Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40459
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Post time 20-6-2011 11:29 AM | Show all posts
Reply  Lady_On_Earth

saya pun oct jugak
darkness Post at 20-6-2011 09:54


all the best..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 11:34 AM | Show all posts
lady pantang kat kampung lady ke kat sini?
Hana Post at 20-6-2011 11:02


pantang kat sini jer nanti..
import my mom dari kampung bawak mai sini nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 11:36 AM | Show all posts
sama2.....takpe...pelan2 kayuh k....sabar byk2 tau...
tenteramsuci Post at 19-6-2011 23:30


tapai kadang2 nak tergelak keke.. kitorang(husband and wife) ni takde pengalaman, itu hari spotting skit kelam kabut call gynae.. merasa lah masuk ER.. masuk ER dia check pakai doppler, kalau ku tau check jer kat rumah, sebab ada beli jugak doppler tu.. hiih
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 03:39 PM | Show all posts
Reply 334# Lily_Savage


   thanks huhuhu....16/6 huhuhu...

sakit giloooo....baby xmo kua kene paksa....seksa giler...lagi2 time di pecah kan air ketuban....dan masa masuk salur kencing...rs nak penyepak je sister tu...hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 03:40 PM | Show all posts
Reply 330# Lady_On_Earth


   tq...hehehe....enjoy that moment k??..t da kua rs cam kosong jahh perut..melambung2 rs nye...hihihih...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 03:42 PM | Show all posts
Reply 331# tenteramsuci

tq kaka ten....memula dier ceaser...pas da potong sume...doc tu tekan2 perut...soh baby kua....dier xmo kua jugekkk..dier suke kot dok dlm perut iols....da tu doc terpaksa forceps utk kua kan baby...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 03:45 PM | Show all posts
Reply 339# Hana


   tau xpe kak hana...ade org tu baru masuk wad 1 jam da beranak...pelik betul...iols dekat 4 ari baru laaa kua baby..tu pun paksa...
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 03:46 PM | Show all posts
Reply 326# seroja11


   ini adalah perkara biasa....
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 03:56 PM | Show all posts
hani, uols masih gigih bekerja ke? kalau baby aktif meanings dia oklah tue, yg penting alert dgn ...
fatehana Post at 31-5-2011 15:54


darling, kita dah selamat melahirkan bby boy 1 june aritu...after overdue 1 hari..kalau tak, doktor bg masa 9 hari lagi utk induce...pas kene ultrasound, doktor bagi 1 hari je utk normal delivery if not, esoknye 2 june, pagi, kene induce...sebab, air ketuban kita lowest level sangat...alhamdulillah, 1 jun 11.48 mlm baby selamat lahir...contraction start pagi, tp very light lah, sakit pinggang belah belakang je manje2...ptg tu yg sakit sangat2 tp still bahagian pinggang..(masih blh btahan), malam tu after habis masa melawat, sekitar 9.30 pm, kita dah x tahan sangat2, kita bgtau nurse yg contraction kita kerap sangat..sakitnye tuhan je yg tau, nurse check dah 3cm, nurse ckp dalam 10 lebih bsalin insyaallah...lepas2 tu lah sakitnye tuhan je yg tau..call mak minta ampun, siap nangis2..mak ckp selawat byk2...at dat time br uluh hati ingat kan yg mak pun pnh lalui bnd yg sama,terkeluarlah ayat "sakit mak"...after dat, saya gagahkan hati jalan2 keluar bilik,dlm kol 11 camtu sbb nurse ckp kalau blh tahan, tahan, nnt kalau dah kt LR, sejuk, lagi x tahan..so sakit mcmane pun saya tahan juga, ms bjalan2 kat luar bilik tulah, tetiba rasa kaki xblh melangkah sbb sakit sgt...terus panggil nurse ckp saya sakit sgt2..nurse check2, dah 5/6cm, terus ditolak ke LR..masuk LR dalam 11.30, alhamdulillah 11.48 selamat melahirkan bby lelaki..
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 04:17 PM | Show all posts
alhamdulillah...da selamat bersalin setelah berhempas pulas selama 4 ari di spital..dgn 3x induce da ...
hunny_bunny Post at 19-6-2011 20:51


