Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40689
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Post time 15-12-2010 04:58 PM | Show all posts
Reply 98# hAzEL^nut


    best.. tak terkata, hilang segala sakit tau
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:04 PM | Show all posts
Reply 99# Nichelena


    memang pun, bila start air tuban pecah tu..
bila nurse tanya "sakit kak?".. cam nak bagi kaki jer hehe,
kita mampu senyum senget jekkan.. sambil jengket punggung nahan sakit..

Akak nak bagi petua yg tengah menunggu saat kelahiran,
untuk memudahkan dan memendekkan skit bersalin (dgn izin Allah lerr )

Seminggu sebelum due, cuba wat doggy style.. yg rushing hour ler, jgn yg slow motion..
half an hour jer duk dlm labour, then baby kuo... easy to manage hahah.. maluuu akak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2010 05:09 PM | Show all posts
Saat nak bersalin tulah saat yang sangat indah dan manis utk di kenang..

Bayangkan yer, ke sana s ...
ilya Post at 15-12-2010 03:52 PM



    thanks ilya..terharunya baca............
rasa semangat nk tambah bb lepas ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2010 05:12 PM | Show all posts
Reply  ilya


    betul tuh.  semoga go-kart mengandung cepat2 n bersalin dengan selama ...
Nichelena Post at 15-12-2010 04:40 PM



    thanks my dear...........
1st bb dlu kontraksi lama sangat............
dekat 13jam lamanya..........
tu yg mcm takut sangat nk brsalin lagi..
tp lepas baca komen korang semua,rasa semangat pulak..thanks uol semua..prihatin sangat..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:20 PM | Show all posts
thanks my dear...........
1st bb dlu kontraksi lama sangat............
dekat 13jam laman ...
go_kart Post at 15-12-2010 17:12


Siapa kata forum tak membantu????
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:22 PM | Show all posts
Reply 104# go_kart


    bersalin kali pertama memang camtu go,
tp ada org senang.. takdir kena kat kita yg berjam-jam.. terpaksalah hadapi..
cuma kali kedua ni, kerapkan tuuttttt, jgn malas

kata org time ngandung ni takde mood nak tutttkan..
kengkadang pandang en hubby pun tak ada suunnn.. takper lawan jekk
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:24 PM | Show all posts
Reply  go_kart


    bersalin kali pertama memang camtu go,
tp ada org senang.. takdir kena kat ...
ilya Post at 15-12-2010 17:22


Malu akak yang akak sebut kat atas itu kejap je???? ni ada next change ...to be continued kekdahnya?????
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:33 PM | Show all posts
Reply 107# manakautau


    naper tok leh?
tu cara supan dan santun, ciri-ciri mleayu jawa sejati
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:35 PM | Show all posts
Reply  manakautau


    naper tok leh?
tu cara supan dan santun, ciri-ciri mleayu jawa sejati
ilya Post at 15-12-2010 17:33


Tak der siapa yang kata tak boleh..hang sendiri yang kata hang malu nak kongsi pengalaman seperti ini....pastuh ada sambungan lagi...ini kategori malu yang terpimpin ke?????? Atau memang jenis takder kemaluan????
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:47 PM | Show all posts
Tak der siapa yang kata tak boleh..hang sendiri yang kata hang malu nak kongsi pengalaman sepert ...
manakautau Post at 15-12-2010 17:35



    huhu...  Forum sekadar luahan rasa encik manaknya..
segala luahan kena kongsi, "malu akak" kalau di baca dengan nada berbeza, beza ler jadiknya.. ye dak?

dah lama tak main kayu api nampak? baru nak mula ker???
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 05:57 PM | Show all posts
huhu...  Forum sekadar luahan rasa encik manaknya..
segala luahan kena kongsi, "malu akak ...
ilya Post at 15-12-2010 17:47


Susah sangat ke nak ambik teguran Manak sebagai sesuatu yang baik/positif????.....in short lain kali tak perlu lah nak berskema...kalau memang nak kongsi pengalaman....kuhnun "malu akak"...... hang tak panas kan nih?????
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 06:03 PM | Show all posts
Reply 60# parangskeper


