Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40510
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Post time 27-5-2011 04:04 PM | Show all posts
dalam yg ko maksudkan tu ko punya tut ke..biau betikk  dia masuk sampai pgelangan ape..i ...
hanahani5865 Post at 27-5-2011 15:54


yealah kat situlah abis kat mana lagi yang oi
xpe serah diri aje kat asben uols tahulah dia nak wat camner dgn ladang tue asben iols kata klu x cantas nanti Dr cakap2 kata asben x pandai jaga binilah semua so itu yg dia gigih wat utk iols


iols biasa jah bermanja2 dan bab on tue cam kena jah sbb lps tue asben kena cuti 3 bulan so kesian lak, kan tapi klu dah x selesa dan asben uols ok xpelah sbb mmg bila dah dekat akan terasa baby cam dah kat bawah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:05 PM | Show all posts
kepala baby lagi besar dari tangan org maaa...so...takdenye nk rabak wehhh..hehehehe
lonelyme Post at 27-5-2011 16:00


owhhhh..gituuuu..kepala baby lembut lagi..fleksibel...tangan org tua keras kejong dah
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:06 PM | Show all posts
Sorry le kawan-kawan aku takut nak masuk thread ni....aku tak berani nak baca pong
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:08 PM | Show all posts
ngeh ngeh ngeh...mmg pun..tu yg lain mcm rasanya tu...next week x bsalin jugak, p check up 1 jun ...
hanahani5865 Post at 27-5-2011 16:01


ok jangan risau pasal kena seluk, baik pikir pasal baby yg shomel nak kuar tue sure terubat hati nanti
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:10 PM | Show all posts
yealah kat situlah abis kat mana lagi yang oi  
xpe serah diri aje kat asben uols tahul ...
fatehana Post at 27-5-2011 16:04


tulah tu kan..kang malu lak hubby dikatakan x reti jg bini..so far aku dah kawen 2 tahun..hehehehe...xpnh aku bg dia buatkan...kehkehkeh..malu lah..hahahaha...wekkkk... (aku yg tulis pun aku geli baca)..

owh, satu lagi..last2 term ni korg x rasa ke kulit bahagian "situ" lembut bebenor a.k.a sensitip..aku dah 2x ML,lately lah mesti terasa mcm luka, sebab pedih je bila basuh..mcm masa mula2 ML dulu..hahaha..dan dan tu terbayang, mak aihh, baby kuar ni lagi haru...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:11 PM | Show all posts
Sorry le kawan-kawan aku takut nak masuk thread ni....aku tak berani nak baca pong
cmf_blingblings Post at 27-5-2011 16:06

kiranya ko baca page akhir lah ni ek..hahaha...ala, best ape bc pengalaman diorg..aku pun seram sejuk..tp baca jelah..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:14 PM | Show all posts
ok jangan risau pasal kena seluk, baik pikir pasal baby yg shomel nak kuar tue sure terubat hati ...
fatehana Post at 27-5-2011 16:08


ok ok..semoga aku dapat kekuatan utk lalui..aminnnnnnn
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:15 PM | Show all posts
tulah tu kan..kang malu lak hubby dikatakan x reti jg bini..so far aku dah kawen 2 tahun..hehehe ...
hanahani5865 Post at 27-5-2011 16:10


iols tumpang gelak sajorklah hani wei tapi kan Dr Fadzilah Kamsah kata lagi afdhal asben yg watkan sbb dia asben kita dan kita pun dah x larat nak terbongkok2 nak tgk ok ke x atau ada yg cam x rapi gitu, like my asben dia akan mandikan dan bersihkan betul2 sblm dan selepas supaya x rasa kasar malu gak nak cakap tapi nak share supaya uols akan biasa kelak
entahlah hani, iols x perasan bab yg tue tapi seingat iols xdelah pulak rasa pedih ke apa lps wat Projek tue, kena wat pelan2 kot rasanya kannn kalau bayangkan baby yg akan kuar dari tut tue camner lagi tapi xpe kena strong
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:17 PM | Show all posts
ok ok..semoga aku dapat kekuatan utk lalui..aminnnnnnn
hanahani5865 Post at 27-5-2011 16:14


aminnnnnnnnnnnnn ya rabbalalamin semoga semuanya selamat ok
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:22 PM | Show all posts
iols tumpang gelak sajorklah hani wei  tapi kan Dr Fadzilah Kamsah kata lagi afdhal as ...
fatehana Post at 27-5-2011 16:15

