Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
94696
View
644
Reply

Kongsi Gambar2 Artwork Korang Version 4

  [Copy link]

Author: aziz79       Show all posts   Read mode

Post time 16-12-2010 04:41 PM | Show all posts
Reply 18# tajulasyikin2

Bersemangat sampai terpost 2 kali
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 05:12 PM | Show all posts
Post Last Edit by mee_maggie at 16-12-2010 17:13

Reply 19# danialarif

slamat datang . Ekceli dulu pun mee cam tu juga, rasa segan2 . Lama jugak jd silent reader tp akhirnya redah la LOL.

Mee tak pernah kaler semula gambar black n white (rasanya). Bagus juga artwork nie , cuma klo boleh gelapkan sket bahagian tepi mulut P.ramlee tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 05:29 PM | Show all posts
mee - haah cute kan..mekaseh pakcik gugel hehe

danialarif- tepek la pic byk2..suka cuci mata kat sini.. sha2 pn newbie jgk..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 05:30 PM | Show all posts
Reply 22# mee_maggie
Ok,thanx for the cmnt...
Emm... Ni fist time color kan gamba black and white.. Slalu nya aku color lukisan je..
Klau ada msa nnt aku tepekkan artwork2 yg pnah aku colorkan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-12-2010 07:34 PM | Show all posts
patutnya sempena pembukaan rumah baru nie , semua artwork dpt 50 ketul
mee_maggie Post at 16-12-2010 10:27

jgn harap la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 11:05 PM | Show all posts
Artwork ni dah lma aku color kan...
Aku dah pnah tepek dah artwork ni dkt board ln,kali ni nak tepek kan dkt board ni plak...
Msa aku color kan artwork ni aku bru blaja,ada byk tak perfect lgi, Ada yg terlebih burn & dodge...
Anyway,cmnt je la klau tak suka... Artwork ni aku colorkan je bkn aku yg lukis... Aku tak reti lukis2 ni...




Artwork credit to:http://tobori.deviantart.com/art/Hatsune-Miku-Line-Art-133396113(Tobori)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 11:10 PM | Show all posts
Post Last Edit by danialarif at 16-12-2010 23:14

Lgi stu artwork yg aku pnah colorkan... Original artwork aku abk dri devianart,tpi tak jmpa dah link utk original artwork yg ni..



Aku colorkan yg ni sbb aku nak buat experiment utk teknik nak buat blushing yg dkt pipi tu...
Utk artwork ni jgk aku gna cra lain utk buat highlight dkt rambut tu... Basicly,artwork ni dlm tahap experimantal je...
Aku color tak brapa kemas sgt sbb aku buat pki mouse je,tak ada tablet pun..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 02:59 AM | Show all posts
Reply  cinta_ungu


ni gambar ct yang bila ehh? cantik.  lamanya tak masuk board ct. ...
oobi Post at 16/12/2010 08:59


cantikkkan gambar CT time nie..


tak ingat plak dia pakai utk majlis ape..
nanti kite tanye kat bod CT tue..sbb men amik je gambar2 yg diorng tepek..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 03:00 AM | Show all posts
wah umah baru..pom pom tahniah!!
lma xjenguk sini
shasha_ Post at 13/12/2010 19:08


cute ...teringin nak wat banner simple camnie..


tapi selalu kekeringan idea..berkarat otak..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 03:01 AM | Show all posts
shasha_ - comelnye baby tuh  

sue_cinta - choyy!! Tempeklah , nak tengok & kritik :lo ...
mee_maggie Post at 16/12/2010 10:27


ikutkan warna baju pastu blending or multiply..


erkk..camne tue eh..
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 03:03 AM | Show all posts
Artwork ni dah lma aku color kan...
Aku dah pnah tepek dah artwork ni dkt board ln,kali ni nak tep ...
danialarif Post at 16/12/2010 23:05


uwaaaaa....pandainya kalerkan camnehh...
nanti nak belajar lahhh...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 08:36 AM | Show all posts
Reply 19# danialarif


    camana ko color kan gambar b&w ni citakan serba ringkas leh x
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 10:40 AM | Show all posts
Reply 10# aziz79

submit banner pertama dulu....


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:17 AM | Show all posts
Reply 31# cinta_ungu
Bleh je blaja... Klau dah ada basic photoshop tak ssh nak blaja utk color style anime ni...Lgi2 klau ada tablet,lgi senang nak color...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:22 AM | Show all posts
Reply 32# botolair
Emm... basicly ada 2 tool je kna gna kan...Lasso,brush... 2 bnda plg pntg klau nak color kan B&W photo ni, pemilihan color yg sesuai & blending Option...
Blending option yg gna utk color kan B&W ni Color & Soft Light...
Tpi tgk situation la,kdg2 kna gna kan Gaussian Blur & kna main kan skit Opacity...

Mcm ni scara ringkas nya...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:34 AM | Show all posts
submit second banner.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 04:09 PM | Show all posts
submit 3rd banner....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2010 04:20 PM | Show all posts
bagus2.. siapa lagi nak taruk banner?
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 05:52 PM | Show all posts
Reply 26# danialarif

miku!! Cantik , mee pun baru cuba2 warnakan anime. Susah jugak terutama time nak dodge
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 05:54 PM | Show all posts
Reply 37# sue_cinta

Apasal kosong je . taruh la corak sket :@
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092137s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list