Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40509
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Post time 29-5-2011 07:34 PM | Show all posts
Reply 240# fatehana

baru balik spital...doc xmo tahan iols lg...maseh 1cm..lambat sungguh pintu nak bukak...bak kata kaka iols...dier tgh cari mantera utk bukak pintu gua...mcm citer p.ramlee...masa s.samsuddin nak kua gua dlm citer ali  baba bujang lapuk....hampeh je kaka iols...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2011 08:43 PM | Show all posts
Reply  fatehana

baru balik spital...doc xmo tahan iols lg...maseh 1cm..lambat sungguh pintu nak  ...
hunny_bunny Post at 29-5-2011 19:34


kelakarlah kaka uols hunny yealah kan dari ari khamis br bukak 1 cm mmg lambat, masa iols dulu anak sulong bukak 2 cm then esok bukak 3 cm terus kena induce mmg serik xmoh lagi kena induce
uols rehat dulu k mana tahu bila dia dah dpt cari camner nak bukak pintu gua tue sure dia akan kuar gak
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 08:34 AM | Show all posts
iols tgh tunggu ms...br check...da bukak 1cm...pastu iols malas nak admitted lg...doc ckp tunggu sak ...
hunny_bunny Post at 27-5-2011 19:21

uols edd bile hunny?
iols due esok...aduii, ngerinya...tp masih bkerja ni...xrasa pape lagi..risau nye dgr induce2 ni.. baby jgn overdue sangat k..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 08:35 AM | Show all posts
xbaik taw hani ko cakap camtue kat laki ko, yg tgh memendam rasa tue pun laki ko gak

ok wa ...
fatehana Post at 28-5-2011 11:02

hehehehe

pahabaq kawan?sihat kah arini?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 08:35 AM | Show all posts
ok lalinks semoga uols bersalin dgn selamat dan dipermudahkannya yea
fatehana Post at 28-5-2011 11:11

aku x bsalin lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 09:57 AM | Show all posts
hahahani tak bersalin lagik?
dah start sakit2 ka belom...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 11:05 AM | Show all posts
Reply 242# fatehana


    senangnyer uols punyer rahim terbukak...iols ni haa dr kamis sampai da senin maseh 1cm...mcm2 da iols buat...berjalan...naik tangga...turun tangga...exercise ringan2...maseh gak cemtuu..letih betullaa....bideway...sakit ke induce??...ke uols rs lebih baik induce dr xbukak2 dan xde impruv langsung pembukaan rahim??..baby mengeras je...sakit kemain lg...arini pukol 5 iols da bangun...xbley tido....sakit perut...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 11:07 AM | Show all posts
Reply 243# hanahani5865


   uols kat opis lg ke??..beraninyer uols...kalo pe2 jd cemne??...iols 9 bulan jah opis mate dgn bos bising2 soh dok umah takot ape2 jd....yelaa..iols drive senirik g kije...hubby xanta...sebab heols masuk opis pukol 7.15 iols pukol 9...kalo ikut dier kene gerak pukol 5.45 sampai opis dlm 6.45...tercongoklaaa iols sensorg...xmolaa...tu belum masuk kalo tunggu ms dier pick up balik dr opis...mau berjanggut...huhuhu...
oh ye...senaman ape yg dpt membantu pembukaan rahim ye??..berjalan sudah...naik turun tangga sudah..result ttp sama
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 11:16 AM | Show all posts
hahahani tak bersalin lagik?
dah start sakit2 ka belom...
EBoutique Post at 30-5-2011 09:57

tidak..blm lagi... aku pun mcm panik je...
xde sakit2 pun...sakit perut kejong je ada lah...kadang2 bawah tu mcm rs tercucuk2...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 11:18 AM | Show all posts
Reply  hanahani5865


   uols kat opis lg ke??..beraninyer uols...kalo pe2 jd cemne??...iols 9 b ...
hunny_bunny Post at 30-5-2011 11:07

uols edd bila?dah ke belum?
bkn berani, sbb x rasa sakit2 lagi...nak dok rumah, keje banyak lagi..(em, tp dok melayan tenet je, ape citer...heheh)...
mcmane uols blh tau pbukaan rahim brp2 cm?uols p check kat swasta ek?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 11:22 AM | Show all posts
Reply 250# hanahani5865


