Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
41422
View
437
Reply

[PERBINCANGAN] Fobia bersalin

  [Copy link]

Author: go_kart       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 27-5-2011 01:30 PM | Show all posts
hai gogo...amacam arini...aku dok seriau baca pengalaman korang..aku tgh tggu hari je ni..kuatka ...
hanahani5865 Post at 27-5-2011 12:49 PM



    oh hanihunanaku sayang (btl ker tu nma ko ) aku doakan ko selamat menempuh saat bersalin...

jgn fikirkan sangat..pikir jer org2 dulu2 bersalin kat umah jerk...rilek jek..nikan kita yg bersalin kat sepital,segala kemudahan ada...
ni bukan 1st baby kan....

(padahal aku pun masih fobia ada hati nk cakap kat sini )
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 01:37 PM | Show all posts
daku slalu pk sakit nak bersalin sebab banyak dosa ek... pangalaman bersalin berbeza-beza mengikut individu
setiap anak pun tak sama
mintak doa pada Allah agar dipermudahkan dan selamat keduanya
Amin..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 01:58 PM | Show all posts
oh hanihunanaku sayang (btl ker tu nma ko  ) aku doakan ko selamat menempuh saat bers ...
go_kart Post at 27-5-2011 13:30


weii, ni 1st baby lah derrrr..tu yg tegak segala bulu bc korg punya experience...hahahha
fuh fuh fuh...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 02:01 PM | Show all posts
weii, ni 1st baby lah derrrr..tu yg tegak segala bulu bc korg punya experience...hahahha
fuh fu ...
hanahani5865 Post at 27-5-2011 13:58



    hanahani
say adulu ms 1st baby tak ada perasaan takut sebab saya belum tau cemana sakitnya beranak..

kali kedua tu agak takut sebab lahirkan baby pertama x sakit sgt
tapi lahirkan baby kedua... Hanya Allah yg maha mengetahui.. SAKITTTT
Tapi saya bersyukur kerana walaupun teramat sakit tapi saya sakit sekejap sahaja.... ada org lain sampai berjam-jam.. whole day sakit pun ada...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2011 02:13 PM | Show all posts
weii, ni 1st baby lah derrrr..tu yg tegak segala bulu bc korg punya experience...hahahha
fuh fu ...
hanahani5865 Post at 27-5-2011 01:58 PM



    ok takpe...jgn fikirkan sangat...

sok2 dah bersalin citer pengalaman ko kat sini erk
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 02:14 PM | Show all posts
hanahani
say adulu ms 1st baby tak ada perasaan takut sebab saya belum tau cemana sakitny ...
EBoutique Post at 27-5-2011 14:01

hohoho..makin ngeri...saya lak dari sblm pregnant, saya asyik bc thread kat sini..tanda2 pregnant,tanda2 bsalin mcmane, pastu skrg dok baca jahitan tetas lah, sakit bsalin lah..tu yg terus tbeliak2 biji mata..hahaha..padan muka aku..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 02:15 PM | Show all posts
ok takpe...jgn fikirkan sangat...

sok2 dah bersalin citer pengalaman ko kat sini erk {: ...
go_kart Post at 27-5-2011 14:13

ok ok..ko doa2kan lah aku weii, aku risau ni...aduiii hai....sabor je lah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-5-2011 02:23 PM | Show all posts
ok ok..ko doa2kan lah aku weii, aku risau ni...aduiii hai....sabor je lah..
hanahani5865 Post at 27-5-2011 02:15 PM



    aku doakan ko selamat menempuh alam bersalin dengan jayanya....... Amin.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 02:27 PM | Show all posts
aku doakan ko selamat menempuh alam bersalin dengan jayanya....... Amin.
go_kart Post at 27-5-2011 14:23

fuh fuh fuh..makaseh gogo...tharu aku..hehehehe..

aku ni lagi 4 hari je edd ni..tp xde lak rasa ape2...bgtau sket ape rasa bila dah btl2 nak bsalin?contraction, air ketuban, darah & lendir tu..ape lagi rasa..ke cukup 3 bnd tu utk tau btl2 nak bsalin?sbb aku still x tau lah mcmane rs contraction tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 02:47 PM | Show all posts
anyway rasa sakit bersalin anak pompuan & lelaki memg berbeza pn..biasa baby boy skit2 kt pinggang..kalu girl ala2 cam senggugut.
Reply 92# fieda07

ooo.gitu ek..patutlah saya sakit kat pinggang sehari dua ni..mmg betul boboi..mmbr yg br bsalin last week girl,so dia ckp dia rasa mcm senggugut..saya lak mmg x pnh rasa senggugut,so x tau senggugut tu rs camne..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 02:57 PM | Show all posts
wa!!! takutnya.......
dapat baby seronok, nak beranak, mengandung
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:03 PM | Show all posts
Reply  Nichelena


    memang pun, bila start air tuban pecah tu..
bila nurse tanya "sakit kak? ...
ilya Post at 15-12-2010 17:04


oo..yeke kak..ok2..balik ni try..emm, kalau edd tggl 4 hari lagi boleh ke?kang dok rushing2 kang, poppp terletup lak air tuban..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:07 PM | Show all posts
hanahani

saya nasihatkan.. jangan fikir berat2.. mintak doa agar dipermudahkan.. lagi kita pk takut lagi bertambah takut...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:08 PM | Show all posts
aku pun fobia..sbb pengalaman 1st bersalin mmg perit jugak aaa...mmg ingat takut nk peknen lagi..tapiiiii...aku dh peknen lagi dah skang ni..hehehhehehee..n harapnya smooth sailing la..bila tak peknen mmg takut nk peknen..bila dah peknen..macam ok jahhh...hihi..Allah dh bagi lupa kot kenangan lalu..heheheheh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:10 PM | Show all posts
aku pun fobia..sbb pengalaman 1st bersalin mmg perit jugak aaa...mmg ingat takut nk peknen lagi..tap ...
lonelyme Post at 27-5-2011 15:08



    berapa bulan dah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:13 PM | Show all posts
berapa bulan dah ni?
EBoutique Post at 27-5-2011 15:10


dah 5 bulan dah...heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:13 PM | Show all posts
wow TAHNIAH... dah scan ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:19 PM | Show all posts
wow TAHNIAH... dah scan ke
EBoutique Post at 27-5-2011 15:13


lom scan lagi..tak dan nk pi scan2 bz haha..tapi kali ni cuba buat sehabis baik la..masa 1st dulu..maybe tak byk ilmu..masa peknen pun tak byk baca quran..mmg cetek ilmu la dulu kann hehe..

yang kali ni,sbb dh tau sakit cemana beranak tu..mmg bole kata hari2 baca quran..awal2 peknen baca surah yusof..skang ni baca surah luqman,surah taubah,yasin pun..3rd trimester nnti baca pulak maryam..kena byk2 doa moga Allah permudahkan...aminnn...n kena byk2 minta maaf pada husband..hehhehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:27 PM | Show all posts
Good.. teruskan... dulu say abaca surah Yusuf, Surah Maryam.. senang beli CD amalan ibu mengandung tu kan dengar dalam kete
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2011 03:28 PM | Show all posts
samalaa dijangka lahirkan baby dalam 27hb Mei..2011
aiva Post at 20-12-2010 16:51


sudah bersalin kah???

saya djangka 31 mei ni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079346s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list