    HSA.johor..dekat kpala bby mmg ada kesan lg calar2 ni..nampk..kalo tgk rasa sedih..sedih psl xdgr ckp suami g bsalin kat swasta..kalo hingat muka doktor pelaih tu..peh mcm nak tumbuk je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 06:07 PM | Show all posts
Post Last Edit by fieda07 at 16-12-2010 14:33

]






seronokkan bila tgok baby membesar..sakit bersalin pn hilang bila dpt baby..tp saya xtahan time berpantang sbb duk kat bilik smpai abis pntg 40hari..bab berbengkung & mkn ubat jamu@ herba dll tu sy x kisah sgt..tp yg xtahan bila xbole byk gerak cuma bgun susukan ank, mkn& nak ke tandas je..bosan sgt..nak membaca x bole, nak tgok tv pn susah suh duk rehat je atas katil kt bilik..nak nangis rasanya..da la tu mkn pn kat bilik dorg hantar kalu my hubby ada dia suapkn plak..boringnya..mcm kita sakit kritikal sgt..nak gi tandas pn my maid/hubby kna tuntun lebih 3minggu..padahal tandas dlm bilik yg sama gak..hehehe..
rasanya bila kita da berurut seminggu tu da rasa selesa da bdn..nak jln sndri pn ok..
tp dorg xcaya tkut bentan katanya..bila nak msuk sbulan bru bole gi sndri..sabo je la..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 09:42 PM | Show all posts
hang kata tadi hang nak merasa???? Bab ini takmo try rasa ke???
manakautau Post at 15-12-2010 16:44



    tak hengen...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 09:45 PM | Show all posts
Reply  hAzEL^nut


    best.. tak terkata, hilang segala sakit tau
ilya Post at 15-12-2010 16:58



    nak baby jugak!!   tp, calon bapaknya belum ada..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2010 07:47 AM | Show all posts
Siapa kata forum tak membantu????
manakautau Post at 15-12-2010 05:20 PM



    sbb boleh membantulah aku post kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 09:09 AM | Show all posts
    seriau ada berdebar ada takut ada exited ada semua ada mcm air batu campur lah pulak.. tegarkan hati jerk baca TT nie..     

T nak bersalin 1st baby bulan 2 nie insyaALLAH betul ker dia orang ckp baby 1st selalu awal 2 week? harap2 semua selamat lah ekk..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 09:13 AM | Show all posts
Reply 111# manakautau


    larrr teguran ker tu? trima kasih ler encik manak yerr.... den ni skema
yerlah... lain org lain cara ye dak....
panas? pernah ker den panas kat cari ni? idoookkkk.. den panas bila ada thread rosyam nor jer...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 09:33 AM | Show all posts
gokart!!!! motif selama ni aku ingatkan ko jantan???? pompuan rupanyee.. hahahaha! aku pun masih trauma ingat2 balik saat nak beranak sampaikan laaaa ni lalu depan hospital aku deliver dulu pun aku tak sanggup. pastu akan timbul perasaan tak best.. sedangkan dah nak dekat setahun berlalu. masa baru2 beranak dulu mmg aku cakap takmo anak dah, bley?? tapi bila anak aku dah pandai senyum2 gelak2 main sama2 dah lupa semua kisah hitam. kekadang je perasaan x best tu dtg balik. dan apa2 pun aku nak ada anak lagi... insyaallahhh bila diizinkan Allah.. jgn risau gokart.. terseksa tu kejap je.. bygkan bila ko dah tgk anak ko senyum ketawa bagai.. mesti lupa sakit nye kannn.... good luck to u..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 09:41 AM | Show all posts
thanks my dear...........
1st bb dlu kontraksi lama sangat............
dekat 13jam laman ...
go_kart Post at 15-12-2010 17:12


eh..samalah kita..
aku dulu pun mcm tu gak, 2 2 anak aku tu aku tahan sakit dr petang sampaiiiii esok pagi,dekat2 nak tengahari...
sakit tu,cuma Tuhan aje yang tahu...
sampaikan aku dlm tido yg sekejap2 tu aku meraung2 panggil mak aku...huhuhuh
nasib gak misi tu tak marah...
mungkin dorang faham,sebab aku dah 3 hari masuk hospital n tahan sakit...
syukur..sbb aku tak terkena misi yg kepala hangin...
kalau aku dapat,aku kasi dia fly kick percuma....hahahahhaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079536s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list