nampaknya iols ketinggalan ketapi nie

apa2pun congrats hunny, mudah2an bertambah ceria kehidupan kalian berdua
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 04:23 PM | Show all posts
darling, kita dah selamat melahirkan bby boy 1 june aritu...after overdue 1 hari..kalau tak, dok ...
hanahani5865 Post at 20-6-2011 15:56


hani lalinks




alhamdulillah syukur ke hadrat Allah yg uols dah selamat melahirkan dan skrg sure tgh menjalani tempoh berpantang kan, x lama tue hani pejam celik sure dah tamat nanti. Uols berpantang kat mana hani?

Lps nie perancangan camner, x serik, kan lalinks
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2011 04:23 PM | Show all posts
Reply 350# fatehana


   tq sis....semoga begitula hendaknyer
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 10:05 AM | Show all posts
dah slamat bersalin ke...aku  ari ni due tapi x de tanda2 nak bersalin pon..takut nyer..esok aku dah start cuti...tungguuuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 10:16 AM | Show all posts
Reply  Lady_On_Earth


   tq...hehehe....enjoy that moment k??..t da kua rs cam kosong jahh peru ...
hunny_bunny Post at 20-6-2011 15:40


nanti dah keluar rindu nak rasa tendangan tu balik eh.. ?
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 08:32 PM | Show all posts
Reply  Hana


   tau xpe kak hana...ade org tu baru masuk wad 1 jam da beranak...pelik betul...i ...
hunny_bunny Post at 20-6-2011 15:45



    samalah kes ngan my first..kat 4 hari  kat spital asik 4 cm x nak buka2..poor progress..last2 dah 8cm stopped..kena ceaser..ngeri bila ingatkan. teringin nak beranak yg ala2 tak sempat sampai spital dah keluar dulu
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 08:33 PM | Show all posts
sesape nak share breathing techniques?
i fail sgt lah bab ni..

pastu dah dekat2 ni asik ingat mati aje..uwaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2011 08:40 PM | Show all posts
darling, kita dah selamat melahirkan bby boy 1 june aritu...after overdue 1 hari..kalau tak, dok ...
hanahani5865 Post at 20-6-2011 15:56



i remember after bersalin yg first dulu, rasa mcm terlalu amat terhutang budi ngan my mom, rasa mcm sgt tak wajar utk lawan ckp or berkasar or do whatever yg blh hurt mak..sbb dah rasa sendiri betapa nyawa cam kat hujung tanduk bila bersalin tu. besrnya pengorbanan mak pd kita kan..
pastu one of my fren dtg kat wad, dia baru beberapa bulan bersalin. dia tgk je i, dia terus nangis teresak2 i dun know y, but i tot dia teringat apa yg dia baru lalui kot.
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 12:44 PM | Show all posts
bestnya baby dah kluar  ..saya lak lama lagi..due 19/10..insyaAllah..huhu
darkness Post at 20-6-2011 09:50



    waaaa samaa la kita.. 31/10 ni... besday baby (insya Allah) sama besday ngan maknye ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2011 02:14 PM | Show all posts
due date sy 31/7 ni...
baby no 2..
anak sulung dulu cser...
checkup 34 weeks hr tu baby breech pulak...
huuu...
seriau bila terigt balik sakit contraction tu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2011 11:42 PM | Show all posts
Reply 349# hanahani5865


   uwaaaaaaa.... i sebelum ni silent reader aje,, maklumlah tak kawen lagi,, baru aje bertunang.. bile bace kak hanahani punye post ni sebak rase.. uwa.. i love you mummy... !!!
insap ingatkan jasa mak lahirkan kita...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085342s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list