hoiii..ko hengat aku buat kasar2 ke weiii/.
aku sejak last2 term ni,laki aku je yg serah diri..sbb aku ckp aku yg akan kerjakan dia..sbb waktu ni aku tau tahap aku mcmane..cheewah..maklumlah x brp nak larat, slow motion jelah..kalau dia...em, biasalah..org ada tenaga..
tp kalau lg 4 hari ni ok lagi ke nak on..risau lak..tp dah 2 mggu aku x bagi..so sblm ape2, baik aku bagi lah kan..hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:40 PM | Show all posts
hoiii..ko hengat aku buat kasar2 ke weiii/.
aku sejak last2 term ni,laki aku je yg sera ...
hanahani5865 Post at 27-5-2011 16:22


hahaha xleh blah dgn ayat uols yg asben uols yg kena serah diri kat uols

tuelah uols kena bagi jugak hani, sian kat dia lps nie uols nak kena pantang lagi, nanti dia terkedip2 aje tgk uols susukan bay tue lagipun org cakap bukan iols cakap, klu kerap ML nie akan permudahkan proses bersalin taw
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:52 PM | Show all posts
hahaha xleh blah dgn ayat uols yg asben uols yg kena serah diri kat uols  

tuelah uols kena ...
fatehana Post at 27-5-2011 16:40


terkedip2 tgk iols susukan baby ek?wakakakaka...memendam rasa u..nasib lah...waktu aku susukan baby, kan bntuk makin gebussss gitu, lagilah meleleh..hahahhaa..

emmm, yelah, kita buat slow je..dia kasor kan..hahaha...kadang2 dia pun ckp dia nak settlekan..aku yg ckp x payah, xpayah...

betul, aku pun dgr2 jugak...air mani suami tu ala2 selusuh gitu...mematangkan baby katanya..dah aku yg ala2 naif ni bila baca air mani suami as selusuh, aku dah terbayang, kene minum ke?siap tanya mmbr aku lagi (serius x terfikir tu perumpamaan)...mmbr aku gelak je...gile ape nak kene minum..tu kene tadah brp round lah nak cukup segelas..wekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 04:53 PM | Show all posts
babe, iols nak out, nak balik....nnt kalau terbesalin, iols update uols k....doa2kan lah iols depermudahkan bsalin, selamat semuanya...amin
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 05:54 PM | Show all posts
nak senang beranak minum air akar siti fatimah...insya Allah terbuka cepat jln kelahiran..
ada yg p ...
koko2 Post at 27-5-2011 15:52



    teringat my first time dulu
i rendam akar tu dari 8 bulan..pastu minum 2x sehari..wakaka..
tak tau cara main agak2 je
yg tulah jugak paling payah bersalin..sampai kesudah x buka2
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 07:09 PM | Show all posts
Reply 1# go_kart


    suruh suami teman la..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 07:21 PM | Show all posts
iols tgh tunggu ms...br check...da bukak 1cm...pastu iols malas nak admitted lg...doc ckp tunggu sakit lagi sikit...terus admitted...seriousnyer iols mmg sakit sgt perut bahagian bawah...nak duduk pun sakit...nak jalan pun sakit...tp xmo kene admitted awal2...takotlaa kene induce nnt...so bersakit2 sendiri di rumah jah...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 09:37 PM | Show all posts
eiii daku pulak ngeri.. BIla doc kata PUSH cepat ... jantung baby dah lemah..
aku fobia giler
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 11:33 PM | Show all posts
xin pon mcm serik nk bersalin lg..
lepas induce kali kedua, guling2 atas katil..sok pg, br bukak 1.5cm..
kena seluk ntah berbelas kali..smpi aku pasrah jer la apa doktor dan nurse nk wat..
tp, bila air ketuban dh pecah, sakitnyer, hanya allah saja yg tahu...
aku rasa mcm nk terjun katil...push2 pun bb tak mo kuar..jalan dh bukak smpi 9cm..push push lg smpi cramp kaki aku duk meneran...oleh sbb dh tak tahan sgt, aku minta operate...
kul 4ptg masuk, 4.09minit bb dh kuar )
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2011 08:43 AM | Show all posts
Sorry le kawan-kawan aku takut nak masuk thread ni....aku tak berani nak baca pong
cmf_blingblings Post at 27-5-2011 16:06



    hahahahaha NGERI...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2011 10:33 AM | Show all posts
tak pernah rasa sakit bersalin...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081738s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list