Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40499
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Post time 31-5-2011 08:54 AM | Show all posts
hehe...harap2 ur hubby dapat berada di sisi ar mase nak salin ti......semoga hani slamat m ...
7983yash Post at 31-5-2011 08:40

thanx darling...insyaallah hubby akan ada di sisi..thanks jg utk kata2 perangsang..sangat2 bdebar tau skrg ni..kalau x bsalin jugak, esok kene dtg keje juga, check up KK..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 09:04 AM | Show all posts
thanx darling...insyaallah hubby akan ada di sisi..thanks jg utk kata2 perangsang..sangat2 bdebar  ...
hanahani5865 Post at 31-5-2011 08:54



    takpela....berdebar2 tu dah semestinya kan....al maklum anak 1st.....mcm sy dulu sebelum kuar mmg dup dap dup dap tp bile dah start rase kontraksi dah ilang rase debar tu....lebih pentingkan rasa nak cepat je kuar......tp srius la mmg rasa mcm nak ter membuang lak
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 09:10 AM | Show all posts
takpela....berdebar2 tu dah semestinya kan....al maklum anak 1st.....mcm sy dulu sebelum k ...
7983yash Post at 31-5-2011 09:04

hehehe..saya mnunggu2 rasa nak termembuang tu...tp bila rasa nak termembuang tu, mmg mbuang sungguh...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 09:22 AM | Show all posts
Reply 283# hanahani5865

salam...

belum bersalin lagi ye..?
hari ni due date, kan..

kalau baby masih gerak dengan baik...
meaning dia memang suka dok dalam tu...

tak pe, banyak je baby macam ni...

tapi, dalam tempoh 6 hari dari skrg, kalau lom bersalin juga
sila ke sepital ye..

Nurul doa semoga awak n baby selamat...insya ALLAH
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 09:27 AM | Show all posts
oh, ye...

bawak2 berjalan ye..
kalau banyak rileks time ni,
nanti bb suka tidor...
nanti dia malas 'tolak diri' keluar masa awak nak teran

kalau banyak jalan,
bb aktif..
n rajin tolak diri dia masa nak teran nanti..

p/s: misi bagitahu saya...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 09:35 AM | Show all posts
skrg xde rasa risau nak bersalin
dah masuk hosp baru rasa takut bersalin
kali ni xtaw allah takdirkan csect atau normal
sbb yg 1st csect - bb songsang
kali ke2, gugur @16wks - doktor induce, xde d&c sbb janin completely abort
kali ni, redha jer s/ada csect atau normal sbb rasa sakit dua2nya dah rasa
buat checkup last week, doktor scan bb melintang pulak...erm...@29wks
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 03:54 PM | Show all posts
xregister pun...diorg ckp x payah buat pape, booking ape sume...bila nk bsalin br datang..
hanahani5865 Post at 31-5-2011 08:38


hani, uols masih gigih bekerja ke? kalau baby aktif meanings dia oklah tue, yg penting alert dgn keadaan diri dan baby supaya kita tahu kondidi baby tue mcm mana, klu dia gerak cam biasa then xpelah

yg penting rasa kalau dah start rasa yg amat berbeza dari biasa, jalan tue pelan2 tau mak yong
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 03:57 PM | Show all posts
skrg xde rasa risau nak bersalin
dah masuk hosp baru rasa takut bersalin
kali ni xtaw allah takdir ...
sajer Post at 31-5-2011 09:35


banyak berdoa dan mengaji supaya Allah permudahkan segalanya
ana pun pernah miscarriage so amat faham kondisi perasaan tue mcm mana, camner pun yg penting kita doa dan mintak dari Allah sbb Allah maha pengasih lagi maah penyayang serta Allah maha mendengar, mana tahu skrg melintang tapi masa nak bersalin kedudukan dia normal, kan
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 05:19 PM | Show all posts
Reply  hanahani5865

salam...

belum bersalin lagi ye..?
hari ni due date, kan..

