CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 7255|Reply: 59

dia blm bersedia...

[Copy link]
Post time 13-12-2010 07:13 PM | Show all posts |Read mode
kenapa yer lelaki neh wlpun umo dah 30 masih blm bsedia unt kawen? alasan yg wajib mesti bab duit.. duit neh kalu kumpul mmg x penah cukup pun.... camana yer nak atasi masalah neh?.....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2010 07:51 PM | Show all posts
tak suma kot... ada sorang tu umo baru 24 tahun dah ajak iols kawen...  lebih kepada kesediaan seseorg tu... mostly yg tak ready.. sebab tk mampu lor... dr segi emosi, duit..

klu ikut cara aku.. klu aku kate tak bersedia.. itu lar jawapnye... bak kata ustazah aku.. Allah adalah pemilik hati... so doalah bebnyk supaya die IKHLAS nak kawen ngan kita...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 07:53 PM | Show all posts
dh pompuan pn letak harga mahal2..mcm mana nk ckop..nk kawin mcm bli keta rm30k mahal tu..hahah..aku pn pakat x kawin la sbb pompuan dok demand mcm2..igt suma laki ni mcm datok K ka yg kaya raya tu...hahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2010 07:59 PM | Show all posts
yer la.. kena doa byk2 spy Dia bukakan ati unt kawen.. taktau camana nak yakinkan dia ... kang kata kita muka tak malu plak.....

john_pablo... tak mtk pun kete,rumah semua tu....tak semua pompuan nak kan harta... pompuan skrg ada yg dah pandai cari harta sendiri... lepas kawen Tuhan mmg akan bg rezeki lain...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 08:08 PM | Show all posts
org lelaki lmbt kahwin takper...daripada dia kahwin then blum bersedia..lps tu bg masalah kt isteri dan anak2..lps tu amik keptusan singkat nk divorce...mana lebih baik..skrg2nya mental, fizikal, financial kena kukuhkan dulu...lgpun saham dorang tak jatuh klu kahwin lewat pn..

skrg2nya ada la chance anak2 dara yg nk cari lelaki yg lbh berusia msih bujang kt dunia ni..drp dorang amik suami org....masalah lagi tuhhh...

so utk kaum lelaki..kena igt sume tuh..dan utk wanita plak...klu la psgan anda blm bersedia nk kahwin lagi...so jarakkan dulu hubungan tu and avoid jumpa sllu..takut jd benda lain plak..lagipun dlm agama kita sendiri tak digalakkan pergaulan mcm ni...

tgk berita skrg pn, amat menakutkan...so jgn tgk org kahwin kita pn kahwin..walhal tak sedia lagi...so tepuk dada...tnya diri sendiri, 'bersediakah aku utk menjaga amanahmu ini???"
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-12-2010 08:12 PM | Show all posts
Reply 5# newnham


   mekasey byk2 dng pandangan anda itu..... amat menolong saya....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 11:00 PM | Show all posts
Reply 1# syakuntala

xle bg komitmen utk berkeluarga kot,i mean la workaholic keje je keje
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 11:29 PM | Show all posts
Reply 1# syakuntala

better berterus terang dari tesangkut ditengah jalan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-12-2010 11:36 PM | Show all posts
adakah femili ko tekan harga tinggi sangat
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 11:37 PM | Show all posts
pakwe keje apa CEO ke, cleaner
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2010 11:37 PM | Show all posts
dia pernah cakap tak dia nak kawen dengan ko atau tak pernah mention langsung
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 08:33 AM | Show all posts
mcm ne lak kes llaki yg dh stable almost evrything...career, kete, umah n most important duit
i guess mayb belum smpai seru
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 10:25 AM | Show all posts
ada lagi ke pompuan skang yg kawin tak kuar duit langsung?????
yg totally berharap laki yg kuar duit
rasanya takde dah kan
kecuali la kalau duk kg ada la kot
so kenapa masih ada laki yg nak salahkan pompuan kalau hantaran mahal???
sedangkan pompuan pun ada gak top up duit tu??? :@:@
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 10:41 AM | Show all posts
mcm ne lak kes llaki yg dh stable almost evrything...career, kete, umah n most important duit
i  ...
gurlfriday Post at 14-12-2010 08:33

Lelaki berkenaan terikat ngn beban hutang umah dan keter ...Tak lupa famili dia sendiri
Nak kawin byk pakai duit selain duit hantaran
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 10:55 AM | Show all posts
klu ako tau... lps sunat tros ako khwn....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 12:00 PM | Show all posts
mcm ne lak kes llaki yg dh stable almost evrything...career, kete, umah n most important duit
i  ...
gurlfriday Post at 14-12-2010 08:33



   jangan2 dia gayes tak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2010 01:08 PM | Show all posts
Lelaki berkenaan terikat ngn beban hutang umah dan keter  ...Tak lupa famili dia sendiri
Nak ka ...
camrey Post at 14-12-2010 10:41



mayb la kot...beli lak umh brhrga 300k++ kn   konon mcm kaya sgt
motip aku nk emo
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 01:12 PM | Show all posts
jangan2 dia gayes tak
cik.panda Post at 14-12-2010 12:00


mayb gak dia bisex
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 01:18 PM | Show all posts
Umur dh 30 tp blum bersedia? hmn...selalu umur2 mcm nila dorg nk kawen...
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 01:19 PM | Show all posts
mayb la kot...beli lak umh brhrga 300k++ kn   konon mcm kaya sgt  
motip aku nk emo
gurlfriday Post at 14-12-2010 13:08

Itu hak dia nak beli umah camana ngn harga sekian2 sb dia nak keselesaan in future kekdahnya
Better ko jgn ko let go of him
But u must be berhati2 juga kot2 dia pun ramai kwn ppuan kan
Eh umur dia 30an kah?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Category: Cinta & Perhubungan


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-11-2022 10:55 PM GMT+8 , Processed in 0.212913 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list