CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 4466|Reply: 72

[Tempatan] Makin galak saman musuh politik TAPI Anwar tak berani saman Rahim TC & Datuk Eskay yg dedahkan video berzina dengan pelacur Cina

  [Copy link]
Post time 8-12-2022 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kata macai2 PH, kalau tak saman maksudnya  sesuatu tuduhan itu adalah benar dan yg dituduh itu memang bersalah


Peguam: Pakar Amerika 99.99% pasti Anwar
Kow Gah Chie
Diterbitkan:  Jun 24, 2011 3:00 PM

Dikemaskini: Jun 25, 2011 12:59 AM
Lelaki dalam video seks adalah “99.99 peratus” Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim, dakwa peguam yang mewakili bekas ketua menteri Melaka, Tan Sri Rahim Thamby Chik.

Peguam Datuk Muhammad Shafee Abdullah (kanan) berkata, pakar video Amerika yang dirujuk polis Malaysia, telah membandingkan imej lelaki dalam video itu dengan sekeping gambar Anwar dan mengesahkan yang kedua-dua adalah seiras.

“Ini bererti A and B adalah orang yang serupa,” katanya kepada wartawan ketika mahkamah berehat.

Menurutnya, mengikut laporan 4 Jun profesor Hany Farid and Lorenzo Torresani dari Dartmouth College di Hanover, New Hampshire, Amerika Syarikat, terdapat keirasan 99.99 peratus lelaki dalam klip video itu, dengan bagi foto Anwar berdasarkan analisis pengenalpastian wajah.

Shafie menunjukkan salinan laporan tersebut kepada wartawan tetapi enggan membenarkan salinan dokumen itu dibuat.

Walaupun Shafie mendakwa pakar-pakar tersebut melaporkan bahawa mereka 99 peratus pasti, tetapi Malaysiakini tidak nampak maklumat tersebut pada dokumen berkenaan.

Dalam fakta kes yang dibaca di mahkamah, mahkamah juga mendengar anwar four frame video 030611bahawa pakar tersebut mengesahkan bahawa video itu tulen tanpa pengubahsuaian dan ianya dirakamkan dengan perakam DVR milik ahli perniagaan Datuk Shazryl Eskay Abdullah.

Eskay adalah antara Datuk T - tiga individu di sebalik tayangan video seks lelaki mirip ketua pembangkang kepada wartawan tiga bulan lalu - yang didakwa di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur hari ini.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tumpu buat kerja xder masa nak layan benda remeh saman sana sini. Org pun tak korek citer lama yg mana bebudak sekarang tak tau. Aparaaa...
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:17 PM | Show all posts
mana acik kepam forum so-called educated suci murni pi
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:19 PM | Show all posts
jgan lupa saman hakim yg jatuh sabit hukuman pd dia dulu... yela, dianiaya teruk kan dulu










Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:22 PM | Show all posts
terima jelaaaaaa kenyataan anwar dah jadi PM
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2022 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 8-12-2022 10:12 PM
Kalau tumpu buat kerja xder masa nak layan benda remeh saman sana sini. Org pun tak korek citer lama ...

Apabila ditanya kenapa Anwar dah jadi PM tak guna kedudukan dan kuasa dia untuk:

1. Buka semula kes liwat Saiful Bukhari yg dikatakan ada manipulasi mahkamah... Minta siasatan semula dan dakwa siapa yg terlibat menganiaya Anwar

2. Siasat & ambil tindakan undang2 ke atas Tun M atas segala dakwaan Anwar & PH selama berpuluh tahun yg katanya Tun M mengamalkan rasuah berbiliyun-biliyun RM sehingga anak2 & kroninya jadi kaya raya

Macai2 PH kata,  buat apa PM baharu perlu buang masa dengan urusan mahkamah... Lebihbaik PM fokus kepada agenda pembangunan ekonomi negara.

Tapi nampaknya Anwar sendiri  galak & banyak masa saman menyaman musuh2 politik dia... So why not  saman Sepol & prosecute Tun M tu jugak alang2 dah asyik nak kenakan tindakan undang2 kat orang lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-12-2022 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
alesandra replied at 8-12-2022 10:22 PM
terima jelaaaaaa kenyataan anwar dah jadi PM

Laa.. Siapa kata tak boleh terima kenyataan Anwar dah jadi PM?

Sebab terima dia dah jadi PMlah maka secara logiknya dia patut guna kuasa yg ada untuk memperbetulkan kesilapan mahkamah dlm kes liwat Saiful, menghukum penjenayah 3 ekor yg fitnah dia berzina dengan pelacur Cina dan mengheret bapak segala penyangak & perasuah iaitu Tun M yg telah merugikan negara ini
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2022 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Perwira2022 replied at 8-12-2022 10:33 PM
Laa.. Siapa kata tak boleh terima kenyataan Anwar dah jadi PM?

Sebab terima dia dah jadi PMlah ma ...

Nothing but the truth.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-12-2022 11:13 PM | Show all posts
Perwira2022 replied at 8-12-2022 10:33 PM
Laa.. Siapa kata tak boleh terima kenyataan Anwar dah jadi PM?