   doc ckp anytime je...dier ckp iols da cukup bulan..dis wik da masuk 38wiks dah....hmm...lama betul dier nak dok dlm perut ni...xmo kua kot baby bucuk ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:24 PM | Show all posts
hehehehe

pahabaq kawan?sihat kah arini?
hanahani5865 Post at 30-5-2011 08:35


oitttt uols x bersalin ke hani, masih gagah gie kijer, salutelah sama lu babe, iols dulu masa anak pes mmg seriau sbb br turun flight then nak ke opis masa tue then masa kat KL sentral rasa something lain so gie check then nampak cam bleeding so iols call asben dan iols gie opis, kakak2 kat opis dah nak antar iols gie HKL tapi iols xnak sbb iols nak bersalin kat Putrajaya, tiba hospital br bukak 2cm, actually x sakit pun cuma bila dah kena induce tue mmglah sakit
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:28 PM | Show all posts
Reply  fatehana


    senangnyer uols punyer rahim terbukak...iols ni haa dr kamis sampai da sen ...
hunny_bunny Post at 30-5-2011 11:05


kalau tanya iols sure iols x nasihatkan induce sbb bila kena induce mmg sakit ibaratnya kita blm nak beranak tapi dipaksa utk beranak namun anything Dr yg akan decide, klu blm due lagi xpelah hunny coz Dr pun x cakap apa kan, banyakkan berdoa yea, anak sulung nie mmg camtue, ada cepat ada lambat dan ada on time, banyak bersabar, baca ayat2 suci manyak2 supaya everything ok
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:41 PM | Show all posts
oitttt uols x bersalin ke hani, masih gagah gie kijer, salutelah sama lu babe, iols dulu masa an ...
fatehana Post at 30-5-2011 14:24


nape induce?dah overdue ke?
iols x rasa sakit2 lagi, tu yang still keje..lagipun slalu iols dgr org ckp dah x larat sangat2,sbb tu cuti..iols rasa ok lagi ni..takut doktor dulu buat salah pengiraan..kalau x bsalin, lusa iols kene check up lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:42 PM | Show all posts
hana..kalo 38 wks..still got 2 more weeks to go.
kalo dah 40 tak kuar2 jugak, baru induce..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:43 PM | Show all posts
induce mmg sakit giler2...
xin dh 41 weeks ++, kddkn bb maish tinggi lg..
kena induce, sakit, ya ampunnnnnnn.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:46 PM | Show all posts
hana..kalo 38 wks..still got 2 more weeks to go.
kalo dah 40 tak kuar2 jugak, baru induce..
Lily_Savage Post at 30-5-2011 14:42


me edd esok...40 weeks...adakah kebarangkalian kene induce kalau x kuar jg esok??
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:53 PM | Show all posts
nape induce?dah overdue ke?
iols x rasa sakit2 lagi, tu yang still keje..lagipun slalu iols dgr ...
hanahani5865 Post at 30-5-2011 14:41


x overdue tapi Dr kata bleeding tue tunjukkan dah tanda nak bersalin cuma x bukak sepenuhnya lagi coz masa tue dah 2 cm bukak, klu x sakit mmg cam malas kan tapi uols gie je jumpa Dr klu esok uols masih x rasa apa2 cam nak beranak bukannya apa xnak baby makan benda x elok, bukan iols kata tapi org2 tua kata
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:56 PM | Show all posts
x overdue tapi Dr kata bleeding tue tunjukkan dah tanda nak bersalin cuma x bukak sepenuhnya lag ...
fatehana Post at 30-5-2011 14:53

ic...ke ios kene tunggu sehari overdue ek?sbb rabu nurse suruh dtg lagi checkup kalau x bsalin esok..
takut baby terberak dah ek..alahai, siannye baby iols nnt..tp kan jumaat aritu & mlm/awal pg td,iols dgr dari perut iols mcm bunyi cirit...ala,mcm baby mbuang,baru2 kan mcm cirit sket kan..ke perasaan iols?or dari perut iols sendiri ek?ke baby iols dah mbuang?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2011 02:57 PM | Show all posts
me edd esok...40 weeks...adakah kebarangkalian kene induce kalau x kuar jg esok??
hanahani5865 Post at 30-5-2011 14:46



    dia akan check, kalau baby takde masalah dia bg masa seminggu
kalau x kuar gak
zassssssssssssssssssssssssssssss
hahahahahaha
kasi keluar...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.089607s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list