Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
39717
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Post time 15-12-2010 12:40 PM | Show all posts
thanks dear for the support
go_kart Post at 15-12-2010 08:23


Tak ahhh...kat labour ward nanti soh lah laki hang support hang......aku nak buat per?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2010 12:41 PM | Show all posts
Tak ahhh...kat labour ward nanti soh lah laki hang support hang......aku nak buat per? :mad ...
manakautau Post at 15-12-2010 12:40 PM



    i mean moral support la
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 12:43 PM | Show all posts
Reply 80# go_kart

amiin Ya Rabb...arap2nya begitulah...semoga dipermudah juga urusan go_kart ek...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 12:46 PM | Show all posts
lain kali kalau baca tuh tutuplah mata...kalau tak nampak apa yang hang baca..tentu hang takkan  ...
manakautau Post at 15-12-2010 12:26



    haishh. niat di hati nak amek pengalaman. pahit manis pengalaman orang.

teringin jugak nak merasa... tapi, ........
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 12:46 PM | Show all posts
i mean moral support la
go_kart Post at 15-12-2010 12:41


Lain kali kalau sebut biar terannngggggggggg
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 12:48 PM | Show all posts
haishh. niat di hati nak amek pengalaman. pahit manis pengalaman orang.

teringin jug ...
hAzEL^nut Post at 15-12-2010 12:46

Hati dan niat bosar...tapi cekeding...penakut...podaahhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-12-2010 12:57 PM | Show all posts
Reply  go_kart

amiin Ya Rabb...arap2nya begitulah...semoga dipermudah juga urusan go_kart ek...
aku_blur Post at 15-12-2010 12:43 PM



    ok..semoga urusan kita dipermudahkan oleh-Nya..dan semoga thn depan gokat ada rezeki mengandung lagi..aminn....
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 01:06 PM | Show all posts
aku fobia nk beranak lg sbb aku beranak anak no 2 lam kete!!!! panik giler...huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 01:08 PM | Show all posts
aku fobia nk beranak lg sbb aku beranak anak no 2 lam kete!!!! panik giler...huhuhu
mummypeah Post at 15-12-2010 13:06



Hang tak namakan anak hang tuh boraq ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 01:20 PM | Show all posts
aku pun tengah tunggu ari je nie...risau la bile memikirkan camana tanda nak bersalin sebab masa ana ...
aku_blur Post at 15-12-2010 12:30



    aku pun mmg tak penah pecah sendiri air ketuban tu, sumer doktor yg pecahkan...just
    tanda sakit jer, pegi2 hospital dh bukak 5cm terus kena tahan kat wad, 2 jam lepas tu
    dh bersalin, cuma anak no. 2 jer tanda kuar darah dan lama jugak sakit bersalin sebab
    senggang masa ngan anak sulung 8 thn......tu je la yg sakit sikit...yg lain ok...dan harap
    yang ni pun ok gak......
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 02:16 PM | Show all posts
Hati dan niat bosar...tapi cekeding...penakut...podaahhhhhhhh
manakautau Post at 15-12-2010 12:48



    ala, xpe.. do i care? ~~lalala

lama tak kena terjah ngn manak. hilang ke mana kamu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 02:51 PM | Show all posts
Post Last Edit by fieda07 at 15-12-2010 15:15

pngalamn melahirkan..sakit memngla..tp so far Alhndullilah..ok je.. anak da 5 org..ingat nak pregnt lg tp kna habiskn study sem ni dlu..sem dpn lapng skit..tggl penulisan je..hiihii kalu ikut my hubby nak baby cepat je..tp i nk relax skejab tgu baby ke 5 ni pndai jln laju dlu..bru 11bln..masih bertatih lagi..





anyway rasa sakit bersalin anak pompuan & lelaki memg berbeza pn..biasa baby boy skit2 kt pinggang..kalu girl ala2 cam senggugut..nasib baik sy sakit bersalin slalu xlama..time yg sulung msuk labour room awal pkul 3.30pm sbb air ktubn da pecah awal..kna msuk air & lama duk labour room sbb xrasa apa2 lg bru bukaan 3cm..pkl 6.30pm bru rasa skit sgt..20min kmdn da kuar baby.. lain2 plak 4 kali sampai hosptl trus msuk labour room sbb baby da nk kuar..masa ni skit dlm kete je..prjlnan amik masa 15-20min dr umah sesmpai hosptl da xrasa apa pn..sbb baby da kt bwh nak kuar tggl push je..xsempat nurse & doc ready apa2 pn..dorg sound kalu i push dlm kete da kuar da baby tu..tp i tgu smpai hosptl dlu..bila rasa selesa bru push..cuma anak ke 3 je susah skit nk push sbb baby besar..masa tu bru tau ni gaknya rasa nk bersalin..slalu x rasa main push je da kuar baby..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 03:03 PM | Show all posts
paling manis masa lahirkn baby ke 4 on my birthday..so kongsi besdayla dgn mama dia..
yg seronoknya..lepas bersalin doc cek & dia kata dpt hadiah dr baby utk mama dia sbb xde koyakan..so i xkna jahitla...happy sgt..my date 801018, my baby 081018..lebih kurang sama kan awalan no kp kita..hiihii
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 03:34 PM | Show all posts
Reply 93# fieda07