Sebab terima dia dah jadi PMlah ma ...

ye betul laaaaaaa...majoriti rakyat malaysia masih nak hadap sgt 2 cerita sepol sembelit seminggu,  tak basuh berak berapa hari,dan video china doll jam omega mana.boleh mati tak makan oooooo selagi tak settle. segala sultan  brunei,bilal erdogan,tpm thailand jumpa anwar sbb tu laaa ....nothing but the truth kata pencacai
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Bosan la,selain kes saman menyaman ni X de ke isu lain..harga petrol turun ke rm1/liter ke..harga rumah turun 50% ke.. harga telur ayam dan ayam turun ke.. makin lama nampak mcm makin hilang atau tuk tunjukkan yg kononnye pakar ekonomi,pakar formular.. cer bt keje mcm Antony tu...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 01:21 AM | Show all posts
Saman Saiful sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 04:08 AM From the mobile phone | Show all posts
zamzam replied at 8-12-2022 10:41 PM
Nothing but the truth.

Dendam more than anything else yg mungkin mengalir dlm darah ko....under the pretext of seeking the real truth to be told....but probably not in him.....

The time spent behind bars tidak mungkin dapat dikembalikheun semula pada ko even if you try to seek and succeed in finding the real  truth so as to be told to the people...kerana bila ko dah serahlheun segalanya pada DIRINYA.....you dont need for any other justification.....and vengence....in the name of the real truth...

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 04:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Masa video ni keluar, PAS tengah cemolot dengan PKR

Ketika inilah keluarnya patwa video itu besi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2022 07:21 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 9-12-2022 04:14 AM
Masa video ni keluar, PAS tengah cemolot dengan PKR

Ketika inilah keluarnya patwa video itu besi

Pas ni lurus bendul.. Asyik la kena tipu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau anwar ibrahim saman menyaman balik kes yg lama2 tu nmpak sgt la dia guna kuasa utk semua tu. Tak de benefit utk negara pun. More to personal interest.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-12-2022 08:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Minami2013 replied at 9-12-2022 07:38 AM
Kalau anwar ibrahim saman menyaman balik kes yg lama2 tu nmpak sgt la dia guna kuasa utk semua tu. T ...

Yg dia tengah galak saman orang sekarang ni macamana pulak?

Tuduhan2 sex ni jauh lebih serius drpd kes2 yg dia saman. Sangat wajar dia saman untuk bersihkan nama dia sebagai seorang Perdana Menteri yg perlu ada imej yg bersih dan tidak diragui.

Saman sivil atas kapasiti peribadi. Tak salahguna kedudukan PM pun.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-12-2022 08:30 AM | Show all posts
Minami2013 replied at 9-12-2022 03:38 AM
Kalau anwar ibrahim saman menyaman balik kes yg lama2 tu nmpak sgt la dia guna kuasa utk semua tu. T ...

Agreed. Dah tak relevant kan, damaged already done, nak buat damage control pun dah terlambat sangat .

Yang current issue ni kena tackle straight away, nanti bila tak respond orang ingat benar belaka...


Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 08:33 AM | Show all posts
zamzam replied at 8-12-2022 02:12 PM
Kalau tumpu buat kerja xder masa nak layan benda remeh saman sana sini. Org pun tak korek citer lama ...

Itu lerr pasal. Banyak giler keluar "Question Mark" dekat kepala iolls. Sampai orang tua iolls pon pelik. Deyols kata Bang Non ni jadi PM sebab personal iolls. Bukan nak focus hal2 negara. Entoh lerrr...

Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pu3_rania at 9-12-2022 08:37 AM

Anwar oiii
Tak payahlah nak meroyan sana sini macam orang giler kuasa
Dah tercapai cita-cita nak jadi PM yang sebenar (selama ni PM tepi ajerr) so gunakan sebaik-baik opportunity yang dah dapat dengan menunaikan amanah dan mandat yang telah di beri kan terutama menitikberatkan hal kemaslahatan rakyat
Walaupun pun KO tu PM tapi tak salah KO ikut contoh yang terbaik dari menteri KO sendiri iaitu MOT Anthony Loke yang lebih banyak buat kerja daripada pung pang ke sana ke sini macam koliang karam dan tin kosong
Ada rakyat yang tengah struggle untuk hidup seperti terputus nya sumber rezeki seperti kehilangan pekerjaan & kos sara hidup yang tinggi dengan harga barangan yang macam Yahudi serta krisis kekurangan bekalan
makanan seperti telur ayam dll
KO jangan nak pung pang ajerr lebih dengan melaungkan rakyat di dahulukan tapi hasilnya YILEK
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2022 08:36 AM | Show all posts
Tara ni je la tahap kecerdikan anak2 abahcow.
Benda2 mcm ni makanan depa seharian..bole kenyang
Ni mesti hasil pengkhianatan keturunan sebab tu perangai sakit jiwa menjadi2
Dalam2 konon tergolong parti islam pun hadap video2 mcm ni jadikan santapan.
Bala bala
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 03:35 AM GMT+8 , Processed in 0.125088 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list