMI...bkn cari BF tau...nt jgn myesal bau nk tgadah..sdri mau igt r
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 10:25 AM | Show all posts
Ikut saja rentaknye asalkan tak menyalahi dlm perhbgn.. lelaki nie tak buleh sentiasa dipaksa2 coz mungkin dia telah tetapkan perancangan dlm hidupnya (bg yg berkarier) & memerlukan tempoh yang sesuai.. kalo dipaksa2 sgt karang dia boring terus kena 'Hai2, Bye2'
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 10:32 AM | Show all posts
KALU UMUR 30THN TP KATA TAK SEDIA..TU MEANS DIA LUM BETUL2 JUMPA ORG YG SESUAI ,YG BOLEH BUATKAN DIA TAKUT KEHILANGAN,YANG DIA TERGEDIK2..,YG DIA TAKUT TERLEPAS...DAN TAKUT..DAN TAKUT....JUGA MUNGKIN DIA TAK SUKA KONKONGAN LEPAS BERKAHWIN...ATAUPUN MENANGGUNG KOMITMEN KELUARGA YG AGAK TAK SELESA BAGI MEREKA YANG SUKA BEBAS.

kESIMPULANNYA..KALAU JUMPA LELAKI MCM NI..ADA BAGUS KO CARI YANG LAIN...SBB LELAKI MCM NI..DIA TAK 100% SERIUS DAN LUM TENTU KALAU KAHWIN DIA BERI KOMITMEN SEPENUHNYA.bUAT PENING KO JER NANTI.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 10:58 AM | Show all posts
Reply 50# tayo_pancit


   ikut jer rentak..bila dh bosan pun kena hai2, bye2 gak...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 11:00 AM | Show all posts
Reply 51# SriAdila


   betulllllllllllll yahamat....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 11:04 AM | Show all posts
Reply 47# True-X


   betul nie...laki memang klu betul2 nak kawin..dia apa buat apa cara sekali pun......
klu y tak mo kawin..mcm2 alasan bagi walaupun alasan tu tak logik....
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 12:07 PM | Show all posts
kenapa yer lelaki neh wlpun umo dah 30 masih blm bsedia unt kawen? alasan yg wajib mesti bab duit..  ...
syakuntala Post at 13-12-2010 19:13


kalau  tak bersedia tuh...= tak nak lagik...


aku slalu gunakan term GATAL nak kawen. cozz once GATAL tuh datang...ko akan buat APA SAHAJA utk kawen...kumpul duit kaw kaw, diet supaya cantik n save duit byk2...


kalau taknak kawen tuh..saving takde,enjoy jer kehulu kehilir...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 12:41 PM | Show all posts
untuk yg kaki enjoy n suka kebebasan, masalah utama xbersedia kawen ialah emosi n tanggungjawab lepas kahwin...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-12-2010 02:12 PM | Show all posts
Reply 47# True-X


sbb tu la tala tanya pendapat sini... sbb nak tau apa sbnrnya masalah dia..kalu tanya dia jwpn dia tak bsedia lg.. duit xcukup..... xper la kalu dia xbkenan.... malas nak paksa2 org... kang x ikhlas plak kan... meminta pada yang ada......
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2010 02:14 PM | Show all posts
Reply 55# tuah_r


   yes... rite... jawapan tersurat di sebalik tak sedia tu tak nak lah.... knp la tak terus terang jwb je taknak....
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2010 02:17 PM | Show all posts
Reply 52# Syik_Gojet


tala pun skrg ikut rentak dia.... siaplah dia nanti......
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 03:10 PM | Show all posts
Reply 1# syakuntala



bukan pasal duit tapi memilih sgt...
persediaan ada...kureng kyakinan ...
nak pilih ikut kategori sdiri ,....mmang xjumpe punya...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-1-2023 12:12 PM GMT+8 , Processed in 0.203842 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list