kalau baby ...
Nurul8001 Post at 31-5-2011 09:22

thanks nurul...a ah...x bsalin lagi ni...
gerak mmg kemain dia dalam ni, ptg lagi aktif...
xbestnye dalam perut ni, busyukkkk...sempit..kat luor org dah belikan tilam, ada kipas..ada muke comel2... hhahaha
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 05:23 PM | Show all posts
oh, ye...

bawak2 berjalan ye..
kalau banyak rileks time ni,
nanti bb suka tidor...
nanti dia m ...
Nurul8001 Post at 31-5-2011 09:27


oo.yeke...blk keje kang, pas masak nak ajak hubby jalan2 kat tasik lah...erkkkkk....
tp, dah plan nak projek mega malam ni...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 05:28 PM | Show all posts
hani, uols masih gigih bekerja ke? kalau baby aktif meanings dia oklah tue, yg penting alert dgn ...
fatehana Post at 31-5-2011 15:54


iols masih gegeh ni yang...dah kol 5.30 ni...adui, time2 nilah keje iols nak hang...
alhamdulillah baby gerak ok...tp, adui, xbest pun dok dlm perut ni baby ku sayang...meh kuar dpt tgk muka mama yg tomel2 ni..dapat nenen...cedap...
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 05:30 PM | Show all posts
Reply 290# hanahani5865


projek mega..?

haha..ok gak tu..

buatla selalu...

nanti bb pun tak sabor nak tolak diri keluar...

ada 'orang' tarik ajak keluar katanya..
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 06:47 PM | Show all posts
iols masih gegeh ni yang...dah kol 5.30 ni...adui, time2 nilah keje iols nak hang...
...
hanahani5865 Post at 31-5-2011 17:28


hamboi3 nak suh baby isap nenen mama ek ke nak bagi papa baby tue yg jelous
Reply

Use magic Report

Post time 31-5-2011 06:51 PM | Show all posts
oo.yeke...blk keje kang, pas masak nak ajak hubby jalan2 kat tasik lah...erkkkkk....
tp,  ...
hanahani5865 Post at 31-5-2011 17:23


wah projek mega ke malam nie hani
ok gak tue cepatlah baby kuar, silap2 esok dah leh masuk labour room
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 01:49 PM | Show all posts
baru balik spital...huhuhu..kene admitted on 13hb June ni...kene kua kan baby on the dot...sebab da lebih due date...kire2 da dekat 40minggu dah...uwaaa...

btw...induce ni sakit sgt ke?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 02:16 PM | Show all posts
baru balik spital...huhuhu..kene admitted on 13hb June ni...kene kua kan baby on the dot...sebab da  ...
hunny_bunny Post at 1-6-2011 13:49


semua benda sakit..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 02:28 PM | Show all posts
best ke ngandung weh? aku kadang2 rasa mcm ngandung tu nyusahkan badan je.. dah aaa kena muntah2, hormon tak seimbang.. pastu kena sakit2 lg nak teran anak tu kluo..
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 02:42 PM | Show all posts
Gud Luck to hanahani
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 03:02 PM | Show all posts
hari ni genap 33minggu...

tadi tanya misi...selalunya org besalin minggu ke berapa?

misi kata lam minggu ke 36-37 gitu...errr... cam takut lak baca tred neh...

tapi dokto kata baby cam kecit... takut baby tak sihat kata dokto...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 03:04 PM | Show all posts
kalau keluar air or darah..p je hospital terus.
kalo darah tu means ketuban darah..yg ni bahaya sket..selalu kalo org suka amal mandi mlm selalu kena camni. mine both ketuban darah
kalo keluar air u normal lah..insyaAllah mudah beranak.
baca byk2  doa, Allah maha mendengar
Lily_Savage Post at 28-5-2011 15:42


alaaaaaaaaaaaaa....naper la aku masuk tred neyhhhhhhhhh!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078976s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list