Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12159
View
74
Reply

apa nak jadi ni 2013,semua kereta formula 1guna enjin 1.6cc sahaja..!

[Copy link]

Author: zvicmorrow       Show all posts   Read mode

Post time 14-12-2010 11:42 AM | Show all posts
bunyi mesti kurang cun.........

bunyi tu penting.....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 12:09 PM | Show all posts
Reply 10# ShadowChaser

lagi jimat minyak
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 12:15 PM | Show all posts
Reply 11# penyudisko

itu kereta biasa

ni kete F1..
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 12:16 PM | Show all posts
dulu aku minat race motor zaman mick doohan,wayne rooney,kevin schwantz...kenny roberts dan mamola..sebab undang2 nya bnyk berubah,demi green eco,kata


bila mamat MU tu racing MotoGP?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 12:32 PM | Show all posts
bila mamat MU tu racing MotoGP?
weta_studio Post at 14-12-2010 12:16


kembar dia kot?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-12-2010 01:23 PM | Show all posts
''dulu aku minat race motor zaman mick doohan,wayne rooney,kevin schwantz...kenny roberts dan mamola..sebab undang2 nya bnyk berubah,demi green eco,kata''

ceh..mod cepat betul menangkap kesalahan diriku.....WAYNE GARDNERLAH..woii......
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 02:28 PM | Show all posts
bunyi mesti kurang cun.........

bunyi tu penting.....
Topet Post at 14-12-2010 11:42 AM


bunyi turbo cam roadcar ferrari best hape
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 02:31 PM | Show all posts
alamak alamkkkkkkkkkkk ape ni... pakai enjin 1.6 ke.....

ayo yaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..........
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 02:32 PM | Show all posts
macam Formula 3 la nnt....

belonggok sume kreta nak duk depan...

pastu belanggo tak sudah2....
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2010 02:33 PM | Show all posts
Reply  ShadowChaser

lagi jimat minyak
weta_studio Post at 14-12-2010 12:09 PM


jimat minyak tu banyak mana?!! ada sampai setengah dari consumption skarang ke??!!

jimat minyak tu adakah kerana pakai enjin lebih kecik kapasiti??


tapi turbo tu biasanya makan minyak kuat kan??!! ke ada enjin turbo yang jenis jimat minyak berbanding enjin natural asparited nih??!!


please educate me, kredit lumayan menanti anda
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 12:52 PM | Show all posts
bunyi turbo cam roadcar ferrari best hape
ShadowChaser Post at 14-12-2010 14:28


lain....bunyi F1 3.0 V10 paling syahdu setakat ni....

nak nak waktu tengah drop gear....perghhhh...macam gear box diketuk oleh sledgehammer...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 12:52 PM | Show all posts
jimat minyak tu banyak mana?!! ada sampai setengah dari consumption skarang ke??!!

jimat min ...
ShadowChaser Post at 14-12-2010 14:33


dia pakai hydrogen fuel cells....tu yang jimat...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2010 01:06 PM | Show all posts
macam Formula 3 la nnt....

belonggok sume kreta nak duk depan...

pastu belanggo tak sudah2... ...

akughi Post at 14-12-2010 14:32


bertambah ramailah mat dinding dlm f1...
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:08 AM | Show all posts
Reply 30# ShadowChaser

pasal jimat minyak ni byk dibincangkn..

tapi KERS juga akan bantu tambah kuasa disamping turbocharge tu nanti
Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2010 11:10 AM | Show all posts
Reply 28# akughi

enjin 1.6 utk F1 ni lagi power banding dlm kereta biasa
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2010 03:59 PM | Show all posts
Reply 35# weta_studio

kalu enjin ni leh pasang kat keta aku, fuh, stakat evo tu makan asap je la
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 12:13 PM | Show all posts
satu lagi masalah akan meninmpa. Jika kebiasanya haku cuma perlu mengadap hampir 2 jam depan tb untuk menonton siaran langsung, akan berlarutan sehingga 3 jam kerana kereta makin perlahan. Jadi perlumbaan pun akan lambat habis.

Baik sujeskan pakai NGV jer senang. Ikat jer tong NGV kat sayap belakang kete tuh
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2011 10:06 PM | Show all posts
Reply 37# rayyanrafael

tak gitu la, perturan f1 menetapkan perlumbaan mesti tek lebih dari 2 jam, apa yg terjadi pun, sampai 2 jam race tu akan dikira habis, tak kira la brapa lap lagi tinggal
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-1-2011 03:58 AM | Show all posts
kita tunggulah aje,sebenarnya jurutera enjin ni semuanya bijak..! pasti ada cara,dia org nak melajukan kereta tu,mcm2 cara FIA nak melambatkan masa , dari V12 dia turunkan ke V10,lepas tu turun V8..lepas tu nak kasi perlahan lagi suruh pakai tayar berbunga,semuanya tak berhasil..heheh
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2011 10:18 AM | Show all posts
Reply 39# zvicmorrow

sbenarnya memang takkan makin perlahan, cuma persepsi kita je, enjin f1 bukan enjin enjin keta biasa byk limit, walopun enjin makin kecik tapi berat enjin pun makin ringan kan, minyak pun takyah pakai bebanyak, tu faktor menambahkan kelajuan tu, tgk lak horse power berapa, enjin kecik tapi horse power besar, jadi lebih kurang je la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.070456s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list