Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
12160
View
74
Reply

apa nak jadi ni 2013,semua kereta formula 1guna enjin 1.6cc sahaja..!

[Copy link]

Author: zvicmorrow       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2011 01:13 AM | Show all posts
yup...bese la ada penyokong ada pembangkang.....

aku sokong sbb nak tengok tahap mana material engineering dan jugak teknologi sekarang mampu tune enjin 1.6 inline4 turbo hp tinggi dgn ketahanan macam mana.....

kalau dulu sebijik enjin tahan satu race jer dgn power 1500hp qualify punya setup (utk maximum beberapa lap)

contoh renault:: V6 1.5 L turbocharged engine (enjin sama dalam renault r5 rally tp power dikurangkan utk ketahanan)

contoh bmw::                



contoh honda::     

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2011 04:00 AM | Show all posts
Reply 61# ^pomen_GTR^


    tapi bro in term pasal bunyi aku mcm setuju dgn kata2 bernie,aku takut F1 hilang seri kerana bunyi berdesing akan digantikan bunyi mcm kereta street racing!..tengok saja moto gp dulu pakai 2stroke dia punya bunyi mak aii..best betul,sekarang ni..bunyi 4stroke alahhhhhhhhh nyampah..tapi tak kisahlah pasti ada pro dan kontra..kita tunggu dan lihat,pendapat bro kat atas pun ada bestnya..kasi upgade enjin 1.6 kita..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2011 09:18 AM | Show all posts
bab bunyi tu mmg aku pun rase cam kureng.....takde bunyi langsuir lagi dah...



tapi kalo diorang repeat balik teknologi turbo F1 yg dulu...high rpm pun bunyi ganaz jugak...... ekjoz menyembur api 2-3depa panjang...huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2011 10:43 AM | Show all posts
dengan teknologi turbo ini adakah kita akan pula didendangkan bunyi lagu2an injap blow off nya...pecehssss..pecehess...
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2011 08:27 AM | Show all posts
takde la sampai bunyi mcm tu..

lewis hamilton ada bawah kereta mclaren zaman senna masa episod top gear

jarang dgr bunyi mcm tu lagi..lagi garang banding enjin skrg
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2011 10:58 AM | Show all posts
skang ni semua ye eco... wshing machine pun ade eco...

haha
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2011 11:23 PM | Show all posts
hehehe...pensel pun ada eco tau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-6-2011 08:28 PM | Show all posts
Jun.7 (GMM) Ferrari and Mercedes are pushing for the 2013 engine rules to be delayed while Renault threaten to quit the sport if the rules are not implemented as scheduled, FIA president Jean Todt has admitted.
When I talk to those responsible at Renault they tell me they will go out of Formula 1 if this new engine does not come in 2013. When I talk to Mercedes and Ferrari they ask me to postpone the introduction for a couple of years, revealed Todt.

It has emerged recently that the agreed greener four cylinder turbo engine regulations no longer had the support of all four of Formula 1s current engine suppliers.

Subsequent reports clarified that only Renault is now fully backing the move to smaller engines.

The FIA declared last Friday that it will now stage consultations with the sports stakeholders and then consider at the end of this month a new implementation date for the rules.

Todt admitted to the Spanish newspaper Diario Sport that he finds the situation frustrating.

It is they who proposed the regulations, and the FIA who accepted them, said Todt. The proposal didnt fall from the sky. We had 11 meetings with all the representatives of those involved.

They are not against the rules but want them postponed. So in the coming days I will keep up the contacts personally to see where we are, added the Frenchma

masih jadi pertikaian lagi rupanya enjin ni evan team-team dlm F1 sendiri..
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 10:37 AM | Show all posts
pendapat aku je

mercedes/ferrari perlu masa utk develop enjin 1.6 turbo tu..sbb diaorg cuma ada infrastruktur utk buat enjin besar..jd nak buat enjin 1.6 perlukan masa..

renault plak mmg boleh buat anytime je.infrastruktur dah ade..plus dgn bantuan dari lotus group
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2011 03:36 PM | Show all posts
FIA ajaklah Honda dengan Toyota join semula F1... baru meriah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 10:36 AM | Show all posts
Reply 70# satusembilan


    nanti enjin baru EVO 1.6  pun masuk dalam F1 .. pun blh masuk .. he,,he,,
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 12:38 PM | Show all posts
ferrari tu takde masalah, ambik je struktur enjin fiat

merc susah sket la

toyota honda tak yah ajak la, wat nyemak je, nanti derang cancel balik

baik ajak vw group

lotus kata nak wat enjin sendiri 2-3 tahun lagi kan, so derang buat enjin sendiri ke, ambik enjin renot rebrand ke atau ambik enjin campro je
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 03:43 PM | Show all posts
best gak kalo ade honda ngan toyota...

banyak sikit kes xsiden dlm trak...

baru menarik
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2011 05:01 PM | Show all posts
Reply 72# ShadowChaser

lupe plak Ferrari ada abang besar dia Fiat tu

tp tu la takde langsung kaitan dgn road car dia la bila guna turbo tu..
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2011 08:15 AM | Show all posts
Reply 74# weta_studio

leh fiat wat kluor fiat turbo generasi baru lak nanti
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092582s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list