Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40464
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Post time 1-6-2011 03:37 PM | Show all posts
Reply 296# Hana


   ade jugakk yg xsakitkan kak hana...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 04:01 PM | Show all posts
best ke ngandung weh? aku kadang2 rasa mcm ngandung tu nyusahkan badan je.. dah aaa kena muntah2, ho ...
sevenoctober Post at 1-6-2011 14:28



ikut orang. ikut nasib.
kalau ikut aku - ngandung best ooo..(sbb aku takder alahan.. aktif ajer..pantang ajak berjalan)
tapi, yang tak best tu..masa tgh pantang. ais takleh minum. seminggu pertama tu kena makan ikan. dah ler aku tak suka ikan.
aku tau dah..aku kategori mana. kalau aku start sakit, aku mmg sakit betul2. kiranya kalau orang lain tu, setakat bukaan 2cm tu,mcm gigit semut ajer. Derang leh lagi borak2..tala makanan..tapi, aku dah stress sakit. bukaan 2cm tu aku rasa mcm dah kena gigit ular tedung berbisa taww. pastu aku takleh tahan sakit lama2 mcm orang lain boleh tahan sakit menunggu bukaan lebih besar dan besar.
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 04:02 PM | Show all posts
Reply  Hana


   ade jugakk yg xsakitkan kak hana...
hunny_bunny Post at 1-6-2011 15:37



ape dia yang tak sakit?
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2011 06:20 PM | Show all posts
takutnye cite nak bersalin ni..walaupon dah ada 2 pengalaman berlainan..hehe..ni tgh tunggu hari je insyaallah 21/6 ni due...ikut pengalaman yg lepas sume over due..yg sulung 6 hari tapi bersalin normal yg ke-2 10 hari sampai kena kuar ikut tingkap hehehe..sakit ooo...mintak2 yg ke 3 ni di permudahkan dan di percepatkan..hehe..x sabo rasa dah lah opis tingkat 3..hari2 nak kena panjat tangga.. mcm nak nangis rasa..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 11:43 AM | Show all posts
coklat anak yang first bersalin normal. masuk hospital 8.00 malam, setengah jam 8.31 baby keluar. tapi tahan sakit hampir 12 jam. yang second tahu kena ceaser sebab uri kebawah,jadi rasa excited sebab boleh rasa ceaser, tapi cit..masa masukkan salur kencing rasa macam nak menangis .sakit sangat..pastu masa dalam operation room coklat dipengsankan.epidural tak berkesan. masa tu rasa takmo anak lagi dah..tah macammana tahun lepas termengandung lagi. rasa macam taknak teruskan kandungan tapi pikir2 balik..tawakal je. yang ke 3 ni pon kena bedah jugak sebab songsang.bayangkan dok try 6 kali epidural sebab tak kena saraf.sakitnya rasa nak meraung.coklat mengandung anak ke 3 masa umo 28 tahun tapi rasa sangat2 tak larat dengan keadaan tak dapat menahan kencing.kalo ada rasa nak ter.. kena carik toilet .kalo tak basahlah seluarku.bayangkan kena pakai pad hari-hari (start dari 5 bulan sampai bersalin) sebab dok cakap it's normal sebab u punya rahim dah longgar (something like thatlah). so..kalo nak mengandung baik masa kita muda. rasa kalo umo 30 tahun daku mengandung lagi taktau lah macammana..
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 01:18 PM | Show all posts
wa!!! semalam beli pregnancy test...keputusanyer...wa! 2 line
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 01:29 PM | Show all posts
wa!!! semalam beli pregnancy test...keputusanyer...wa! 2 line
lizaliza Post at 7-6-2011 13:18



    waaaaa TAHNIAH... masa dapat tgk dua line, hilang fobia kan... happy sgt kan...
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 01:43 PM | Show all posts
waaaaa TAHNIAH... masa dapat tgk dua line, hilang fobia kan... happy sgt kan...
EBoutique Post at 7-6-2011 13:29