    hehehe.. sama la kita, i pun share birthday ngan anak yg sulung... lepas diorang bawak baby kuar nurse ramai2 datang wish hepi besday, tp tk amik pot sangat sebab tgh pening2 lalat dan kepenatan yg amat masa tu...
yg no - 3 plak hampir share birthday ngan papa dia... tp tk sempat tunggu, dia lahir sehari sebelum ... huhuhu.... jadi kitorang selalu sambut birthday 2 dalam 1 la...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 03:52 PM | Show all posts
Saat nak bersalin tulah saat yang sangat indah dan manis utk di kenang..

Bayangkan yer, ke sana sini dengan beban perut,
bila sampai labour room, nurse dengarkan degupan jantung bayi yg mcm kuda berlari tu...
uisshhhh seronok bila dengar.. syahdu pun ada..

Bila air tuban pecah tu, start ler baca ayat Qursi banyak-banyak tanpa henti,
bagi hati kita tenang.
Semoga mudah segala-galanya...
Bila saat sakit yg mengejar minit tu,
Cuba andaikan kesakitan ini untuk aku membayar setiap detik kesenangan di hari tuaku...

Bila saat, baby hampir menjengah dunia,
Andaikan kesakitan ini umpama pemberian dari Allah untuk keseluruhan kegembiraan dan kesenangan serta keredhaan terhadap kehidupan anak dan hari tuaku..

Bestkan bila tetiba dalam jerih payah meneran tu tetiba pluppp... Nurse pun jerit "Alhamdulillah... Kuo dah dia..
Lepas tu, tengok baby yg berkongsi makanan dengan kita tu di letakkan di dada kita.. syokk
Dengan bau baby yg harum cam bunga-bungaan...

gokart..
yg penting, fikirkanlah... sakit ini yg akan membuatkan hidup kita akan terhibur di masa akan datang... Siyesss!!!
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 04:08 PM | Show all posts
ala, xpe.. do i care? ~~lalala

lama tak kena terjah ngn manak. hilang ke mana kamu?
hAzEL^nut Post at 15-12-2010 14:16


Mod selenge ler...yang diri sendiri takmo insap...masukkan aku dalam gua...suruh aku lak insap...kesian kan aku???? apa punya baghal pun aku tak paham..... Macam aku nak suruh dia isap pun ada...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 04:25 PM | Show all posts
Mod selenge ler...yang diri sendiri takmo insap...masukkan aku dalam gua...suruh aku lak insap.. ...
manakautau Post at 15-12-2010 16:08



    hahaha padan muka! boleh tak nak gelak guling2?
dah tu, sila insap ye. tak payah nak isap2..

MN ko? tak hengat dah mende..
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 04:26 PM | Show all posts
Saat nak bersalin tulah saat yang sangat indah dan manis utk di kenang..

Bayangkan yer, ke sana s ...
ilya Post at 15-12-2010 15:52



    wah, menarik..tertarik...

sejuk hati dengar kn? bestnya...
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 04:40 PM | Show all posts
Reply 95# ilya


    betul tuh. semoga go-kart mengandung cepat2 n bersalin dengan selamat juga kurang sakit. ekekeke

tapi aku ada sikit musykil. samada aku memang tak tahu or adakah situasi aku nih pelik. aku 2 kali delivery yg sempat rasa contraction, semuanya selepas dipecahkan ketuban. bukaan dah sampai 8cm pun ketuban tak pecah2 lagi. tak sakit. but once dipecahkan ketuban tuh, aduhai...aku hanya mampu senyum je instead of bercakap2 bila orang tanya. sakit weh..ekekeke
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2010 04:44 PM | Show all posts
hahaha padan muka!   boleh tak nak gelak guling2?
dah tu, sila insap ye. tak pa ...
hAzEL^nut Post at 15-12-2010 16:25


hang kata tadi hang nak merasa???? Bab ini takmo try rasa ke???
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.080152s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list