    tengok dua line ler aku lagi fobia dgn takut semua ada.....kalau satu line aku dah lompat dah!
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 01:50 PM | Show all posts
yeke
saya gembira sgt nampak dua line huhu
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 11:45 AM | Show all posts
saya x tau perasaan masa dpt 2 line ari tu gembira ade ..fobia pon ade takut kali ni anak kluar ikut tingkap lagi.. sakit sngt..
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2011 01:37 PM | Show all posts
seroja, operate pun sakit ker?
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 10:18 AM | Show all posts
org lain yg operate x tau lah skit ker x..tapi saya dah rasa bersalin operate ngan normal.. saya rasa baik normal sbb seminggu lebih kita dah boleh jln laju.. tp masa bersalin operate dah dkt 2 minggu duk umah  baring jer pas tu saya punyer luka bersalin tu boleh terbukak semula kluar cecair mcm nanah bnyk sngt..ape lagi kena masuk hospital 2 hr.. pastu seminggu kena ulang alik klinik desa untuk cuci luka yg berlubang tu sampai dier katup sendri.. siksa betul.. nak kata salah mkn rasa nyer mak cuma buat kan sawi rebus ngan ikan haruan rebus asam..entah lah mintak2 lah yg ke 3 ni bersalin normal
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 10:28 AM | Show all posts
ikut orang. ikut nasib.
kalau ikut aku - ngandung best ooo..(sbb aku takder alahan.. aktif aj ...
Hana Post at 1-6-2011 16:01



    sama mcm xin la..
sakit nyer, tk dptdigambarkan..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 10:30 AM | Show all posts
saya x tau perasaan masa dpt 2 line ari tu gembira ade ..fobia pon ade takut kali ni anak kluar ikut ...
seroja11 Post at 8-6-2011 11:45



    me too..
hari tu terlewat peyet 4 hari, seriau beb..
hari2 wat upt...nasib baik tk de kuaq 2 line...
anak kedua br 7 bulan...czer lak tu..
naya jer kalo peknen lg :/
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 08:25 PM | Show all posts
xberanak2 lagi iols...da masuk 40minggu...

jalan xbukak2...by hook or by crook baby kene kuar on 14th of june....tgh bulan lak baby ni nak kuar...
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 08:44 PM | Show all posts
bila tgk org lain pregnant suka sgt...rs cam nk pregnant je tp alahan truk sgt sapai time nk bsalin.  agaknya sbb alahan truk sgt bila time nk bsalin skejap je dh buka jln. tp sakit ttp sakit lh...ni pn trauma sapai sekrg......
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 11:02 PM | Show all posts
Reply 312# seroja11

euwwwww...ngilu seh

kalau si kurus senang skit nak jaga..kasik angin selalu, pas mandi kasik lap bekas luka tu kering2

kalau si gendot kurang skit la...senantiasa kene lap sbb takot berpeloh...tp keje2 ni mmg ngeri skit la.ai cam surrender dah

terbyg2 cam mulut ternganga, camtu la bekas luka tu terbuka
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 12:02 AM | Show all posts
Salam untuk semua ibu2 kat sini. Liley nak sgt ada baby, sampai dah berapa kali mimpi dukung baby. But, belum sampai masanya sebab tak kawin lagi.

When baca experience2 kat sini, liley terpk, mcm mane budak2 yang beranak sorang2 dalam toilet la, dlm bilik la, and then buang baby tu? imagine la, takde doctor, nurse, epidural and tak tau ape2, contraction ke, dah berapa cm ke. isk2 dasat jugak derg ni. kuat btol.
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 11:35 AM | Show all posts
tu lah mcm mana lah diorg leh branak sorg2 kan.. mesti senang gila tu yg lepas branak leh main buang suka2 hati..
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2011 09:08 PM | Show all posts
aku menahan sakit nak beranak selama 12 jam..
time ni segala mak nenek dosa2 sume teringat..
tapi aku tetap nak merasa lagi sakit bersalin tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083079s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list